Określenie wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1998.69.455

Akt utracił moc
Wersja od: 4 sierpnia 1998 r.

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 1 czerwca 1998 r.
w sprawie określenia wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Na podstawie art. 6 ust. 3 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:
Ustala się do dnia 31 grudnia 1998 r. wielkości progowe i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Załącznik  1

WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY

KOD PCNNazwa towaruJedn. miaryWielkość progowa w jednost. fiz.Cena progu w złotych za jednostk. miary
12345
0105Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:mln szt.41,0
- O masie nie przekraczającej 185 g:
0105 11- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu:
0105 11 11 0- - - - Nioski
0105 11 19 0- - - - Pozostałe
- - - Pozostałe:
0105 11 91 0- - - - Nioski
0105 11 99 0- - - - Pozostałe
0105 12 00 0- - Indyki
0105 19- - Pozostałe:
0105 19 20 0- - - Gęsi
0105 19 90 0- - - Kaczki i perliczki
- Pozostałe:
0105 92 00 0- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2.000 g
0105 93 00 0- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2.000 g
0105 99- - Pozostałe:
0105 99 10 0- - - Kaczki
0105 99 20 0- - - Gęsi
0105 99 30 0- - - Indyki
0105 99 50 0- - - Perliczki
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:t4.750
0201 10 00 0- Tusze i półtuszet7.636,44
0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:t
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"t7.636,44
0201 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielonet7.148,35
0201 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielonet9.973,10
0201 20 90 0- - Pozostałet16.775,57
0201 30 00 0- Bez kościt21.491,17
0202Mięso wołowe mrożone:t14.751
0202 10 00 0- Tusze i półtuszet8.877,79
0202 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:t
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"t9.223,68
0202 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielonet5.891,63
0202 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielonet6.641,05
0202 20 90 0- - Pozostałet10.488,09
0202 30- Bez kości:t
0202 30 10 0- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicyt6.602,62
0202 30 50 0- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałkit9.903,93
0202 30 90 0- - Pozostałet11.445,05
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:t39.060
- Świeże lub chłodzone:
0203 11- - Tusze i półtusze:t
0203 11 10 0- - - Ze świń domowycht4.777,10
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:t
- - - Ze świń domowych:
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit7.025,37
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit8.036,13
0203 19- - Pozostałe:t
- - - Ze świń domowych:
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit6.425,83
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit8.374,33
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit4.519,60
- - - - Pozostałe:
0203 19 55 0- - - - - Bez kościt8.166,80
0203 19 59 0- - - - - Pozostałet-
- Mrożone:
0203 21- - Tusze i półtusze:t
0203 21 10 0- - - Ze świń domowycht4.312,07
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:t
- - - Ze świń domowych:
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit6.863,96
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit6.514,22
0203 29- - Pozostałe:t
- - - Ze świń domowych:
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit6.425,83
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit8.036,13
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit4.800,16
- - - - Pozostałe:
0203 29 55 0- - - - - Bez kościt8.462,73
0203 29 59 0- - - - - Pozostałet-
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:t57.643
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:t
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:t
0207 11 10 0- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%"t5.468,87
0207 11 30 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"3.850,89
0207 11 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane4.938,51
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:t
0207 12 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"t3.797,08
0207 12 90 0- - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowanet5.042,28
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:t
- - - Kawałki:
0207 13 10 0- - - - Bez kościt13.059,19
- - - - Z kośćmi:
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit3.843,20
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt6.917,76
0207 13 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt3.074,56
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit8.727,91
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit6.076,10
0207 13 70 0- - - - - Pozostałet11.940,82
- - - Podroby:
0207 13 91 0- - - - Wątrobyt-
0207 13 99 0- - - - Pozostałet3.843,20
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:t
- - - Kawałki:
0207 14 10 0- - - - Bez kościt12.817,07
- - - - Z kośćmi:
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit9.650,27
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bezt3.747,12
0207 14 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt3.074,56
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit9.058,42
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit6.106,84
0207 14 70 0- - - - - Pozostałet12.167,57
- - - Podroby:
0207 14 91 0- - - - Wątrobyt-
0207 14 99 0- - - - Pozostałet5.511,15
- Z indyków:
0207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:t
0207 24 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"t6.533,44
0207 24 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowanet9.608,00
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:t
0207 25 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"t6.829,37
0207 25 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowanet6.910,07
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:t
- - - Kawałki:
0207 26 10 0- - - - Bez kościt13.028,45
- - - - Z kośćmi:
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit13.155,27
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bezt3.920,06
0207 26 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt3.105,31
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit10.757,12
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 26 60 0- - - - - - Uda i ich kawałkit5.491,93
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałet6.833,21
0207 26 80 0- - - - - Pozostałet7.686,40
- - - Podroby:
0207 26 91 0- - - - Wątrobyt-
0207 26 99 0- - - - Pozostałet8.328,21
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:t
- - - Kawałki:
0207 27 10 0- - - - Bez kościt12.678,72
- - - - Z kośćmi:
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit12.982,33
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt3.920,06
0207 27 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt3.105,31
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit10.760,96
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 27 60 0- - - - - - Uda i ich kawałkit4.269,80
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałet6.637,21
0207 27 80 0- - - - - Pozostałet8.966,19
- - - Podroby:
0207 27 91 0- - - - Wątrobyt-
0207 27 99 0- - - - Pozostałet5.046,12
- Z kaczek, gęsi i perliczek:
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:t
- - - Kaczki:
0207 32 11 0- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%"t6.103,00
0207 32 15 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"t7.113.76
0207 32 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowanet6.667,95
- - - Gęsi:
0207 32 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"t7.959,27
0207 32 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowanet9.888,55
0207 32 90 0- - - Perliczkit6.656,42
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:t
- - - Kaczki:
0207 33 11 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"t6.537,28
0207 33 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowanet6.452,73
- - - Gęsi:
0207 33 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"t7.686,40
0207 33 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowanet9.538,82
0207 33 90 0- - - Perliczkit7.859,34
0207 34- - Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone:t
0207 34 10 0- - - Z gęsit-
0207 34 90 0- - - Z kaczekt-
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:t
- - - Kawałki:
- - - - Bez kości:
0207 35 11 0- - - - - Z gęsit16.729,45
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt16.264,42
- - - - Z kośćmi:
- - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczekt3.843,20
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsit5.122,99
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczekt7.321,30
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt3.843,20
0207 35 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt3.009,23
- - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsit17.809,39
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt12.755,58
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsit11.902,39
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt6.310,53
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczet9.012,30
0207 35 79 0- - - - - Pozostałet19.216,00
- - - Podroby:
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątrobyt-
0207 35 99 0- - - - Pozostałet6.272,10
0207 36- - Pozostałe, mrożone:t
- - - Kawałki:
- - - - Bez kości:
0207 36 11 0- - - - - Z gęsit17.882,41
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt13.624,14
- - - - Z kośćmi:
- - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczekt3.843,20
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsit5.122,99
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczekt8.647,20
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt4.142,97
0207 36 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydełt3.116,84
- - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsit16.618,00
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt11.848,59
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsit11.902,39
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt6.379,71
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczekt9.012,30
0207 36 79 0- - - - - Pozostałet19.216,00
- - - Podroby:
- - - - Wątroby:
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsiet-
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kaczet-
0207 36 89 0- - - - - Pozostałet-
0207 36 90 0- - - - Pozostałet-
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:t14.180
0405 10- Masło:t
- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%:
- - - Masło naturalne:
0405 10 11 0- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kgt
0405 10 19 0- - - - Pozostałet
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzanet
0405 10 50 0- - - Masło z serwatkit
0405 10 90 0- - Pozostałet
0405 20- Masło o obniżonej zawartości tłuszczut
0405 20 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60%t
0405 20 30 0- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75%t
0405 20 90 0- - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80%t
0405 90- Pozostałe:t
0405 90 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5%t
0405 90 90 0- - Pozostałet
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:
- Drobiu:
0407 00 30 0- - Pozostałemln szt.222104.880,00
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:
- Żółtka jaj:
0408 11- - Suszone:
0408 11 80 0- - - Pozostałet33013.193,71
0408 19- - Pozostałe:
- - - Pozostałe:
0408 19 81 0- - - - Ciekłet5352.674,87
0408 19 89 0- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymit154.300,54
- Pozostałe:
0408 91- - Suszone:
0408 91 80 0- - - Pozostałet20210.430,44
0408 99- - Pozostałe:
0408 99 80 0- - - Pozostałet752.294,39
0409 00 00 0Miód naturalnyt1.4083.397,39
0504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:
0504 00 00 1- Żołądki drobiowet281-
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:
0603 10- Świeże:
- - Od 1 czerwca do 31 października:
0603 10 11 0- - - Różet1.1350,39/szt.
0603 10 13 0- - - Goździkit133-
0603 10 25 0- - - Chryzantemyt1.1720,65/szt.
- - Od 1 listopada do 31 maja:
0603 10 51 0- - - Różet1.7890,65/szt.
0603 10 53 0- - - Goździkit419-
0603 10 65 0- - - Chryzantemyt6510,96/szt.
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:t67.7332.651,81
0702 00 00 1- Od 1 stycznia do 31 marcat2.651,81
0702 00 00 2- Od 1 do 30 kwietniat2.651,81
0702 00 00 3- Od 1 do 14 majat2.321,29
0702 00 00 5- Od 15 do 31 majat2.321,29
0702 00 00 7- Od 1 czerwca do 30 wrześniat2.321,29
0702 00 00 8- Od 1 do 31 październikat2.321,29
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudniat-
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:t
0707 00 05- Ogórki:
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutegot-2.621,06
0707 00 05 3- - Od 1 marca do 30 kwietniat3.3492.621,06
0707 00 05 5- - Od 1 do 15 majat1.1652.621,06
0707 00 05 7- - Od 16 maja do 31 październikat9891.114,53
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopadat-2.621,06
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudniat-2.621,06
0707 00 90 0- Korniszonyt3.874-
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:t
0808 10- Jabłka:t
0808 10 10 0- - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudniat10.700-
- - Pozostałe:
0808 10 20- - - Odmiany Golden Delicious:t
0808 10 20 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat1.4821.952,35
0808 10 20 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat1.4822.279,02
0808 10 20 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.4701.921,60
0808 10 50- - - Odmiany Granny Smith:t
0808 10 50 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat1.4821.952,35
0808 10 50 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat7.5212.279,02
0808 10 50 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.4701.921,60
0808 10 90- - - Pozostałe:t
0808 10 90 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.3002.279,02
0808 10 90 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat12.6422.279,02
0808 10 90 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat3.8321.921,60
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:t1.527.355
1001 90- Pozostałe:
1001 90 10 0- - Orkisz do siewut-
- - Pozostały orkisz, pszenica zwykła i mieszanka żyta z pszenicą:
1001 90 91- - - Ziarno pszenicy zwykłej i mieszanki żyta z pszenicą:t
1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwykłejt568,79
1001 90 91 9- - - - Mieszanki żyta z pszenicąt-
1001 90 99 0- - - Pozostałet-
1002 00 00 0Żytot208.300488,09
1003 00Jęczmień:t337.313
1003 00 10 0- Nasionat-
1003 00 90 0- Pozostałyt426,60
1004 00 00 0Owiest8.957564,95
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:t9.949
- Mąka pszenna:
1101 00 11 0- - Z pszenicy durumt1.495,00
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwykłej i orkiszat1.495,00
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszennat1.495,00
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:t
1102 10 00 0- Mąka żytniat1.4214.611,84
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:t960
1105 10 00 0- Mąka, grysik i pudert2.282,86
1105 20 00 0- Płatki, grudki i granulki ziemniaczanet-
1107Słód palony lub nie:t
1107 10- Nie palony:
- - Pozostałe:
1107 10 99 0- - - Pozostałet134.051860,88
1108Skrobie; inulina:t
- Skrobie:
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczanat7.1131.060,72
1205 00Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:t181.509
1205 00 10 0- Siewnet-
1205 00 90 0- Pozostałet-
1210Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:t
1210 10 00 0- Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulekt42455,80
1210 20- Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:t
1210 20 10 0- - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny: lupulinat259-
1210 20 90 0- - Pozostałet132-
1302Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych:t
- Soki i ekstrakty roślinne:
1302 13 00 0- - Z chmielut154-
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:t84.104
- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących:
1701 12- - Cukier buraczany:t
1701 12 10 0- - - Do rafinacjit1.587,24
1701 12 90 0- - - Pozostałyt2.079,17
- Pozostały:
1701 99- - Pozostały:t
1701 99 10 0- - - Cukier białyt2.040,74
1702Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:t38.009
1702 30- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:t
1702 30 10 0- - Izoglukozat2.136,82
- - Pozostałe:
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:
1702 30 51 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub niet2.309,76
1702 30 59 0- - - - Pozostałet2.732,52
- - - Pozostałe:
1702 30 91 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub niet8.624,14
1702 30 99 0- - - - Pozostałet1.913,91
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:t
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:t2.162
2002 10 10 0- - Bez skórekt-
2002 10 90 0- - Pozostałet-
2002 90- Pozostałe:t24.425
- - O zawartości suchej masy poniżej 12%:
2002 90 11- - - W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg:t
2002 90 11 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kgt-
2002 90 11 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kgt-
2002 90 19 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kgt-
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%:
2002 90 31- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:t
2002 90 31 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kgt-
2002 90 31 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kgt-
2002 90 39 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kgt-
- - O zawartości suchej masy powyżej 30%:
2002 90 91- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:t
2002 90 91 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kgt-
2002 90 91 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kgt3.055,34
2002 90 99 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kgt3.055,34
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:t44.586
2106 90- Pozostałe:t
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowet11.233,67
- - - Pozostałe:
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstrynyt5.618,76
- - Pozostałe:
2106 90 92 0- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobit-
2106 90 98 0- - - Pozostałet-
3502Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:t
- Albumina jaja:
3502 11- - Suszona:t
3502 11 90 0- - - Pozostałat914.531,13
1 Załącznik zmieniony przez § 1 rozporządzenia z dnia 23 lipca 1998 r. (Dz.U.98.99.634) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 4 sierpnia 1998 r.