Określenie wielkości progowych dla niektórych towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1999.63.723

Akt utracił moc
Wersja od: 30 lipca 1999 r.

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 15 lipca 1999 r.
w sprawie określenia wielkości progowych dla niektórych towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 1 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 oraz z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:
Ustala się do dnia 31 grudnia 1999 r. wielkości progowe dla niektórych towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WIELKOŚCI PROGOWE DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY

KOD PCNNAZWA TOWARUJedn.

miary

Wielkości progowe
1234
0105Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gasi, indyki i perliczki:mln szt.38
- O masie nie przekraczającej 185 g:
0105 11- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w

drugim i trzecim pokoleniu:

0105 11 11 0- - - - Nioski
0105 11 19 0- - - - Pozostałe
- - - Pozostałe:
0105 11 91 0- - - - Nioski
0105 11 99 0- - - - Pozostałe
0105 12 00 0- - Indyki
0105 19- - Pozostałe:
0105 19 20 0- - - Gęsi
0105 19 90 0- - - Kaczki i perliczki
- Pozostałe:
0105 92 00 0- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie

przekraczającej 2.000g

0105 93 00 0- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie

powyżej 2.000g

0105 99- - Pozostałe:
0105 99 10 0- - - Kaczki
0105 99 20 0- - - Gęsi
0105 99 30 0- - - Indyki
0105 99 50 0- - - Perliczki
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:t849
0201 10 00 0- Tusze i półtusze
0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"
0201 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone
0201 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone
0201 20 90 0- - Pozostałe
0201 30 00 0- Bez kości
0202Mięso wołowe mrożone:t12.079
0202 10 00 0- Tusze i półtusze
0202 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"
0202 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone
0202 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone
0202 20 90 0- - Pozostałe
0202 30- Bez kości:
0202 30 10 0- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na

maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi

pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch

blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią

całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków,

a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez

polędwicy

0202 30 50 0- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki
0202 30 90 0- - Pozostałe
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:t50.716
- Świeże lub chłodzone:
0203 11- - Tusze i półtusze:
0203 11 10 0- - - Ze świń domowych
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
- - - Ze świń domowych:
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 19- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi`
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
- - - Pozostałe:
0203 19 55 0- - - - - Bez kości
0203 19 59 0- - - - - Pozostałe
- Mrożone:
0203 21- - Tusze i półtusze:
0203 21 10 0- - - Ze świni domowych
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
- - - Ze świń domowych:
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 29- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
- - - - Pozostałe:
0203 29 55 0- - - - - Bez kości
0203 29 59 0- - - - - Pozostałe
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świece, chłodzone lub mrożone:t64.121
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 11 10 0- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane

jako "kurczaki 83%"

0207 11 30 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z

szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane

jako "kurczaki 70%"

0207 11 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako

"kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 12 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z

szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane

jako "kurczaki 70%"

0207 12 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez

szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako

"kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
0207 13 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 13 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 13 70 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 13 91 0- - - - Wątroby
0207 13 99 0- - - - Pozostałe
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:
- - - Kawałki:
0207 14 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 14 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 14 91 0- - - - Wątroby
0207 14 99 0- - - - Pozostałe
- Z indyków:
6207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 24 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z

szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane

jako "indyki 80%"

0207 24 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez

szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako

"indyki 73%" lub inaczej prezentowane

0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 25 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z

szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane

jako "indyki 80%"

0207 25 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako

"indyki 73%" lub inaczej prezentowane

0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
0207 26 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 26 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 26 80 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 26 91 0- - - - Wątroby
0207 26 99 0- - - - Pozostałe
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:
- - - Kawałki:
0207 27 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 27 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 27 91 0- - - - Wątroby
0207 27 99 0- - - - Pozostałe
- Z kaczek, gęsi i perliczek:
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
- - - Kaczki:
0207 32 11 0- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie

wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako

"kaczki 85%"

0207 32 15 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale

z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami,

znane jako "kaczki 70%"

0207 32 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane

jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane

- - - Gęsi:
0207 32 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z

głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"

0207 32 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z

sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków,

znane jako "gęsi 75%" lub inaczej

prezentowane

0207 32 90 0- - - Perliczki
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
- - - Kaczki:
0207 33 11 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale

z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami,

znane jako "kaczki 70%"

0207 33 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako

"kaczki 63%" lub inaczej prezentowane

- - - Gęsi:
0207 33 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z

głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"

0207 33 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z

sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków,

znane jako "gęsi 75%" lub inaczej

prezentowane

0207 33 90 0- - - Perliczki
0207 34- - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone:
0207 34 10 o- - - Z gęsi
0207 34 90 0- - - Z kaczek
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
- - - - Bez kości:
0207 35 11 0- - - - - Z gęsi
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
- - - - Z kośćmi:
- - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 35 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

- - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 35 79 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby
0207 35 99 0- - - - Pozostałe
0207 36- - Pozostałe, mrożone:
- - - Kawałki:
- - - - Bez kości:
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
- - - - Z kośćmi:
- - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 36 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

- - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 36 79 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
- - - - Wątroby:
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kacze
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe
0207 36 90 0- - - - Pozostałe
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:t2.644
0405 10- Masło:
- - 0 zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej

85%:

- - - Masło naturalne:
0405 10 11 0- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto nie przekraczającej 1 kg

0405 10 19 0- - - - Pozostałe
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzane
0405 10 50 0- - - Masło z serwatki
0405 10 90 0- - Pozostałe
0405 20- Masło o obniżonej zawartości tłuszczu:
0405 20 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale

poniżej 60%

0405 20 30 0- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale

poniżej 75%

0405 20 90 0- - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale

nie przekraczającej 80%

0405 90- Pozostałe:
0405 90 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz

o zawartości wody w masie poniżej 0,5%

0405 90 90 0- - Pozostałe
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świece, konserwowane albo gotowane:
- Drobiu:
0407 00 30 0- - Pozostałemln szt.106
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:
- Żółtka jaj:
0408 11- - Suszone:
0408 11 80 0- - - Pozostałet444
0408 19- - Pozostałe:
- - - Pozostałe:
0408 19 81 0- - - - Ciekłet577
0408 19 89 0- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymit6
- Pozostałe:
0408 91- - Suszone:
0408 91 80 0- - - Pozostałet280
0408 99- - Pozostałe:
0408 99 80 0- - - Pozostałet131
0409 00 00 0Miód naturalnyt1.706
0504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:
0504 00 00 1- Żołądki drobiowet125
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:
0603 10- Świeże:
- - Od 1 czerwca do 31 października:
0803 10 11 0- - - Różet1.520
0603 10 13 0- - - Goździkit146
0603 10 25 0- - - Chryzantemyt1.569
- - Od 1 listopada do 31 maja:
0603 10 51 0- - - Różet2.416
0803 10 53 0- - - Goździkit548
0603 10 65 0- - - Chryzantemyt995
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:t64.494
0702 00 00 1- Od 1 stycznia do 31 marca
0702 00 00 2- Od 1 do 30 kwietnia
0702 00 00 3- Od 1 do 14 maja
0702 00 00 5- Od 15 do 31 maja
0702 00 00 7- Od 1 czerwca do 30 września
0702 00 00 8- Od 1 do 31 października
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudnia
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:
0707 00 05- Ogórki:t4090
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutego
0707 00 05 3- - Od 1 marca do 30 kwietnia
0707 00 05 5- - Od 1 do 15 maja
0707 00 05 6- - Od 16 maja do 30 września
0707 00 05 7- - Od 1 do 31 października
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopada
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudnia
0707 00 90 0- Korniszonyt14,9
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:
0808 10- Jabłka:t23.161
0808 10 10 0- - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15

grudnia

- - Pozostałe:
0808 10 20- - - Odmiany Golden Delicious:
0808 10 20 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca
0808 10 20 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca
0808 10 20 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia
0808 10 50- - - Odmiany Granny Smith:
0808 10 50 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca
0808 10 50 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca
0808 10 50 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia
0808 10 90- - - Pozostałe:
0808 10 90 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marca
0808 10 90 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca
0808 10 90 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):t1.414.222
1001 90- Pozostałe:
1001 90 10 0- - Orkisz do siewu
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka

żyta z pszenicą (meslin):

1001 90 91- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z

pszenicą (meslin):

1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej
1001 90 91 9- - - - Mieszanki żyta z pszenicą (meslin)
1001 90 99 0- - - Pozostałe
1002 00 00 0Żytot84.152
1003 00Jęczmień:t386.978
1003 00 10 0- Nasiona
1003 00 90 0- Pozostały
1004 00 00 0Owiest531
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:t11.911
- Mąka pszenna:
1101 00 11 0- - Z pszenicy durum
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszenna
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:t32
1102 10 00 0- Mąka żytnia
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:t1.203
1105 10 00 0- Mąka, grysik i puder
1108 20 00 0- Płatki, grudki i granulki ziemniaczane
1107Słód palony lub nie:t149.432
1107 10- Nie palony:
- - Pozostałe:
1107 10 99 0- - - Pozostałe
1108Skrobie; inulina:
- Skrobie:
1108 12 00 o- - Skrobia kukurydzianat24.018
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczanat285
1205 00Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:t206.500
1205 00 10 0- Siewne
1205 00 90 0- Pozostałe
1209Nasiona, owoce i zarodniki, siewne:
- Nasiona roślin pastewnych inne niż nasiona buraków:
1209 23- - Nasiona kostrzewy:t1.052
1209 23 11 0- - - Kostrzewy łąkowej (Festuca pratensis Huds.)
1209 23 15 0- - - Kostrzewy czerwonej (Festuca rubra L.)
1209 23 80 0- - - Pozostałe
1209 24 00 0- - Nasiona wiechliny łąkowej (Poa pratensis L.)t381
1209 25- - Nasiona rajgrasu (Lolium multiflorum Lam., Lolium

perenne L.):

t766
1209 25 10 0- - - Rajgras włoski (życica wielokwiatowa)(łącznie z

rajgrasem westerwoldzkim) (Lolium multiflorum

Lam.)

1209 25 90 0- - - Rajgras angielski (życica trwała) (Lolium

perenne L.)

1209 26 00 0- - Nasiona tymotkit529
1209 29- - Pozostałe:t662
1209 29 10 0- - - Nasiona wyki; nasiona wiechliny (błotnej,

zwyczajnej) (Poa palustris L., Poa trivialis

L.); nasiona kupkówki(Dactylis glomerata L.);

nasiona mietlicy (Agrostis)

1209 29 80 0- - - Pozostałe
1210Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone,

sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

1210 10 00 0- Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane

ani nie w formie granulek

t2
1210 20- Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w

formie granulek; lupulina:

1210 20 10 0- - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w

formie granulek, z podwyższoną zawartością

lupuliny; lupulina

t284
1210 20 90 0- - Pozostałet166
1302Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych:
- Soki i ekstrakty roślinne:
1302 13 00 0- - Z chmielut182
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:t44.150
- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków

aromatyzujących ani barwiących:

1701 12- - Cukier buraczany:
1701 12 10 0- - - Do rafinacji
1701 12 90 0- - - Pozostały
- Pozostały:
1701 99- - Pozostały:
1701 99 10 0- - - Cukier biały
1702Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:t25.597
1702 30- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy

lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20%

fruktozy w masie:

1702 30 10 0- - Izoglukoza
- - Pozostałe:
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej

glukozy w masie:

1702 30 51 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku,

scalonego lub nie

1702 30 59 0- - - - Pozostałe
- - - Pozostałe:
1702 30 91 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku,

scalonego lub nie

1702 30 99 0- - - - Pozostałe
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:t2.774
2002 10 10 0- - Bez skórek
2002 10 90 0- - Pozostałe
2002 90- Pozostałe:t24.542
- - O zawartości suchej masy poniżej 12%:
2002 90 11- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto

powyżej 1 kg:

2002 90 11 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej

199 kg

2002 90 11 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 199 kg

2002 90 19 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto

nie przekraczającej 1 kg

- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%,

ale nie przekraczającej 30%:

2002 90 31- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto

powyżej 1 kg:

2002 90 31 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej

199 kg

2002 90 31 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 199 kg

2002 90 39 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto

nie przekraczającej 1 kg

- - O zawartości suchej masy powyżej 30%
2002 90 91- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto

powyżej 1 kg:

2002 90 91 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej

199 kg

2002 90 91 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 199 kg

2002 90 99 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto

nie przekraczającej 1 kg

2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
2106 90- Pozostałe:
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowet118
- - - Pozostałe:
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstrynyt975
- - Pozostałe:
2106 90 92 0- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy,

izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające

w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5%

sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy

lub skrobi

t3.140
2106 90 98 0- - - Pozostałet37.531
2401Tytoń nie przetworzony; odpady tytoniowe:
2401 10- Tytoń nie odżyłowany:t8.833
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i

suszony powietrzem na jasny tytoń typu Burley

(łącznie z hybrydami tytoniu Burley); suszony

powietrzem na jasny tytoń typu Maryland i tytoń

suszony ogniowo-płomieniowo:

2401 10 10 0- - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia
2401 10 20 0- - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley

(łącznie z jego hybrydami)

2401 10 30 0- - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland
- - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:
2401 10 41 0- - - - Typu Kentucky
2401 10 49 0- - - - Pozostałe
- - Pozostałe:
2401 10 50 0- - - Tytoń suszony powietrzem na jasny
2401 10 60 0- - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental
2401 10 70 0- - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny
2401 10 80 0- - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo
2401 10 90 0- - - Pozostałe tytonie
2401 20- Tytoń częściowo lub całkowicie odżyłowany:t37.397
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i

suszony powietrzem na jasny, tytoń typu Burley

(łącznie z hybrydami tytoniu Burley); suszony

powietrzem na jasny typu Maryland i tytoń suszony

ogniowo-płomieniowo:

2401 20 10 0- - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia
2401 20 20 0- - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley

(łącznie z jego hybrydami)

2401 20 30 0- - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland
- - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:
2401 20 41 0- - - - Typu Kentucky
2401 20 49 0- - - - Pozostałe
- - Pozostałe:
2401 20 50 0- - - Tytoń suszony powietrzem na jasny
2401 20 60 0- - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental
2401 20 70 0- - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny
2401 20 80 0- - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo
2401 20 90 0- - - Pozostałe tytonie
2401 30 00 0- Odpady tytoniowet8.893
3502Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:
- Albumina jaja:
3502 11- - Suszona:
3502 11 90 0- - - Pozostałat117