Określenie ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1999.16.150
Akt utracił moc Wersja od: 26 lutego 1999 r.
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 18 lutego 1999 r.
w sprawie określenia ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:
Ustala się do dnia 31 grudnia 1999 r. ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
ZAŁĄCZNIK
CENY PROGU DLA TOWARÓW PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
CENY PROGU DLA TOWARÓW PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | ||
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | t | 8.131,80 |
0201 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | t | 8.131,80 |
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 7.612,05 |
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 10.620,04 |
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 17.863,76 |
0201 30 00 0 | - Bez kości | t | 22.885,26 |
0202 | Mięso wołowe mrożone: | ||
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | t | 9.453,68 |
0202 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | t | 9.822,00 |
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 6.273,80 |
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 7.071,84 |
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 11.168,43 |
0202 30 | - Bez kości: | ||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | t | 7.030,92 |
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki | t | 10.546,37 |
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | t | 12.187,47 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | ||
- Świeże lub chłodzone: | |||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | t | 5.086,98 |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | t | 7.481,09 |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | t | 8.557,42 |
0203 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | t | 6.842,66 |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 8.917,56 |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | t | 4.812,78 |
- - - - Pozostałe: | |||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | t | 8.696,56 |
- Mrożone: | |||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | t | 4.591,79 |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | t | 7.309,21 |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | t | 6.936,79 |
0203 29 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | t | 6.842,66 |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 8.557,42 |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | t | 5.111,53 |
- - - - Pozostałe: | |||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | t | 9.011,69 |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | ||
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | |||
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | t | 5.823,63 |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | t | 4.100,69 |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | t | 5.258,86 |
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | t | 4.043,39 |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | t | 5.369,36 |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | t | 13.906,32 |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 4.092,50 |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 7.366,50 |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.274,00 |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 9.294,07 |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | t | 6.470,24 |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | t | 12.715,40 |
- - - Podroby: | |||
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 4.092,50 |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | t | 13.648,49 |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 10.276,27 |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | t | 3.990,19 |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.274,00 |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 9.646,02 |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | t | 6.502,98 |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | t | 12.956,86 |
- - - Podroby: | |||
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.868,65 |
- Z indyków: | |||
0207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | t | 6.957,25 |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | t | 10.231,25 |
0207 25 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | t | 7.272,37 |
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | t | 7.358,32 |
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | t | 13.873,58 |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 14.008,63 |
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | t | 4.174,35 |
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.306,74 |
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 11.454,91 |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | t | 5.848,18 |
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | t | 7.276,47 |
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | t | 8.185,00 |
- - - Podroby: | |||
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe: | t | 8.868,45 |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | t | 13.501,16 |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 13.824,47 |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 4.174,35 |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.306,74 |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 11.459,00 |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | t | 4.546,77 |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | t | 7.067,75 |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | t | 9.547,80 |
- - - Podroby: | |||
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.373,45 |
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | |||
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | t | 6.498,89 |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | t | 7.575,22 |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | t | 7.100,49 |
- - - Gęsi: | |||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | t | 8.475,57 |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | t | 10.530,00 |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | t | 7.088,21 |
0207 33 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | t | 6.961,34 |
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | t | 6.871,31 |
- - - Gęsi: | |||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | t | 8.185,00 |
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | t | 10.157,59 |
0207 33 90 0 | - - - Perliczki | t | 8.369,16 |
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | t | 17.814,65 |
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 17.319,46 |
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | t | 4.092,50 |
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 5.455,30 |
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | t | 7.796,21 |
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 4.092,50 |
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.204,43 |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 18.964,65 |
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 13.583,01 |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 12.674,47 |
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 6.719,89 |
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | t | 9.596,91 |
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | t | 20.462,50 |
- - - Podroby: | |||
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 6.678,96 |
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | t | 19.042,40 |
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 14.507,91 |
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | t | 4.092,50 |
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 5.455,30 |
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | t | 9.208,13 |
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 4.411,72 |
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3.319,02 |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 17.695,97 |
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 12.617,18 |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 12.674,47 |
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 6.793,55 |
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | t | 9.596,91 |
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | t | 20.462,50 |
- - - Podroby: | |||
- - - - Wątroby: | |||
0207 36 85 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby kacze | t | 6.678,96 |
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: | ||
- Drobiu: | |||
0407 00 30 0 | - - Pozostałe | mln szt. | 111.684,33 |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: | ||
- Żółtka jaj: | |||
0408 11 | - - Suszone: | ||
0408 11 80 0 | - - - Pozostałe | t | 14.049,55 |
0408 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Pozostałe: | |||
0408 19 81 0 | - - - - Ciekłe | t | 2.848,38 |
0408 19 89 0 | - - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi | t | 4.579,51 |
- Pozostałe: | |||
0408 91 | - - Suszone: | ||
0408 91 80 0 | - - - Pozostałe | t | 11.107,05 |
0408 99 | - - Pozostałe: | ||
0408 99 80 0 | - - - Pozostałe | t | 2.443,22 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny | t | 3.617,77 |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | ||
0603 10 | - Świeże: | ||
- - Od 1 czerwca do 31 października: | |||
0603 10 11 0 | - - - Róże | szt. | 0,41 |
0603 10 25 0 | - - - Chryzantemy | szt. | 0,69 |
- - Od 1 listopada do 31 maja: | |||
0603 10 51 0 | - - - Róże | szt. | 0,69 |
0603 10 65 0 | - - - Chryzantemy | szt. | 1,03 |
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: | ||
0702 00 00 1 | - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2.823,83 |
0702 00 00 2 | - Od 1 do 30 kwietnia | t | 2.823,83 |
0702 00 00 3 | - Od 1 do 14 maja | t | 2.823,83 |
0702 00 00 5 | - Od 15 do 31 maja | t | 2.471,87 |
0702 00 00 7 | - Od 1 czerwca do 30 września | t | 2.471,87 |
0702 00 00 8 | - Od 1 do 31 października | t | 2.471,87 |
0702 00 00 9 | - Od 1 listopada do 31 grudnia | t | 2.471,87 |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: | ||
0707 00 05 | - Ogórki: | ||
0707 00 05 1 | - - Od 1 stycznia do końca lutego | t | 2.791,09 |
0707 00 05 3 | - - Od 1 marca do 30 kwietnia | t | 2.791,09 |
0707 00 05 5 | - - Od 1 do 15 maja | t | 2.791,09 |
0707 00 05 6 | - - Od 16 maja do 30 września | t | 1.186,83 |
0707 00 05 7 | - - Od 1 do 31 października | t | 1.186,83 |
0707 00 05 8 | - - Od 1 do 10 listopada | t | 2.791,09 |
0707 00 05 9 | - - Od 11 listopada do 31 grudnia | t | 2.791,09 |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: | ||
0808 10 | - Jabłka: | ||
- - Pozostałe: | |||
0808 10 20 | - - - Odmiany Golden Delicious: | ||
0808 10 20 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2.078,99 |
0808 10 20 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2.426,85 |
0808 10 20 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2.046,25 |
0808 10 50 | - - - Odmiany Granny Smith: | ||
0808 10 50 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2.078,99 |
0808 10 50 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2.426,85 |
0808 10 50 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2.046,25 |
0808 10 90 | - - - Pozostałe: | ||
0808 10 90 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2.426,85 |
0808 10 90 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2.426,85 |
0808 10 90 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2.046,25 |
1001 | Pszenica i mieszkanka żyta z pszenicą (meslin): | ||
1001 90 | - Pozostałe: | ||
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): | |||
1001 90 91 | - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin): | ||
1001 90 91 1 | - - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej | t | 605,69 |
1002 00 00 0 | Żyto | t | 519,75 |
1003 | Jęczmień: | ||
1003 00 90 0 | - Pozostały | t | 454,27 |
1004 00 00 0 | Owies | t | 601,60 |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: | ||
- Mąka pszenna: | |||
1101 00 11 0 | - - Z pszenicy durum | t | 1.591,98 |
1101 00 15 0 | - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | t | 1.591,98 |
1101 00 90 0 | - Mąka żytnio-pszenna | t | 1.591,98 |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | ||
1102 10 00 0 | - Mąka żytnia | t | 4.911,00 |
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane: | ||
1105 10 00 0 | - Mąka, grysik i puder | t | 2.430,95 |
1107 | Słód palony lub nie: | ||
1107 10 | - Nie palony: | ||
- - Pozostałe: | |||
1107 10 99 0 | - - - Pozostałe | t | 916,72 |
1108 | Skrobie, inulina: | ||
- Skrobie: | |||
1108 12 00 0 | - - Skrobia kukurydziana | t | 2.222,23 |
1108 13 00 0 | - - Skrobia ziemniaczana | t | 1.129,53 |
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | ||
1210 10 00 0 | - Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulek | t | 485,37 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | ||
- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: | |||
1701 12 | - - Cukier buraczany: | ||
1701 12 10 0 | - - - Do rafinacji | t | 1.690,20 |
1701 12 90 0 | - - - Pozostały | t | 2.214,04 |
- Pozostały: | |||
1701 99 | - - Pozostały: | ||
1701 99 10 0 | - - - Cukier biały | t | 2.173,12 |
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: | ||
1702 30 | - Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: | ||
1702 30 10 0 | - Izoglukoza | t | 2.275,43 |
- - Pozostałe: | |||
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: | |||
1702 30 51 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t | 2.459,59 |
1702 30 59 0 | - - - - Pozostałe | t | 2.909,77 |
- - - Pozostałe: | |||
1702 30 91 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t | 9.183,57 |
1702 30 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 2.038,07 |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: | ||
2002 10 | - Pomidory, całe lub w kawałkach: | ||
2002 10 10 0 | - - Bez skórek | t | 1.612,62 |
2002 10 90 0 | - - Pozostałe | t | 1.612,62 |
2002 90 | - Pozostałe: | ||
- - O zawartości suchej masy poniżej 12%: | |||
2002 90 11 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 11 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczających 199 kg | t | 1.560,00 |
2002 90 11 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | 1.560,00 |
2002 90 19 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | 1.560,00 |
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%: | |||
2002 90 31 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 31 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t | 3.253,54 |
2002 90 31 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | 3.253,54 |
2002 90 39 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | 3.253,54 |
- - O zawartości suchej masy powyżej 30%: | |||
2002 90 91 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 91 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | 3.253,54 |
2002 90 99 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | 3.253,54 |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | ||
2106 90 | - Pozostałe: | ||
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | |||
2106 90 30 0 | - - - Syropy izoglukozowe | t | 11.962,38 |
- - - Pozostałe: | |||
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | t | 5.983,24 |
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin: | ||
- Albumina jaja: | |||
3502 11 | - - Suszona: | ||
3502 11 90 0 | - - - Pozostała | t | 4.825,06 |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »