Określenie cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2000.15.192

Akt utracił moc
Wersja od: 7 marca 2000 r.

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
z dnia 22 lutego 2000 r.
w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:
Ustala się do dnia 31 grudnia 2000 r. ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY

KOD PCNNazwa towaruJednostka

miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary
1234
0102Bydło żywe:
0102 90- Pozostałe:
- - Gatunki domowe:
- - - O masie powyżej 80 kg, ale nie

przekraczającej 160 kg:

0102 90 21 0- - - - Rzeźnet5.889,31
0102 90 29 0- - - - Pozostałet5.889,31
0103Trzoda chlewna żywa:
- Pozostałe:
0103 91- - O masie poniżej 50 kg:
0103 91 10 0- - - Gatunki domowet5.289,55
0103 92- - O masie 50 kg lub większej:
- - - Gatunki domowe:
0103 92 11 0- - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz,

o masie 160 kg lub większej

t16.660,00
0103 92 19 0- - - - Pozostałet4.173,33
0104Owce i kozy żywe:
0104 10- Owce:
- - Pozostałe:
0104 10 30 0- - - Jagnięta (do jednego roku życia)t7.701,09
0104 10 80 0- - - Pozostałet7.701,09
0104 20- Kozy:
0104 20 90 0- - Pozostałet24.906,70
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:
0201 10 00 0- Tusze i półtuszet8.275,86
0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"t8.275,86
0201 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub

rozdzielone

t7.746,90
0201 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielonet10.808,18
0201 20 90 0- - Pozostałet18.180,23
0201 30 00 0- Bez kościt23.290,68
0202Mięso wołowe mrożone:
0202 10 00 0- Tusze i półtuszet9.621,15
0202 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"t9.996,00
0202 20 30 0- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub

rozdzielone

t6.384,95
0202 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielonet7.197,12
0202 20 90 0- - Pozostałet11.366,29
0202 30- Bez kości:
0202 30 10 0- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na

maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka

stanowi pojedynczy blok; ćwierci

"kompensowane" w dwóch blokach, z których

jeden zawiera ćwierć przednią całą lub

pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a

drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez

polędwicy

t7.155,47
0202 30 50 0- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałkit10.733,21
0202 30 90 0- - Pozostałet12.403,37
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:
- Świeże lub chłodzone:
0203 11- - Tusze i półtusze:
0203 11 10 0- - - Ze świń domowycht5.177,10
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
- - - Ze świń domowych:
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit7.613,62
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit8.709,02
0203 19- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit6.963,88
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit9.075,54
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit4.898,04
- - - - Pozostałe:
0203 19 55 0- - - - - Bez kościt8.850,63
- Mrożone:
0203 21- - Tusze i półtusze:
0203 21 10 0- - - Ze świń domowycht4.673,13
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
- - - Ze świń domowych:
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit7.438,69
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit7.059,68
0203 29- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit6.963,88
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit8.709,02
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit5.202,09
- - - - Pozostałe:
0203 29 55 0- - - - - Bez kościt9.171,33
0203 29 59 0- - - - - Pozostałet9.171,33
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 11 10 0- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami,

znane jako "kurczaki 83%"

t5.926,80
0207 11 30 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,

ale z szyjami, sercami, wątrobami i

żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

t4.173,33
0207 11 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap

oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków,

znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej

prezentowane

t5.352,03
0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 12 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,

ale z szyjami, sercami, wątrobami i

żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

t4.115,02
0207 12 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane

jako "kurczaki 65%" lub inaczej

prezentowane

t5.464,48
0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
0207 13 10 0- - - - Bez kościt14.152,67
- - - - Z kośćmi:
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit4.165,00
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt7.497,00
0207 13 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

t3.332,00
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit9.458,72
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit6.584,87
0207 13 70 0- - - - - Pozostałet12.940,66
- - - Podroby:
0207 13 99 0- - - - Pozostałet4.165,00
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:
- - - Kawałki:
0207 14 10 0- - - - Bez kościt13.890,28
- - - - Z kośćmi:
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit10.458,32
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bezt4.060,88
0207 14 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

t3.332,00
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit9.816,91
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit6.618,19
0207 14 70 0- - - - - Pozostałet13.186,39
- - - Podroby:
0207 14 99 0- - - - Pozostałet5.972,61
- Z indyków:
0207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 24 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,

ale z szyjami, sercami, wątrobami i

żołądkami, znane jako "indyki 80%"

t7.080,50
0207 24 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane

jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane

t10.412,50
0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 25 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,

ale z szyjami, sercami, wątrobami i

żołądkami, znane jako "indyki 80%"

t7.401,21
0207 25 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap

oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków,

znane jako "indyki 73%" lub inaczej

prezentowane

t7.488,67
0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
0207 26 10 0- - - - Bez kościt14.119,35
- - - - Z kośćmi:
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit14.256,80
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bezt4.248,30
0207 26 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

t3.365,32
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit11.657,84
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałkit5.951,79
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałet7.405,37
0207 26 80 0- - - - - Pozostałet8.330,00
- - - Podroby:
0207 26 99 0- - - - Pozostałet9.025,56
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:
- - - Kawałki:
0207 27 10 0- - - - Bez kościt13.740,34
- - - - Z kośćmi:
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit14.069,37
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt4.248,30
0207 27 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

t3.365,32
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit11.662,00
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałkit4.627,32
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałet7.192,96
0207 27 80 0- - - - - Pozostałet9.716,95
- - - Podroby:
0207 27 99 0- - - - Pozostałet5.468,65
- Z kaczek, gęsi i perliczek:
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
- - - Kaczki:
0207 32 11 0- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie

wypatroszone, z głowami i łapami, znane

jako "kaczki 85%"

t6.614,02
0207 32 15 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,

ale z szyjami, sercami, wątrobami i

żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

t7.709,42
0207 32 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap

oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków,

znane jako "kaczki 63%" lub inaczej

prezentowane

t7.226,28
- - - Gęsi:
0207 32 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z

głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"

t8.625,72
0207 32 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,

z sercami i żołądkami lub bez serc i

żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub

inaczej prezentowane

t10.716,55
0207 32 90 0- - - Perliczkit7.213,78
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
- - - Kaczki:
0207 33 11 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i

łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i

żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

t7.084,67
0207 33 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap

oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków,

znane jako "kaczki 63%" lub inaczej

prezentowane

t6.993,04
- - - Gęsi:
0207 33 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z

głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"

t8.330,00
0207 33 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,

z sercami i żołądkami lub bez serc i

żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub

inaczej prezentowane

t10.337,53
0207 33 90 0- - - Perliczkit8.517,43
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
- - - - Bez kości:
0207 35 11 0- - - - - Z gęsit18.130,25
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt17.626,28
- - - - Z kośćmi:
- - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczekt4.165,00
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsit5.551,95
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczekt7.934,33
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt4.165,00
0207 35 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

t3.261,20
- - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsit19.300,61
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt13.823,64
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsit12.899,01
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt6.838,93
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczet9.766,93
0207 35 79 0- - - - - Pozostałet20.825,00
- - - Podroby:
0207 35 99 0- - - - Pozostałet6.797,28
0207 36- - Pozostałe, mrożone:
- - - Kawałki:
- - - - Bez kości:
0207 36 11 0- - - - - Z gęsit19.379,75
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt14.764,93
- - - - Z kośćmi:
- - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczekt4.165,00
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsit5.551,95
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczekt9.371,25
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bezt4.489,87
0207 36 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

t3.377,82
- - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsit18.009,46
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt12.840,70
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsit12.899,01
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt6.913,90
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczet9.766,93
0207 36 79 0- - - - - Pozostałet20.825,00
- - - Podroby:
- - - - Wątroby:
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kaczet6.797,28
0401Mleko i śmietana, nie zagęszczone ani nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:
0401 10- O zawartości tłuszczu w masie nie wyższej niż

1%:

0401 10 10 0- - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nie przekraczającej 2 litrów

t1.561,88
0401 10 90 0- - Pozostałet1.074,57
0401 20- O zawartości tłuszczu w masie powyżej 1%, ale

nie wyższej niż 6%:

- - Nie przekraczającej 3%:
0401 20 11 0- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2 litrów

t1.711,82
0401 20 19 0- - - Pozostałet783,02
- - Powyżej 3%:
0401 20 91 0- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2 litrów

t2.032,52
0401 20 99 0- - - Pozostałet828,84
0401 30- O zawartości tłuszczu w masie powyżej 6%:
- - Nie przekraczającej 21%:
0401 30 11 0- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2 litrów

t12.495,00
0401 30 19 0- - - Pozostałet10.412,50
- - Powyżej 21%, ale nie wyższej niż 45%:
0401 30 31 0- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2 litrów

t9.716,95
0401 30 39 0- - - Pozostałet9.650,31
- - Powyżej 45%:
0401 30 99 0- - - Pozostałet4.165,00
0402Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:
0402 10- W proszku, granulkach lub w innej stałej

postaci, o zawartości tłuszczu w masie nie

przekraczającej 1,5%:

- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego

środka słodzącego:

0402 10 11 0- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2,5 kg

t5.497,80
0402 10 19 0- - - Pozostałet2.940,49
- - Pozostałe:
0402 10 91 0- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2,5 kg

t3.561,08
0402 10 99 0- - - Pozostałet6.943,06
- W proszku, granulkach lub w innej stałej

postaci, o zawartości tłuszczu w masie powyżej

1,5%:

0402 21- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego

środka słodzącego:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nie

przekraczającej 27%:

0402 21 11- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2,5 kg:

0402 21 11 1- - - - - Dla niemowlątt6.114,22
0402 21 11 9- - - - - Pozostałet6.114,22
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%:
0402 21 91- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2,5 kg:

0402 21 91 1- - - - - Dla niemowlątt7.730,24
0402 21 91 9- - - - - Pozostałet7.730,24
0402 21 99- - - - Pozostałe:
0402 21 99 1- - - - - Dla niemowlątt6.180,86
0402 21 99 9- - - - - Pozostałet6.180,86
0402 29- - Pozostałe:
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie

przekraczającej 27%:

0402 29 11 0- - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w

hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o

zawartości netto nie przekraczającej

500 g i o zawartości tłuszczu w masie

powyżej 10%

t16.676,66
- - - - Pozostałe:
0402 29 15 0- - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2,5 kg

t3.540,25
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%,

ale nie przekraczającej 45%:

0402 91 59 0- - - - Pozostałet5.880,98
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%:
0402 91 91 0- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2,5 kg

t4.165,00
0402 91 99 0- - - - Pozostałet3.123,75
0402 99- - Pozostałe:
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie

przekraczającej 9,5%:

0402 99 11 0- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2,5 kg

t3.465,28
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 9,5%,

ale nie przekraczającej 45%:

0402 99 31 0- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości

netto nie przekraczającej 2,5 kg

t16.660,00
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:mln sztuk113.662,85
- Drobiu:
0407 00 30 0- - Pozostałe
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:
- Żółtka jaj:
0408 11- - Suszone:
0408 11 80 0- - - Pozostałet14.298,45
0408 19- - Pozostałe:
- - - Pozostałe:
0408 19 81 0- - - - Ciekłet2.898,84
0408 19 89 0- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymit4.660,64
- Pozostałe:
0408 91- - Suszone:
0408 91 80 0- - - Pozostałet11.303,81
0408 99- - Pozostałe:
0408 99 80 0- - - Pozostałet2.486,51
0409 00 00 0Miód naturalnyt3.681,86
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:
0603 10- Świeże:
0603 10 10- - Róże:
0603 10 10 1- - - Od 1 czerwca do 31 październikaszt.0,42
0603 10 10 9- - - Od 1 listopada do 31 majaszt.0,70
0603 10 50- - Chryzantemy:
0603 10 50 1- - - Od 1 czerwca do 31 październikaszt.0,70
0603 10 50 9- - - Od 1 listopada do 31 majaszt.1,05
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:
0702 00 00 1- Od 1 stycznia do 31 marcat2.873,85
0702 00 00 2- Od 1 do 30 kwietniat2.873,85
0702 00 00 3- Od 1 do 14 majat2.873,85
0702 00 00 5- Od 15 do 31 majat2.515,66
0702 00 00 7- Od 1 czerwca do 30 wrześniat2.515,66
0702 00 00 8- Od 1 do 31 październikat2.515,66
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudniat2.515,66
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:
0707 00 05- Ogórki:
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutegot2.840,53
0707 00 05 3- - Od 1 marca do 30 kwietniat2.840,53
0707 00 05 5- - Od 1 do 15 majat2.840,53
0707 00 05 6- - Od 16 maja do 30 wrześniat1.207,85
0707 00 05 7- - Od 1 do 31 październikat1.207,85
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopadat2.840,53
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudniat2.840,53
0712Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nie przetworzone:t15.714,55
0712 90- Inne warzywa; mieszanki warzyw:
- - Kukurydza cukrowa (Zea mays var. saccharata):
0712 90 19 0- - - Pozostałe
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:
0808 10- Jabłka:
- - Pozostałe:
0808 10 20- - - Odmiany Golden Delicious:
0808 10 20 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.115,82
0808 10 20 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.469,85
0808 10 20 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.082,50
0808 10 50- - - Odmiany Granny Smith:
0808 10 50 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.115,82
0808 10 50 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.469,85
0808 10 50 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.082,50
0808 10 90- - - Pozostałe:
0808 10 90 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.469,85
0808 10 90 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.469,85
0808 10 90 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat2.082,50
0809Morele, wiśnie, brzoskwinie (łącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny, świeże:t1.661,84
0809 40- Śliwki i owoce tarniny:
0809 40 05- - Śliwki:
0809 40 05 5- - - Od 1 lipca do 30 września
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):t616,42
1001 90- Pozostałe:
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i

mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

1001 90 91- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki

żyta z pszenicą (meslin):

1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej
1002 00 00 0Żytot528,96
1003 00Jęczmień:t462,32
1003 00 90 0- Pozostały
1004 00 00 0Owiest612,26
1008Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża:
1008 10 00 0- Grykat833,00
1008 20 00 0- Prosot724,71
1008 90- Pozostałe zboża:
1008 90 10 0- - Pszenżyto (Triticale)t2.603,13
1008 90 90 0- - Pozostałet3.848,46
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:
- Mąka pszenna:
1101 00 11 0- - Z pszenicy durumt1.620,19
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkiszat1.620,19
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszennat1.620,19
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:t4.998,00
1102 10 00 0- Mąka żytnia
1103Kasze, grysiki i granulki zbożowe:
- Kasze i grysiki:
1103 11- - Z pszenicy:
1103 11 10 0- - - Z pszenicy durumt1.395,28
1103 11 90 0- - - Z pszenicy zwyczajnej i orkiszat1.786,79
1103 12 00 0- - Z owsat641,41
1103 13- - Z kukurydzy:
1103 13 90 0- - - Pozostałet1.849,26
1103 14 00 0- - Z ryżut1.378,62
1103 19- - Z pozostałych zbóż:
1103 19 90 0- - - Pozostałet4.023,39
- Granulki:
1103 21 00 0- - Z pszenicyt10.412,50
1103 29- - Z pozostałych zbóż:
1103 29 30 0- - - Z owsat2.082,50
1103 29 40 0- - - Z kukurydzyt1.120,39
1103 29 90 0- - - Pozostałet15.273,06
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:t2.474,01
1105 10 00 0- Mąka, grysik i puder
1107Słód palony lub nie:t932,96
1107 10- Nie palony:
- - Pozostałe:
1107 10 99 0- - - Pozostałe
1108Skrobie; inulina:
- Skrobie:
1108 12 00 0- - Skrobia kukurydzianat2.261,60
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczanat1.149,54
1210Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:t493,97
1210 10 00 0- Szyszki chmielowe, nie mielone, nie

sproszkowane ani nie w formie granulek

1517Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje z pozycji 1516:
1517 10- Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej:
1517 10 10 0- - Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej

niż 15% masy tłuszczów z mleka

t30.900,14
1517 90- Pozostałe:
1517 90 10 0- - Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej

niż 15% masy tłuszczów z mleka

t45.815,00
1601 00Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte na tych produktach:
- Pozostałe:
1601 00 91 0- - Kiełbasy, suche lub do smarowania, nie

gotowane

t20.679,23
1601 00 99 0- - Pozostałet12.503,33
1602Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:
- Z wieprzowiny:
1602 41- - Szynki i ich części:
1602 41 10 0- - - Ze świń domowycht16.206,02
1602 42- - Łopatki i ich części:
1602 42 10 0- - - Ze świń domowycht11.891,08
1602 49- - Pozostałe łącznie z mieszankami:
- - - Ze świń domowych:
- - - - Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa

lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie

z tłuszczami dowolnego rodzaju i

pochodzenia:

1602 49 11 0- - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części

łącznie z mieszankami schabów i szynek

t19.154,84
1602 49 13 0- - - - - Karki i ich części łącznie z

mieszankami obojczyków i łopatek

t7.476,18
1602 49 19 0- - - - - Pozostałet7.309,58
1602 49 30 0- - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale

mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju

podrobów, łącznie z tłuszczami dowolnego

rodzaju i pochodzenia

t8.363,32
1602 49 50 0- - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa

lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie

z tłuszczami dowolnego rodzaju i

pochodzenia

t10.720,71
1602 50- Z wołowiny:
1602 50 10 0- - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub

podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami

t44.723,77
- - Pozostałe:
1602 90- Pozostałe łącznie z przetworami z krwi

dowolnych zwierząt:

- - Pozostałe:
- - - Pozostałe:
1602 90 51 0- - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń

domowych

t11.736,97
- - - - Pozostałe:
- - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby:
1602 90 61 0- - - - - - Nie gotowane; mieszanki gotowanego

mięsa lub podrobów z nie gotowanym

mięsem lub podrobami

t55.811,00
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:
- Cukier surowy nie zawierający dodatku środków

aromatyzujących ani barwiących:

1701 12- - Cukier buraczany:
1701 12 10 0- - - Do rafinacjit1.720,15
1701 12 90 0- - - Pozostałyt2.253,27
- Pozostały:
1701 99- - Pozostały:
1701 99 10 0- - - Cukier białyt2.211,62
1702Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:
1702 30- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające

fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej

niż 20% fruktozy w masie:

1702 30 10 0- - Izoglukozat2.315,74
- - Pozostałe:
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej

glukozy w masie:

1702 30 51 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku,

scalonego lub nie

t2.503,17
1702 30 59 0- - - - Pozostałet2.961,32
- - - Pozostałe:
1702 30 91 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku,

scalonego lub nie

t9.346,26
1702 40- Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie

suchym co najmniej 20%, ale mniej niż 50%

fruktozy:

1702 40 10 0- - Izoglukozat2.315,74
1702 40 90 0- - Pozostałet7.776,06
1702 60- Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy

zawierające w stanie suchym powyżej 50%

fruktozy w masie:

1702 60 10 0- - Izoglukozat2.315,74
1702 60 80 0- - Syrop inulinowyt2.986,31
1702 60 95 0- - Pozostałet2.986,31
1702 90- Inne, łącznie z cukrem inwertowanym:
1702 90 30 0- - Izoglukozat11.841,10
1702 90 50 0- - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowyt5.647,74
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:
2002 10 10 0- - Bez skórekt2.026,22
2002 10 90 0- - Pozostałet2.139,66
2002 90- Pozostałe:
- - O zawartości suchej masy poniżej 12%:
2002 90 19 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto nie przekraczającej 1 kg

t2.375,90
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż

12%, ale nie przekraczającej 30%:

2002 90 31- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 1 kg:

2002 90 31 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 1 kg, ale nie

przekraczającej 199 kg

t3.572,89
2002 90 31 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 199 kg

t3.025,29
2002 90 39 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto nie przekraczającej 1 kg

t4.258,69
- - O zawartości suchej masy powyżej 30%:
2002 90 91- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 1 kg:

2002 90 91 1- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 1 kg, ale nie

przekraczającej 199 kg

t3.069,85
2002 90 91 9- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto powyżej 199 kg

t3.311,18
2002 90 99 0- - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości

netto nie przekraczającej 1 kg

t3.311,18
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
2106 90- Pozostałe:
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowet12.174,30
- - - Pozostałe:
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstrynyt6.089,23
2106 90 59 0- - - - Pozostałet8.592,40
2302Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:
2302 10- Kukurydziane:
2302 10 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie

przekraczającej 35%

t204,09
2302 10 90 0- - Pozostałet566,44
2302 20- Ryżowe:
2302 20 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie

przekraczającej 35%

t399,84
2302 20 90 0- - Pozostałet466,48
2302 30- Pszenne:
2302 30 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie

przekraczającej 28%, których przesiew przez

sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy

całości lub alternatywnie część, która

przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5%

lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy

produkt

t399,84
2302 30 90 0- - Pozostałet508,13
2302 40- Z innych zbóż:
2302 40 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie

przekraczającej 28%, których przesiew przez

sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy

całości lub alternatywnie część, która

przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5%

lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy

produkt

t441,49
2302 40 90 0- - Pozostałet545,62
3502Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:t4.910,54
- Albumina jaja:
3502 11- - Suszona:
3502 11 90 0- - - Pozostała