Określenie cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Dz.U.2002.16.153
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
z dnia 14 lutego 2002 r.
w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
ZAŁĄCZNIK
CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
0102 | Bydło żywe: | ||
0102 90 | - Pozostałe: | ||
- - Gatunki domowe: | |||
- - - O masie powyżej 80 kg, ale nieprzekraczającej 160 kg: | |||
0102 90 21 0 | - - - - Rzeźne | t | 5.019,13 |
0102 90 29 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.019,13 |
0103 | Trzoda chlewna żywa: | ||
- Pozostałe: | |||
0103 91 | - - O masie poniżej 50 kg: | ||
0103 91 10 0 | - - - Gatunki domowe | t | 4.507,99 |
0103 92 | - - O masie 50 kg lub większej: | ||
- - - Gatunki domowe: | |||
0103 92 11 0 | - - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej | t | 14.198,40 |
0103 92 19 0 | - - - - Pozostałe | t | 3.556,70 |
0104 | Owce i kozy żywe: | ||
0104 10 | - Owce: | ||
- - Pozostałe: | |||
0104 10 30 0 | - - - Jagnięta (do jednego roku życia) | t | 6.563,21 |
0104 10 80 0 | - - - Pozostałe | t | 6.563,21 |
0104 20 | - Kozy: | ||
0104 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 21.226,61 |
0105 | Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: | ||
- O masie nieprzekraczającej 185 g: | |||
0105 11 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus : | ||
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: | |||
0105 11 11 0 | - - - - Nioski | t | 304.839,65 |
0105 11 19 0 | - - - - Pozostałe | t | 304.839,65 |
- - - Pozostałe: | |||
0105 11 91 0 | - - - - Nioski | t | 304.839,65 |
0105 11 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 304.839,65 |
0105 12 00 0 | - - Indyki | t | 115.088,68 |
0105 19 | - - Pozostałe: | ||
0105 19 20 0 | - - - Gęsi | t | 115.088,68 |
0105 19 90 0 | - - - Kaczki i perliczki | t | 515.579,40 |
- Pozostałe: | |||
0105 92 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nieprzekraczającej 2.000 g | t | 2.860,98 |
0105 93 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2.000 g | t | 2.860,98 |
0105 99 | - - Pozostałe: | ||
0105 99 10 0 | - - - Kaczki | t | 4.085,59 |
0105 99 20 0 | - - - Gęsi | t | 6.598,71 |
0105 99 30 0 | - - - Indyki | t | 5.246,31 |
0105 99 50 0 | - - - Perliczki | t | 4.731,62 |
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | ||
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | t | 7.053,06 |
0201 20 | - Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | t | 7.053,06 |
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone | t | 6.602,26 |
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone | t | 9.211,21 |
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 15.494,00 |
0201 30 00 0 | - Bez kości | t | 19.849,36 |
0202 | Mięso wołowe mrożone: | ||
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | t | 8.199,58 |
0202 20 | - Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | t | 8.519,04 |
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone | t | 5.441,54 |
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone | t | 6.133,71 |
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 9.686,86 |
0202 30 | - Bez kości: | ||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | t | 6.098,21 |
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki | t | 9.147,32 |
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | t | 10.570,71 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | ||
- Świeże lub chłodzone: | |||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | t | 4.412,15 |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | t | 6.488,67 |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | t | 7.422,21 |
0203 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | t | 5.934,93 |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 7.734,58 |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | t | 4.174,33 |
- - - - Pozostałe: | |||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | t | 7.542,90 |
- Mrożone: | |||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | t | 3.982,65 |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | t | 6.339,59 |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | t | 6.016,57 |
0203 29 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | t | 5.934,93 |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 7.422,21 |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | t | 4.433,45 |
- - - - Pozostałe: | |||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | t | 7.816,22 |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | t | 7.816,22 |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | ||
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus : | |||
0207 11 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | t | 5.051,08 |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | t | 3.556,70 |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | t | 4.561,24 |
0207 12 | - - Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | t | 3.507,00 |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | t | 4.657,08 |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | t | 12.061,54 |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 3.549,60 |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 6.389,28 |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2.839,68 |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 8.061,14 |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | t | 5.611,92 |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | t | 11.028,61 |
- - - Podroby: | |||
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 3.549,60 |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | t | 11.837,92 |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 8.913,05 |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3.460,86 |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2.839,68 |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 8.366,41 |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | t | 5.640,31 |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | t | 11.238,03 |
- - - Podroby: | |||
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.090,13 |
- Z indyków: | |||
0207 24 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | t | 6.034,32 |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | t | 8.874,00 |
0207 25 | - - Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | t | 6.307,64 |
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | t | 6.382,18 |
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | t | 12.033,14 |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 12.150,28 |
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3.620,59 |
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2.868,08 |
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 9.935,33 |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | t | 5.072,38 |
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | t | 6.311,19 |
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | t | 7.099,20 |
- - - Podroby: | |||
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 7.691,98 |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | t | 11.710,13 |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | t | 11.990,55 |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3.620,59 |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2.868,08 |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | t | 9.938,88 |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | t | 3.943,61 |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | t | 6.130,16 |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | t | 8.281,22 |
- - - Podroby: | |||
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 4.660,62 |
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | |||
0207 32 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | t | 5.636,76 |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | t | 6.570,31 |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | t | 6.158,56 |
- - - Gęsi: | |||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | t | 7.351,22 |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | t | 9.133,12 |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | t | 6.147,91 |
0207 33 | - - Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | t | 6.037,87 |
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | t | 5.959,78 |
- - - Gęsi: | |||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | t | 7.099,20 |
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | t | 8.810,11 |
0207 33 90 0 | - - - Perliczki | t | 7.258,93 |
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | t | 15.451,41 |
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 15.021,91 |
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | t | 3.549,60 |
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 4.731,62 |
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | t | 6.761,99 |
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3.549,60 |
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2.779,34 |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 16.448,85 |
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 11.781,12 |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 10.993,11 |
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 5.828,44 |
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | t | 8.323,81 |
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | t | 17.748,00 |
- - - Podroby: | |||
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.792,95 |
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | t | 16.516,29 |
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 12.583,33 |
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | t | 3.549,60 |
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 4.731,62 |
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | t | 7.986,60 |
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3.826,47 |
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2.878,73 |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 15.348,47 |
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 10.943,42 |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | t | 10.993,11 |
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | t | 5.892,34 |
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | t | 8.323,81 |
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | t | 17.748,00 |
- - - Podroby: | |||
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.792,95 |
0401 | Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | ||
0401 10 | - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1%: | ||
0401 10 10 0 | - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 1.331,10 |
0401 10 90 0 | - - Pozostałe | t | 915,80 |
0401 20 | - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1%, ale nieprzekraczającej 6%: | ||
- - Nieprzekraczającej 3%: | |||
0401 20 11 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 1.458,89 |
0401 20 19 0 | - - - Pozostałe | t | 667,32 |
- - Przekraczającej 3%: | |||
0401 20 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 1.732,20 |
0401 20 99 0 | - - - Pozostałe | t | 706,37 |
0401 30 | - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 6%: | ||
- - Nieprzekraczającej 21%: | |||
0401 30 11 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 10.648,80 |
0401 30 19 0 | - - - Pozostałe | t | 8.874,00 |
- - Przekraczającej 21%, ale nieprzekraczającej 45%: | |||
0401 30 31 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 8.281,22 |
0401 30 39 0 | - - - Pozostałe | t | 8.224,42 |
- - Przekraczającej 45%: | |||
0401 30 99 0 | - - - Pozostałe | t | 3.549,60 |
0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | ||
0402 10 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1,5%: | ||
- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | |||
0402 10 11 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 4.685,47 |
0402 10 19 0 | - - - Pozostałe | t | 2.506,02 |
- - Pozostałe: | |||
0402 10 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 3.034,91 |
0402 10 99 0 | - - - Pozostałe | t | 5.917,18 |
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1,5%: | |||
0402 21 | - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%: | |||
0402 21 11 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: | ||
0402 21 11 1 | - - - - - Dla niemowląt | t | 5.210,81 |
0402 21 11 9 | - - - - - Pozostałe | t | 5.210,81 |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 27%: | |||
0402 21 91 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: | ||
0402 21 91 1 | - - - - - Dla niemowląt | t | 6.588,06 |
0402 21 91 9 | - - - - - Pozostałe | t | 6.588,06 |
0402 21 99 | - - - - Pozostałe: | ||
0402 21 99 1 | - - - - - Dla niemowląt | t | 5.267,61 |
0402 21 99 9 | - - - - - Pozostałe | t | 5.267,61 |
0402 29 | - - Pozostałe: | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%: | |||
0402 29 11 0 | - - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o zawartości netto nieprzekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10% | t | 14.212,60 |
- - - - Pozostałe: | |||
0402 29 15 0 | - - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 3.017,16 |
- Pozostałe: | |||
0402 91 | - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%, ale nieprzekraczającej 45%: | |||
0402 91 59 0 | - - - - Pozostałe | t | 5.012,04 |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 45%: | |||
0402 91 91 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 3.549,60 |
0402 91 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 2.662,20 |
0402 99 | - - Pozostałe: | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 9,5%: | |||
0402 99 11 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 2.953,27 |
- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 9,5%, ale nieprzekraczającej 45%: | |||
0402 99 31 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 14.198,40 |
0403 | Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: | ||
0403 10 | - Jogurt: | ||
- - Niearomatyzowany ani niezawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao: | |||
- - - Niezawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | |||
0403 10 11 0 | - - - - Nieprzekraczającej 3% | t | 4.149,48 |
0403 10 13 0 | - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 6.034,32 |
0403 10 19 0 | - - - - Przekraczającej 6% | t | 6.194,05 |
- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie: | |||
0403 10 31 0 | - - - - Nieprzekraczającej 3% | t | 3.311,78 |
0403 10 33 0 | - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 3.226,59 |
0403 10 39 0 | - - - - Przekraczającej 6% | t | 3.226,59 |
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao: | |||
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |||
0403 10 51 0 | - - - - Nieprzekraczającej 1,5% | t | 8.874,00 |
0403 10 53 0 | - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% | t | 5.189,52 |
0403 10 59 0 | - - - - Przekraczającej 27% | t | 12.423,60 |
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |||
0403 10 91 0 | - - - - Nieprzekraczającej 3% | t | 5.068,83 |
0403 10 93 0 | - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 5.427,34 |
0403 10 99 0 | - - - - Przekraczającej 6% | t | 4.969,44 |
0403 90 | - Pozostałe: | ||
- - Niearomatyzowane ani niezawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao: | |||
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci: | |||
- - - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | |||
0403 90 11 0 | - - - - - Nieprzekraczającej 1,5% | t | 2.218,50 |
0403 90 13 0 | - - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% | t | 6.549,01 |
0403 90 19 0 | - - - - - Przekraczającej 27% | t | 6.119,51 |
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: | |||
0403 90 33 0 | - - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% | t | 6.211,80 |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | |||
0403 90 51 0 | - - - - - Nieprzekraczającej 3% | t | 5.917,18 |
0403 90 53 0 | - - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 5.679,36 |
0403 90 59 0 | - - - - - Przekraczającej 6% | t | 1.774,80 |
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: | |||
0403 90 61 0 | - - - - - Nieprzekraczającej 3% | t | 3.549,60 |
0403 90 63 0 | - - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 3.549,60 |
0403 90 69 0 | - - - - - Przekraczającej 6% | t | 3.549,60 |
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: | |||
- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |||
0403 90 71 0 | - - - - Nieprzekraczającej 1,5% | t | 20.410,20 |
0403 90 73 0 | - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% | t | 8.199,58 |
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |||
0403 90 91 0 | - - - - Nieprzekraczającej 3% | t | 4.859,40 |
0403 90 93 0 | - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 4.575,43 |
0403 90 99 0 | - - - - Przekraczającej 6% | t | 4.916,20 |
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania: | ||
0405 10 | - Masło: | ||
- - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 85%: | |||
- - - Masło naturalne: | |||
0405 10 11 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | t | 8.813,66 |
0405 10 19 0 | - - - - Pozostałe | t | 8.813,66 |
0405 10 30 0 | - - - Masło odtwarzane | t | 8.813,66 |
0405 10 50 0 | - - - Masło z serwatki | t | 8.813,66 |
0405 10 90 0 | - - Pozostałe | t | 8.813,66 |
0405 20 | - Produkty mleczarskie do smarowania: | ||
0405 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale mniej niż 60% | t | 6.591,61 |
0405 20 30 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale nieprzekraczjącej 75% | t | 6.591,61 |
0405 20 90 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie większej niż 75%, ale mniejszej niż 80% | t | 6.591,61 |
0405 90 | - Pozostałe: | ||
0405 90 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie nieprzekraczającej 0,5% | t | 6.591,61 |
0405 90 90 0 | - - Pozostałe | t | 6.591,61 |
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: | 96.868,58 | |
- Drobiu: | mln | ||
0407 00 30 0 | - - Pozostałe | sztuk | |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego: | ||
- Żółtka jaj: | |||
0408 11 | - - Suszone: | ||
0408 11 80 0 | - - - Pozostałe | t | 12.185,78 |
0408 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Pozostałe: | |||
0408 19 81 0 | - - - - Ciekłe | t | 2.470,52 |
0408 19 89 0 | - - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi | t | 3.972,00 |
- Pozostałe: | |||
0408 91 | - - Suszone: | ||
0408 91 80 0 | - - - Pozostałe | t | 9.633,61 |
0408 99 | - - Pozostałe: | ||
0408 99 80 0 | - - - Pozostałe | t | 2.119,11 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny | t | 3.137,85 |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | ||
0603 10 | - Świeże: | ||
0603 10 10 | - - Róże: | ||
0603 10 10 1 | - - - Od 1 czerwca do 31 października | szt. | 0,36 |
0603 10 10 9 | - - - Od 1 listopada do 31 maja | szt. | 0,60 |
0603 10 50 | - - Chryzantemy: | ||
0603 10 50 1 | - - - Od 1 czerwca do 31 października | szt. | 0,60 |
0603 10 50 9 | - - - Od 1 listopada do 31 maja | szt. | 0,89 |
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: | ||
0702 00 00 1 | - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2.449,22 |
0702 00 00 2 | - Od 1 do 30 kwietnia | t | 2.449,22 |
0702 00 00 3 | - Od 1 do 14 maja | t | 2.449,22 |
0702 00 00 5 | - Od 15 do 31 maja | t | 2.143,96 |
0702 00 00 7 | - Od 1 czerwca do 30 września | t | 2.143,96 |
0702 00 00 8 | - Od 1 do 31 października | t | 2.143,96 |
0702 00 00 9 | - Od 1 listopada do 31 grudnia | t | 2.143,96 |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: | ||
0707 00 05 | - Ogórki: | ||
0707 00 05 1 | - - Od 1 stycznia do końca lutego | t | 2.420,83 |
0707 00 05 3 | - - Od 1 marca do 30 kwietnia | t | 2.420,83 |
0707 00 05 5 | - - Od 1 do 15 maja | t | 2.420,83 |
0707 00 05 6 | - - Od 16 maja do 30 września | t | 1.029,38 |
0707 00 05 7 | - - Od 1 do 31 października | t | 1.029,38 |
0707 00 05 8 | - - Od 1 do 10 listopada | t | 2.420,83 |
0707 00 05 9 | - - Od 11 listopada do 31 grudnia | t | 2.420,83 |
0712 | Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone: | t | 13.392,64 |
0712 90 | - Inne warzywa; mieszanki warzyw: | ||
- - Kukurydza cukrowa (Zea mays var. saccharata ): | |||
0712 90 19 0 | - - - Pozostałe | ||
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: | ||
0808 10 | - Jabłka: | ||
- - Pozostałe: | |||
0808 10 20 | - - - Odmiany Golden Delicious: | ||
0808 10 20 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 1.803,20 |
0808 10 20 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2.104,91 |
0808 10 20 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 1.774,80 |
0808 10 50 | - - - Odmiany Granny Smith: | ||
0808 10 50 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 1.803,20 |
0808 10 50 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2.104,91 |
0808 10 50 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 1.774,80 |
0808 10 90 | - - - Pozostałe: | ||
0808 10 90 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2.104,91 |
0808 10 90 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2.104,91 |
0808 10 90 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 1.774,80 |
0809 | Morele, wiśnie, brzoskwinie (włącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny, świeże: | ||
0809 20 | - Wiśnie i czereśnie: | ||
0809 20 05 | - - Wiśnie (Prunus cerasus ): | ||
0809 20 05 1 | - - - Od 1 stycznia do 31 maja | t | 2.545,06 |
0809 20 05 5 | - - - Od 1 czerwca do 15 lipca | t | 2.222,05 |
0809 20 05 9 | - - - Od 16 lipca do 31 grudnia | t | 2.545,06 |
0809 20 95 0 | - - Pozostałe | t | 2.545,06 |
0809 40 | - Śliwki i owoce tarniny: | ||
0809 40 05 | - - Śliwki: | ||
0809 40 05 5 | - - - Od 1 lipca do 30 września | t | 1.416,29 |
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): | t | 525,34 |
1001 90 | - Pozostałe: | ||
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): | |||
1001 90 91 | - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin): | ||
1001 90 91 1 | - - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej | ||
1002 00 00 0 | Żyto | t | 450,80 |
1003 00 | Jęczmień: | t | 394,01 |
1003 00 90 0 | - Pozostały | ||
1004 00 00 0 | Owies | t | 521,79 |
1008 | Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża: | ||
1008 10 00 0 | - Gryka | t | 709,92 |
1008 20 00 0 | - Proso | t | 617,63 |
1008 90 | - Pozostałe zboża: | ||
1008 90 10 0 | - - Pszenżyto (Triticale) | t | 2.218,50 |
1008 90 90 0 | - - Pozostałe | t | 3.279,83 |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: | ||
- Mąka pszenna: | |||
1101 00 11 0 | - - Z pszenicy durum | t | 1.380,79 |
1101 00 15 0 | - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | t | 1.380,79 |
1101 00 90 0 | - Mąka żytnio-pszenna | t | 1.380,79 |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | t | 4.259,52 |
1102 10 00 0 | - Mąka żytnia | ||
1103 | Kasze, grysiki i granulki zbożowe: | ||
- Kasze i grysiki: | |||
1103 11 | - - Z pszenicy: | ||
1103 11 10 0 | - - - Z pszenicy durum | t | 1.189,12 |
1103 11 90 0 | - - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | t | 1.522,78 |
1103 13 | - - Z kukurydzy: | ||
1103 13 90 0 | - - - Pozostałe | t | 1.576,02 |
1103 19 | - - Z pozostałych zbóż: | ||
1103 19 40 0 | - - - Z owsa | t | 546,64 |
1103 19 50 0 | - - - Z ryżu | t | 1.174,92 |
1103 19 90 0 | - - - Pozostałe | t | 3.428,91 |
1103 20 | - Granulki: | ||
1103 20 30 0 | - - Z owsa | t | 1.774,80 |
1103 20 40 0 | - - Z kukurydzy | t | 954,84 |
1103 20 60 0 | - - Z pszenicy | t | 8.874,00 |
1103 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 13.016,38 |
1105 | Mąka, mączka, proszek, płatki i granulki ziemniaczane: | t | 2.108,46 |
1105 10 00 0 | - Mąka, mączka i proszek | ||
1107 | Słód, nawet palony: | t | 795,11 |
1107 10 | - Niepalony: | ||
- - Pozostałe: | |||
1107 10 99 0 | - - - Pozostałe | ||
1108 | Skrobie; inulina: | ||
- Skrobie: | |||
1108 12 00 0 | - - Skrobia kukurydziana | t | 1.927,43 |
1108 13 00 0 | - - Skrobia ziemniaczana | t | 979,69 |
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | t | 422,40 |
1210 10 00 0 | - Szyszki chmielowe, niemielone, niesproszkowane ani nie w formie granulek | ||
1517 | Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje objęte pozycją 1516: | ||
1517 10 | - Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej: | ||
1517 10 10 0 | - - Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka | t | 26.334,48 |
1517 90 | - Pozostałe: | ||
1517 90 10 0 | - - Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka | t | 39.045,60 |
1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: | ||
- Pozostałe: | |||
1601 00 91 0 | - - Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane | t | 17.623,76 |
1601 00 99 0 | - - Pozostałe | t | 10.655,90 |
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: | ||
- Z wieprzowiny: | |||
1602 41 | - - Szynki i ich części: | ||
1602 41 10 0 | - - - Ze świń domowych | t | 13.811,49 |
1602 42 | - - Łopatki i ich części: | ||
1602 42 10 0 | - - - Ze świń domowych | t | 10.134,11 |
1602 49 | - - Pozostałe, włącznie z mieszankami: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
- - - - Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: | |||
1602 49 11 0 | - - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części, włącznie z mieszankami schabów i szynek | t | 16.324,61 |
1602 49 13 0 | - - - - - Karki i ich części, włącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | t | 6.371,53 |
1602 49 19 0 | - - - - - Pozostałe | t | 6.229,55 |
1602 49 30 0 | - - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | t | 7.127,60 |
1602 49 50 0 | - - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | t | 9.136,67 |
1602 50 | - Z wołowiny: | ||
1602 50 10 0 | - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | t | 38.115,60 |
1602 90 | - Pozostałe, włącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: | ||
- - Pozostałe: | |||
- - - Pozostałe: | |||
1602 90 51 0 | - - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych | t | 10.002,77 |
- - - - Pozostałe: | |||
- - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby: | |||
1602 90 61 0 | - - - - - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | t | 47.564,64 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | ||
- Cukier surowy niezawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: | |||
1701 12 | - - Cukier buraczany: | ||
1701 12 10 0 | - - - Do rafinacji | t | 1.465,98 |
1701 12 90 0 | - - - Pozostały | t | 1.920,33 |
- Pozostały: | |||
1701 99 | - - Pozostały: | ||
1701 99 10 0 | - - - Cukier biały | t | 1.884,84 |
1702 | Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel: | ||
1702 30 | - Glukoza i syrop glukozowy niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: | ||
1702 30 10 0 | - - Izoglukoza | t | 1.973,58 |
- - Pozostałe: | |||
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: | |||
1702 30 51 0 | - - - - W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet scalonego | t | 2.133,31 |
1702 30 59 0 | - - - - Pozostałe | t | 2.523,77 |
- - - Pozostałe: | |||
1702 30 91 0 | - - - - W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet scalonego | t | 7.965,30 |
1702 30 99 0 | - - - - Pozostałe | t | 1.767,70 |
1702 40 | - Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w masie, w stanie suchym, co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego: | ||
1702 40 10 0 | - - Izoglukoza | t | 1.973,58 |
1702 40 90 0 | - - Pozostałe | t | 6.627,10 |
1702 60 | - Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy, zawierające w masie, w stanie suchym, powyżej 50% fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego: | ||
1702 60 10 0 | - - Izoglukoza | t | 1.973,58 |
1702 60 80 0 | - - Syrop inulinowy | t | 2.545,06 |
1702 60 95 0 | - - Pozostałe | t | 2.545,06 |
1702 90 | - Pozostałe, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz mieszankami syropów cukrowych, zawierającymi w masie, w stanie suchym, 50% fruktozy: | ||
1702 90 30 0 | - - Izoglukoza | t | 10.091,51 |
1702 90 50 0 | - - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy | t | 4.813,26 |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: | ||
2002 10 | - Pomidory, całe lub w kawałkach: | ||
2002 10 10 0 | - - Bez skórek | t | 1.726,88 |
2002 10 90 0 | - - Pozostałe | t | 1.823,43 |
2002 90 | - Pozostałe: | ||
- - O zawartości suchej masy mniejszej niż 12%: | |||
2002 90 19 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | t | 2.024,69 |
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie większej niż 30%: | |||
2002 90 31 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg: | ||
2002 90 31 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | t | 3.044,85 |
2002 90 31 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | t | 2.578,43 |
2002 90 39 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | t | 3.629,47 |
- - O zawartości suchej masy większej niż 30%: | |||
2002 90 91 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 91 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | t | 2.616,41 |
2002 90 91 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | t | 2.821,93 |
2002 90 99 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | t | 2.821,93 |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: | ||
2106 90 | - Pozostałe: | ||
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | |||
2106 90 30 0 | - - - Syropy izoglukozowe | t | 10.375,48 |
- - - Pozostałe: | |||
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | t | 5.189,52 |
2106 90 59 0 | - - - - Pozostałe | t | 7.322,82 |
2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: | ||
2302 10 | - Kukurydziane: | ||
2302 10 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35% | t | 173,93 |
2302 10 90 0 | - - Pozostałe | t | 482,75 |
2302 20 | - Ryżowe: | ||
2302 20 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35% | t | 340,76 |
2302 20 90 0 | - - Pozostałe | t | 397,56 |
2302 30 | - Pszenne: | ||
2302 30 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | t | 340,76 |
2302 30 90 0 | - - Pozostałe | t | 433,05 |
2302 40 | - Z innych zbóż: | ||
2302 40 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | t | 376,26 |
2302 40 90 0 | - - Pozostałe | t | 465,00 |
2309 | Produkty używane do karmienia zwierząt: | ||
2309 10 | - Karma dla psów lub kotów, przygotowana do sprzedaży detalicznej: | ||
- - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne: | |||
- - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: | |||
- - - - Niezawierająca skrobi lub zawierająca jej w masie 10% lub mniej: | |||
2309 10 11 0 | - - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10% | t | 7.322,82 |
2309 10 13 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 11.213,19 |
2309 10 19 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 75% produktów mlecznych | t | 6.506,42 |
- - - - Zawierająca w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi: | |||
2309 10 31 0 | - - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10% | t | 5.775,20 |
2309 10 33 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 6.257,94 |
2309 10 39 0 | - - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 9.126,02 |
- - - - Zawierająca w masie powyżej 30% skrobi: | |||
2309 10 51 0 | - - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie mniej niż 10% | t | 3.475,06 |
2309 10 70 0 | - - - Niezawierająca skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierająca produkty mleczne | t | 3.549,60 |
2309 90 | - Pozostałe: | ||
- - Pozostałe: | |||
- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne: | |||
- - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: | |||
- - - - - Niezawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej: | |||
2309 90 31 0 | - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | t | 9.825,29 |
2309 90 33 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 5.757,45 |
2309 90 35 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% produktów mlecznych | t | 7.933,36 |
- - - - - Zawierające w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi: | |||
2309 90 41 0 | - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | t | 7.212,79 |
2309 90 43 0 | - - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 5.846,19 |
- - - - - Zawierające w masie powyżej 30% skrobi: | |||
2309 90 51 0 | - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | t | 6.243,75 |
2309 90 70 0 | - - - - Niezawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne | t | 6.939,47 |
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% białek z serwatki), albuminiany i pozostałe pochodne albumin: | t | 4.184,98 |
- Albumina jaja: | |||
3502 11 | - - Suszona: | ||
3502 11 90 0 | - - - Pozostała | ||
3505 | Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych modyfikowanych skrobiach: | ||
3505 10 | - Dekstryny i inne modyfikowane skrobie: | ||
3505 10 10 0 | - - Dekstryny | t | 4.983,64 |
- - Pozostałe modyfikowane skrobie: | |||
3505 10 90 0 | - - - Pozostałe | t | 4.184,98 |
3505 20 | - Kleje: | ||
3505 20 10 0 | - - Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | t | 3.329,52 |
3505 20 30 0 | - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | t | 4.902,00 |
3505 20 50 0 | - - Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | t | 3.737,73 |
3505 20 90 0 | - - Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | t | 3.489,26 |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »