Określenie wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1998.69.455
Akt utracił moc Wersja od: 4 sierpnia 1998 r.
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 1 czerwca 1998 r.
w sprawie określenia wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Na podstawie art. 6 ust. 3 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:
Ustala się do dnia 31 grudnia 1998 r. wielkości progowe i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
Załącznik 1
WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
KOD PCN | Nazwa towaru | Jedn. miary | Wielkość progowa w jednost. fiz. | Cena progu w złotych za jednostk. miary |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
0105 | Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: | mln szt. | 41,0 | |
- O masie nie przekraczającej 185 g: | ||||
0105 11 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus: | |||
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: | ||||
0105 11 11 0 | - - - - Nioski | |||
0105 11 19 0 | - - - - Pozostałe | |||
- - - Pozostałe: | ||||
0105 11 91 0 | - - - - Nioski | |||
0105 11 99 0 | - - - - Pozostałe | |||
0105 12 00 0 | - - Indyki | |||
0105 19 | - - Pozostałe: | |||
0105 19 20 0 | - - - Gęsi | |||
0105 19 90 0 | - - - Kaczki i perliczki | |||
- Pozostałe: | ||||
0105 92 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2.000 g | |||
0105 93 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2.000 g | |||
0105 99 | - - Pozostałe: | |||
0105 99 10 0 | - - - Kaczki | |||
0105 99 20 0 | - - - Gęsi | |||
0105 99 30 0 | - - - Indyki | |||
0105 99 50 0 | - - - Perliczki | |||
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | t | 4.750 | |
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | t | 7.636,44 | |
0201 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | t | ||
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | t | 7.636,44 | |
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 7.148,35 | |
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 9.973,10 | |
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 16.775,57 | |
0201 30 00 0 | - Bez kości | t | 21.491,17 | |
0202 | Mięso wołowe mrożone: | t | 14.751 | |
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | t | 8.877,79 | |
0202 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | t | ||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | t | 9.223,68 | |
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 5.891,63 | |
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 6.641,05 | |
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 10.488,09 | |
0202 30 | - Bez kości: | t | ||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | t | 6.602,62 | |
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki | t | 9.903,93 | |
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | t | 11.445,05 | |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | t | 39.060 | |
- Świeże lub chłodzone: | ||||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | t | ||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | t | 4.777,10 | |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | t | ||
- - - Ze świń domowych: | ||||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | t | 7.025,37 | |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | t | 8.036,13 | |
0203 19 | - - Pozostałe: | t | ||
- - - Ze świń domowych: | ||||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | t | 6.425,83 | |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 8.374,33 | |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | t | 4.519,60 | |
- - - - Pozostałe: | ||||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | t | 8.166,80 | |
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | t | - | |
- Mrożone: | ||||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | t | ||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | t | 4.312,07 | |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | t | ||
- - - Ze świń domowych: | ||||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | t | 6.863,96 | |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | t | 6.514,22 | |
0203 29 | - - Pozostałe: | t | ||
- - - Ze świń domowych: | ||||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | t | 6.425,83 | |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 8.036,13 | |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | t | 4.800,16 | |
- - - - Pozostałe: | ||||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | t | 8.462,73 | |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | t | - | |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | t | 57.643 | |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | t | |||
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | t | ||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | t | 5.468,87 | |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 3.850,89 | ||
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | 4.938,51 | ||
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | t | ||
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | t | 3.797,08 | |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | t | 5.042,28 | |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | t | ||
- - - Kawałki: | ||||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | t | 13.059,19 | |
- - - - Z kośćmi: | ||||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 3.843,20 | |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 6.917,76 | |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.074,56 | |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 8.727,91 | |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | t | 6.076,10 | |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | t | 11.940,82 | |
- - - Podroby: | ||||
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby | t | - | |
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 3.843,20 | |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: | t | ||
- - - Kawałki: | ||||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | t | 12.817,07 | |
- - - - Z kośćmi: | ||||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 9.650,27 | |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | t | 3.747,12 | |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.074,56 | |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 9.058,42 | |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | t | 6.106,84 | |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | t | 12.167,57 | |
- - - Podroby: | ||||
0207 14 91 0 | - - - - Wątroby | t | - | |
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.511,15 | |
- Z indyków: | ||||
0207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | t | ||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | t | 6.533,44 | |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | t | 9.608,00 | |
0207 25 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | t | ||
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | t | 6.829,37 | |
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | t | 6.910,07 | |
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | t | ||
- - - Kawałki: | ||||
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | t | 13.028,45 | |
- - - - Z kośćmi: | ||||
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 13.155,27 | |
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | t | 3.920,06 | |
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.105,31 | |
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 10.757,12 | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 26 60 0 | - - - - - - Uda i ich kawałki | t | 5.491,93 | |
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | t | 6.833,21 | |
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | t | 7.686,40 | |
- - - Podroby: | ||||
0207 26 91 0 | - - - - Wątroby | t | - | |
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 8.328,21 | |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: | t | ||
- - - Kawałki: | ||||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | t | 12.678,72 | |
- - - - Z kośćmi: | ||||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 12.982,33 | |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 3.920,06 | |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.105,31 | |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 10.760,96 | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 27 60 0 | - - - - - - Uda i ich kawałki | t | 4.269,80 | |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | t | 6.637,21 | |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | t | 8.966,19 | |
- - - Podroby: | ||||
0207 27 91 0 | - - - - Wątroby | t | - | |
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.046,12 | |
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | ||||
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | t | ||
- - - Kaczki: | ||||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | t | 6.103,00 | |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | t | 7.113.76 | |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | t | 6.667,95 | |
- - - Gęsi: | ||||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | t | 7.959,27 | |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | t | 9.888,55 | |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | t | 6.656,42 | |
0207 33 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | t | ||
- - - Kaczki: | ||||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | t | 6.537,28 | |
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | t | 6.452,73 | |
- - - Gęsi: | ||||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | t | 7.686,40 | |
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | t | 9.538,82 | |
0207 33 90 0 | - - - Perliczki | t | 7.859,34 | |
0207 34 | - - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone: | t | ||
0207 34 10 0 | - - - Z gęsi | t | - | |
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek | t | - | |
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: | t | ||
- - - Kawałki: | ||||
- - - - Bez kości: | ||||
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | t | 16.729,45 | |
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 16.264,42 | |
- - - - Z kośćmi: | ||||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | ||||
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | t | 3.843,20 | |
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 5.122,99 | |
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | t | 7.321,30 | |
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 3.843,20 | |
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.009,23 | |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | ||||
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 17.809,39 | |
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 12.755,58 | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 11.902,39 | |
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 6.310,53 | |
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | t | 9.012,30 | |
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | t | 19.216,00 | |
- - - Podroby: | ||||
0207 35 91 0 | - - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby | t | - | |
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 6.272,10 | |
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: | t | ||
- - - Kawałki: | ||||
- - - - Bez kości: | ||||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | t | 17.882,41 | |
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 13.624,14 | |
- - - - Z kośćmi: | ||||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | ||||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | t | 3.843,20 | |
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 5.122,99 | |
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | t | 8.647,20 | |
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 4.142,97 | |
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.116,84 | |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | ||||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 16.618,00 | |
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 11.848,59 | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 11.902,39 | |
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 6.379,71 | |
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kaczek | t | 9.012,30 | |
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | t | 19.216,00 | |
- - - Podroby: | ||||
- - - - Wątroby: | ||||
0207 36 81 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie | t | - | |
0207 36 85 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby kacze | t | - | |
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe | t | - | |
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | t | - | |
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu: | t | 14.180 | |
0405 10 | - Masło: | t | ||
- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%: | ||||
- - - Masło naturalne: | ||||
0405 10 11 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | ||
0405 10 19 0 | - - - - Pozostałe | t | ||
0405 10 30 0 | - - - Masło odtwarzane | t | ||
0405 10 50 0 | - - - Masło z serwatki | t | ||
0405 10 90 0 | - - Pozostałe | t | ||
0405 20 | - Masło o obniżonej zawartości tłuszczu | t | ||
0405 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60% | t | ||
0405 20 30 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75% | t | ||
0405 20 90 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80% | t | ||
0405 90 | - Pozostałe: | t | ||
0405 90 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5% | t | ||
0405 90 90 0 | - - Pozostałe | t | ||
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: | |||
- Drobiu: | ||||
0407 00 30 0 | - - Pozostałe | mln szt. | 222 | 104.880,00 |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: | |||
- Żółtka jaj: | ||||
0408 11 | - - Suszone: | |||
0408 11 80 0 | - - - Pozostałe | t | 330 | 13.193,71 |
0408 19 | - - Pozostałe: | |||
- - - Pozostałe: | ||||
0408 19 81 0 | - - - - Ciekłe | t | 535 | 2.674,87 |
0408 19 89 0 | - - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi | t | 15 | 4.300,54 |
- Pozostałe: | ||||
0408 91 | - - Suszone: | |||
0408 91 80 0 | - - - Pozostałe | t | 202 | 10.430,44 |
0408 99 | - - Pozostałe: | |||
0408 99 80 0 | - - - Pozostałe | t | 75 | 2.294,39 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny | t | 1.408 | 3.397,39 |
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: | |||
0504 00 00 1 | - Żołądki drobiowe | t | 281 | - |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | |||
0603 10 | - Świeże: | |||
- - Od 1 czerwca do 31 października: | ||||
0603 10 11 0 | - - - Róże | t | 1.135 | 0,39/szt. |
0603 10 13 0 | - - - Goździki | t | 133 | - |
0603 10 25 0 | - - - Chryzantemy | t | 1.172 | 0,65/szt. |
- - Od 1 listopada do 31 maja: | ||||
0603 10 51 0 | - - - Róże | t | 1.789 | 0,65/szt. |
0603 10 53 0 | - - - Goździki | t | 419 | - |
0603 10 65 0 | - - - Chryzantemy | t | 651 | 0,96/szt. |
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: | t | 67.733 | 2.651,81 |
0702 00 00 1 | - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2.651,81 | |
0702 00 00 2 | - Od 1 do 30 kwietnia | t | 2.651,81 | |
0702 00 00 3 | - Od 1 do 14 maja | t | 2.321,29 | |
0702 00 00 5 | - Od 15 do 31 maja | t | 2.321,29 | |
0702 00 00 7 | - Od 1 czerwca do 30 września | t | 2.321,29 | |
0702 00 00 8 | - Od 1 do 31 października | t | 2.321,29 | |
0702 00 00 9 | - Od 1 listopada do 31 grudnia | t | - | |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: | t | ||
0707 00 05 | - Ogórki: | |||
0707 00 05 1 | - - Od 1 stycznia do końca lutego | t | - | 2.621,06 |
0707 00 05 3 | - - Od 1 marca do 30 kwietnia | t | 3.349 | 2.621,06 |
0707 00 05 5 | - - Od 1 do 15 maja | t | 1.165 | 2.621,06 |
0707 00 05 7 | - - Od 16 maja do 31 października | t | 989 | 1.114,53 |
0707 00 05 8 | - - Od 1 do 10 listopada | t | - | 2.621,06 |
0707 00 05 9 | - - Od 11 listopada do 31 grudnia | t | - | 2.621,06 |
0707 00 90 0 | - Korniszony | t | 3.874 | - |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: | t | ||
0808 10 | - Jabłka: | t | ||
0808 10 10 0 | - - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudnia | t | 10.700 | - |
- - Pozostałe: | ||||
0808 10 20 | - - - Odmiany Golden Delicious: | t | ||
0808 10 20 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 1.482 | 1.952,35 |
0808 10 20 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 1.482 | 2.279,02 |
0808 10 20 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2.470 | 1.921,60 |
0808 10 50 | - - - Odmiany Granny Smith: | t | ||
0808 10 50 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 1.482 | 1.952,35 |
0808 10 50 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 7.521 | 2.279,02 |
0808 10 50 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2.470 | 1.921,60 |
0808 10 90 | - - - Pozostałe: | t | ||
0808 10 90 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2.300 | 2.279,02 |
0808 10 90 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 12.642 | 2.279,02 |
0808 10 90 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 3.832 | 1.921,60 |
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | t | 1.527.355 | |
1001 90 | - Pozostałe: | |||
1001 90 10 0 | - - Orkisz do siewu | t | - | |
- - Pozostały orkisz, pszenica zwykła i mieszanka żyta z pszenicą: | ||||
1001 90 91 | - - - Ziarno pszenicy zwykłej i mieszanki żyta z pszenicą: | t | ||
1001 90 91 1 | - - - - Ziarno pszenicy zwykłej | t | 568,79 | |
1001 90 91 9 | - - - - Mieszanki żyta z pszenicą | t | - | |
1001 90 99 0 | - - - Pozostałe | t | - | |
1002 00 00 0 | Żyto | t | 208.300 | 488,09 |
1003 00 | Jęczmień: | t | 337.313 | |
1003 00 10 0 | - Nasiona | t | - | |
1003 00 90 0 | - Pozostały | t | 426,60 | |
1004 00 00 0 | Owies | t | 8.957 | 564,95 |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: | t | 9.949 | |
- Mąka pszenna: | ||||
1101 00 11 0 | - - Z pszenicy durum | t | 1.495,00 | |
1101 00 15 0 | - - Z pszenicy zwykłej i orkisza | t | 1.495,00 | |
1101 00 90 0 | - Mąka żytnio-pszenna | t | 1.495,00 | |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | t | ||
1102 10 00 0 | - Mąka żytnia | t | 1.421 | 4.611,84 |
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane: | t | 960 | |
1105 10 00 0 | - Mąka, grysik i puder | t | 2.282,86 | |
1105 20 00 0 | - Płatki, grudki i granulki ziemniaczane | t | - | |
1107 | Słód palony lub nie: | t | ||
1107 10 | - Nie palony: | |||
- - Pozostałe: | ||||
1107 10 99 0 | - - - Pozostałe | t | 134.051 | 860,88 |
1108 | Skrobie; inulina: | t | ||
- Skrobie: | ||||
1108 13 00 0 | - - Skrobia ziemniaczana | t | 7.113 | 1.060,72 |
1205 00 | Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: | t | 181.509 | |
1205 00 10 0 | - Siewne | t | - | |
1205 00 90 0 | - Pozostałe | t | - | |
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | t | ||
1210 10 00 0 | - Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulek | t | 42 | 455,80 |
1210 20 | - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | t | ||
1210 20 10 0 | - - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny: lupulina | t | 259 | - |
1210 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 132 | - |
1302 | Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych: | t | ||
- Soki i ekstrakty roślinne: | ||||
1302 13 00 0 | - - Z chmielu | t | 154 | - |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | t | 84.104 | |
- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: | ||||
1701 12 | - - Cukier buraczany: | t | ||
1701 12 10 0 | - - - Do rafinacji | t | 1.587,24 | |
1701 12 90 0 | - - - Pozostały | t | 2.079,17 | |
- Pozostały: | ||||
1701 99 | - - Pozostały: | t | ||
1701 99 10 0 | - - - Cukier biały | t | 2.040,74 | |
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: | t | 38.009 | |
1702 30 | - Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: | t | ||
1702 30 10 0 | - - Izoglukoza | t | 2.136,82 | |
- - Pozostałe: | ||||
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: | ||||
1702 30 51 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t | 2.309,76 | |
1702 30 59 0 | - - - - Pozostałe | t | 2.732,52 | |
- - - Pozostałe: | ||||
1702 30 91 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t | 8.624,14 | |
1702 30 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 1.913,91 | |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: | t | ||
2002 10 | - Pomidory, całe lub w kawałkach: | t | 2.162 | |
2002 10 10 0 | - - Bez skórek | t | - | |
2002 10 90 0 | - - Pozostałe | t | - | |
2002 90 | - Pozostałe: | t | 24.425 | |
- - O zawartości suchej masy poniżej 12%: | ||||
2002 90 11 | - - - W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg: | t | ||
2002 90 11 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t | - | |
2002 90 11 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | - | |
2002 90 19 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | - | |
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%: | ||||
2002 90 31 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | t | ||
2002 90 31 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t | - | |
2002 90 31 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | - | |
2002 90 39 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | - | |
- - O zawartości suchej masy powyżej 30%: | ||||
2002 90 91 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | t | ||
2002 90 91 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t | - | |
2002 90 91 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | 3.055,34 | |
2002 90 99 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | 3.055,34 | |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | t | 44.586 | |
2106 90 | - Pozostałe: | t | ||
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | ||||
2106 90 30 0 | - - - Syropy izoglukozowe | t | 11.233,67 | |
- - - Pozostałe: | ||||
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | t | 5.618,76 | |
- - Pozostałe: | ||||
2106 90 92 0 | - - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | t | - | |
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | t | - | |
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin: | t | ||
- Albumina jaja: | ||||
3502 11 | - - Suszona: | t | ||
3502 11 90 0 | - - - Pozostała | t | 91 | 4.531,13 |
1 Załącznik zmieniony przez § 1 rozporządzenia z dnia 23 lipca 1998 r. (Dz.U.98.99.634) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 4 sierpnia 1998 r.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »