§ 5. - Określenie wysokości opłat przeznaczonych na dopłaty do eksportu cukru oraz zasad stosowania dopłat do cukru wyeksportowanego, w ramach kwoty B, w 2000 r.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1999.110.1275

Akt utracił moc
Wersja od: 30 grudnia 1999 r.
§  5.
1.
Producenci cukru otrzymują zaliczkowe dopłaty w wysokości 160 zł do każdej wyeksportowanej tony cukru w okresie jednego miesiąca od dnia złożenia wniosku o dopłatę, zwanego dalej "wnioskiem", w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.
2.
Wniosek powinien zawierać następujące informacje:
1)
nazwę i siedzibę producenta cukru,
2)
nazwę i siedzibę eksportera cukru, jeżeli nie jest on producentem cukru,
3)
nazwę i siedzibę importera cukru,
4)
datę zawarcia umowy sprzedaży między eksporterem cukru a importerem cukru,
5)
ilość wyeksportowanego cukru.
3.
Do wniosku powinien zostać załączony Jednolity Dokument Administracyjny (SAD), ze wskazaniem producenta wyeksportowanego cukru.
4.
Wniosek należy złożyć najpóźniej do dnia 31 stycznia 2001 r.
5.
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa dokona końcowego rozliczenia i przekazania dopłat do eksportu cukru do dnia 31 marca 2001 r. Dopłaty te będą realizowane przez Agencję do wysokości środków pochodzących z opłat, o których mowa w § 1, zgromadzonych na wydzielonym rachunku Agencji.