Określenie wielkości progowych dla niektórych towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Dz.U.1999.63.723
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 15 lipca 1999 r.
w sprawie określenia wielkości progowych dla niektórych towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
ZAŁĄCZNIK
WIELKOŚCI PROGOWE DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
WIELKOŚCI PROGOWE DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
KOD PCN | NAZWA TOWARU | Jedn. miary | Wielkości progowe |
1 | 2 | 3 | 4 |
0105 | Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gasi, indyki i perliczki: | mln szt. | 38 |
- O masie nie przekraczającej 185 g: | |||
0105 11 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus: | ||
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: | |||
0105 11 11 0 | - - - - Nioski | ||
0105 11 19 0 | - - - - Pozostałe | ||
- - - Pozostałe: | |||
0105 11 91 0 | - - - - Nioski | ||
0105 11 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
0105 12 00 0 | - - Indyki | ||
0105 19 | - - Pozostałe: | ||
0105 19 20 0 | - - - Gęsi | ||
0105 19 90 0 | - - - Kaczki i perliczki | ||
- Pozostałe: | |||
0105 92 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2.000g | ||
0105 93 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2.000g | ||
0105 99 | - - Pozostałe: | ||
0105 99 10 0 | - - - Kaczki | ||
0105 99 20 0 | - - - Gęsi | ||
0105 99 30 0 | - - - Indyki | ||
0105 99 50 0 | - - - Perliczki | ||
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | t | 849 |
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | ||
0201 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | ||
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | ||
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | ||
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | ||
0201 30 00 0 | - Bez kości | ||
0202 | Mięso wołowe mrożone: | t | 12.079 |
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | ||
0202 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | ||
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | ||
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | ||
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | ||
0202 30 | - Bez kości: | ||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | ||
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki | ||
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | ||
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | t | 50.716 |
- Świeże lub chłodzone: | |||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | ||
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | ||
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | ||
0203 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | ||
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | ` | |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | ||
- - - Pozostałe: | |||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | ||
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- Mrożone: | |||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 21 10 0 | - - - Ze świni domowych | ||
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | ||
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | ||
0203 29 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | ||
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | ||
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | ||
- - - - Pozostałe: | |||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | ||
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | ||
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świece, chłodzone lub mrożone: | t | 64.121 |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | |||
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | ||
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | ||
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | ||
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | ||
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | ||
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | ||
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- - - Podroby: | |||
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby | ||
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | ||
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | ||
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | ||
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | ||
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- - - Podroby: | |||
0207 14 91 0 | - - - - Wątroby | ||
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
- Z indyków: | |||
6207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | ||
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 25 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | ||
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | ||
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | ||
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | ||
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | ||
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- - - Podroby: | |||
0207 26 91 0 | - - - - Wątroby | ||
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | ||
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | ||
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | ||
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- - - Podroby: | |||
0207 27 91 0 | - - - - Wątroby | ||
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | |||
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | ||
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | ||
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | ||
- - - Gęsi: | |||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | ||
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | ||
0207 33 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | ||
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | ||
- - - Gęsi: | |||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | ||
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 33 90 0 | - - - Perliczki | ||
0207 34 | - - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone: | ||
0207 34 10 o | - - - Z gęsi | ||
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek | ||
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | ||
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | ||
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | ||
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | ||
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | ||
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | ||
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | ||
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- - - Podroby: | |||
0207 35 91 0 | - - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby | ||
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | ||
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | ||
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | ||
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | ||
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | ||
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | ||
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | ||
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- - - Podroby: | |||
- - - - Wątroby: | |||
0207 36 81 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie | ||
0207 36 85 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby kacze | ||
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe | ||
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | ||
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu: | t | 2.644 |
0405 10 | - Masło: | ||
- - 0 zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%: | |||
- - - Masło naturalne: | |||
0405 10 11 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | ||
0405 10 19 0 | - - - - Pozostałe | ||
0405 10 30 0 | - - - Masło odtwarzane | ||
0405 10 50 0 | - - - Masło z serwatki | ||
0405 10 90 0 | - - Pozostałe | ||
0405 20 | - Masło o obniżonej zawartości tłuszczu: | ||
0405 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60% | ||
0405 20 30 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75% | ||
0405 20 90 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80% | ||
0405 90 | - Pozostałe: | ||
0405 90 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5% | ||
0405 90 90 0 | - - Pozostałe | ||
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świece, konserwowane albo gotowane: | ||
- Drobiu: | |||
0407 00 30 0 | - - Pozostałe | mln szt. | 106 |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: | ||
- Żółtka jaj: | |||
0408 11 | - - Suszone: | ||
0408 11 80 0 | - - - Pozostałe | t | 444 |
0408 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Pozostałe: | |||
0408 19 81 0 | - - - - Ciekłe | t | 577 |
0408 19 89 0 | - - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi | t | 6 |
- Pozostałe: | |||
0408 91 | - - Suszone: | ||
0408 91 80 0 | - - - Pozostałe | t | 280 |
0408 99 | - - Pozostałe: | ||
0408 99 80 0 | - - - Pozostałe | t | 131 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny | t | 1.706 |
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: | ||
0504 00 00 1 | - Żołądki drobiowe | t | 125 |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | ||
0603 10 | - Świeże: | ||
- - Od 1 czerwca do 31 października: | |||
0803 10 11 0 | - - - Róże | t | 1.520 |
0603 10 13 0 | - - - Goździki | t | 146 |
0603 10 25 0 | - - - Chryzantemy | t | 1.569 |
- - Od 1 listopada do 31 maja: | |||
0603 10 51 0 | - - - Róże | t | 2.416 |
0803 10 53 0 | - - - Goździki | t | 548 |
0603 10 65 0 | - - - Chryzantemy | t | 995 |
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: | t | 64.494 |
0702 00 00 1 | - Od 1 stycznia do 31 marca | ||
0702 00 00 2 | - Od 1 do 30 kwietnia | ||
0702 00 00 3 | - Od 1 do 14 maja | ||
0702 00 00 5 | - Od 15 do 31 maja | ||
0702 00 00 7 | - Od 1 czerwca do 30 września | ||
0702 00 00 8 | - Od 1 do 31 października | ||
0702 00 00 9 | - Od 1 listopada do 31 grudnia | ||
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: | ||
0707 00 05 | - Ogórki: | t | 4090 |
0707 00 05 1 | - - Od 1 stycznia do końca lutego | ||
0707 00 05 3 | - - Od 1 marca do 30 kwietnia | ||
0707 00 05 5 | - - Od 1 do 15 maja | ||
0707 00 05 6 | - - Od 16 maja do 30 września | ||
0707 00 05 7 | - - Od 1 do 31 października | ||
0707 00 05 8 | - - Od 1 do 10 listopada | ||
0707 00 05 9 | - - Od 11 listopada do 31 grudnia | ||
0707 00 90 0 | - Korniszony | t | 14,9 |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: | ||
0808 10 | - Jabłka: | t | 23.161 |
0808 10 10 0 | - - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudnia | ||
- - Pozostałe: | |||
0808 10 20 | - - - Odmiany Golden Delicious: | ||
0808 10 20 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | ||
0808 10 20 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | ||
0808 10 20 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | ||
0808 10 50 | - - - Odmiany Granny Smith: | ||
0808 10 50 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | ||
0808 10 50 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | ||
0808 10 50 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | ||
0808 10 90 | - - - Pozostałe: | ||
0808 10 90 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | ||
0808 10 90 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | ||
0808 10 90 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | ||
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): | t | 1.414.222 |
1001 90 | - Pozostałe: | ||
1001 90 10 0 | - - Orkisz do siewu | ||
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): | |||
1001 90 91 | - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin): | ||
1001 90 91 1 | - - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej | ||
1001 90 91 9 | - - - - Mieszanki żyta z pszenicą (meslin) | ||
1001 90 99 0 | - - - Pozostałe | ||
1002 00 00 0 | Żyto | t | 84.152 |
1003 00 | Jęczmień: | t | 386.978 |
1003 00 10 0 | - Nasiona | ||
1003 00 90 0 | - Pozostały | ||
1004 00 00 0 | Owies | t | 531 |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: | t | 11.911 |
- Mąka pszenna: | |||
1101 00 11 0 | - - Z pszenicy durum | ||
1101 00 15 0 | - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | ||
1101 00 90 0 | - Mąka żytnio-pszenna | ||
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | t | 32 |
1102 10 00 0 | - Mąka żytnia | ||
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane: | t | 1.203 |
1105 10 00 0 | - Mąka, grysik i puder | ||
1108 20 00 0 | - Płatki, grudki i granulki ziemniaczane | ||
1107 | Słód palony lub nie: | t | 149.432 |
1107 10 | - Nie palony: | ||
- - Pozostałe: | |||
1107 10 99 0 | - - - Pozostałe | ||
1108 | Skrobie; inulina: | ||
- Skrobie: | |||
1108 12 00 o | - - Skrobia kukurydziana | t | 24.018 |
1108 13 00 0 | - - Skrobia ziemniaczana | t | 285 |
1205 00 | Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: | t | 206.500 |
1205 00 10 0 | - Siewne | ||
1205 00 90 0 | - Pozostałe | ||
1209 | Nasiona, owoce i zarodniki, siewne: | ||
- Nasiona roślin pastewnych inne niż nasiona buraków: | |||
1209 23 | - - Nasiona kostrzewy: | t | 1.052 |
1209 23 11 0 | - - - Kostrzewy łąkowej (Festuca pratensis Huds.) | ||
1209 23 15 0 | - - - Kostrzewy czerwonej (Festuca rubra L.) | ||
1209 23 80 0 | - - - Pozostałe | ||
1209 24 00 0 | - - Nasiona wiechliny łąkowej (Poa pratensis L.) | t | 381 |
1209 25 | - - Nasiona rajgrasu (Lolium multiflorum Lam., Lolium perenne L.): | t | 766 |
1209 25 10 0 | - - - Rajgras włoski (życica wielokwiatowa)(łącznie z rajgrasem westerwoldzkim) (Lolium multiflorum Lam.) | ||
1209 25 90 0 | - - - Rajgras angielski (życica trwała) (Lolium perenne L.) | ||
1209 26 00 0 | - - Nasiona tymotki | t | 529 |
1209 29 | - - Pozostałe: | t | 662 |
1209 29 10 0 | - - - Nasiona wyki; nasiona wiechliny (błotnej, zwyczajnej) (Poa palustris L., Poa trivialis L.); nasiona kupkówki(Dactylis glomerata L.); nasiona mietlicy (Agrostis) | ||
1209 29 80 0 | - - - Pozostałe | ||
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | ||
1210 10 00 0 | - Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulek | t | 2 |
1210 20 | - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | ||
1210 20 10 0 | - - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny; lupulina | t | 284 |
1210 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 166 |
1302 | Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych: | ||
- Soki i ekstrakty roślinne: | |||
1302 13 00 0 | - - Z chmielu | t | 182 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | t | 44.150 |
- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: | |||
1701 12 | - - Cukier buraczany: | ||
1701 12 10 0 | - - - Do rafinacji | ||
1701 12 90 0 | - - - Pozostały | ||
- Pozostały: | |||
1701 99 | - - Pozostały: | ||
1701 99 10 0 | - - - Cukier biały | ||
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: | t | 25.597 |
1702 30 | - Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: | ||
1702 30 10 0 | - - Izoglukoza | ||
- - Pozostałe: | |||
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: | |||
1702 30 51 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | ||
1702 30 59 0 | - - - - Pozostałe | ||
- - - Pozostałe: | |||
1702 30 91 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | ||
1702 30 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: | ||
2002 10 | - Pomidory, całe lub w kawałkach: | t | 2.774 |
2002 10 10 0 | - - Bez skórek | ||
2002 10 90 0 | - - Pozostałe | ||
2002 90 | - Pozostałe: | t | 24.542 |
- - O zawartości suchej masy poniżej 12%: | |||
2002 90 11 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 11 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | ||
2002 90 11 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | ||
2002 90 19 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | ||
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%: | |||
2002 90 31 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 31 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | ||
2002 90 31 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | ||
2002 90 39 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | ||
- - O zawartości suchej masy powyżej 30% | |||
2002 90 91 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 91 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | ||
2002 90 91 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | ||
2002 90 99 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | ||
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | ||
2106 90 | - Pozostałe: | ||
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | |||
2106 90 30 0 | - - - Syropy izoglukozowe | t | 118 |
- - - Pozostałe: | |||
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | t | 975 |
- - Pozostałe: | |||
2106 90 92 0 | - - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | t | 3.140 |
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | t | 37.531 |
2401 | Tytoń nie przetworzony; odpady tytoniowe: | ||
2401 10 | - Tytoń nie odżyłowany: | t | 8.833 |
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i suszony powietrzem na jasny tytoń typu Burley (łącznie z hybrydami tytoniu Burley); suszony powietrzem na jasny tytoń typu Maryland i tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | |||
2401 10 10 0 | - - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia | ||
2401 10 20 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley (łącznie z jego hybrydami) | ||
2401 10 30 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland | ||
- - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | |||
2401 10 41 0 | - - - - Typu Kentucky | ||
2401 10 49 0 | - - - - Pozostałe | ||
- - Pozostałe: | |||
2401 10 50 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na jasny | ||
2401 10 60 0 | - - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental | ||
2401 10 70 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny | ||
2401 10 80 0 | - - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo | ||
2401 10 90 0 | - - - Pozostałe tytonie | ||
2401 20 | - Tytoń częściowo lub całkowicie odżyłowany: | t | 37.397 |
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i suszony powietrzem na jasny, tytoń typu Burley (łącznie z hybrydami tytoniu Burley); suszony powietrzem na jasny typu Maryland i tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | |||
2401 20 10 0 | - - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia | ||
2401 20 20 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley (łącznie z jego hybrydami) | ||
2401 20 30 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland | ||
- - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | |||
2401 20 41 0 | - - - - Typu Kentucky | ||
2401 20 49 0 | - - - - Pozostałe | ||
- - Pozostałe: | |||
2401 20 50 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na jasny | ||
2401 20 60 0 | - - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental | ||
2401 20 70 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny | ||
2401 20 80 0 | - - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo | ||
2401 20 90 0 | - - - Pozostałe tytonie | ||
2401 30 00 0 | - Odpady tytoniowe | t | 8.893 |
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin: | ||
- Albumina jaja: | |||
3502 11 | - - Suszona: | ||
3502 11 90 0 | - - - Pozostała | t | 117 |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »