Art. 1. - Ograniczenia spożycia w zakładach publicznych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1920.4.21

Akt utracił moc
Wersja od: 20 sierpnia 1920 r.
Art.  1. 1

Wszystkie zakłady ze spożyciem na miejscu (restauracje, pensjonaty, garnkuchnie, bary, bufety publiczne i klubowe, mleczarnie, kawiarnie, hotele, - również przy podawaniu potraw do pokoji, - cukiernie i t. p.) obowiązane są przestrzegać następujących ograniczeń co do niżej wymienionych artykułów pierwszej potrzeby, a piekarnie - ograniczeń, wymienionych pod A., a) i b).

1 Art. 1:

- zmieniony przez art. 1 rozporządzenia z dnia 9 kwietnia 1920 r. (Dz.U.20.32.191) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 15 kwietnia 1920 r.

- zmieniony przez rozporządzenie z dnia 5 maja 1920 r. (Dz.U.20.42.255) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 28 maja 1920 r.

- zmieniony przez art. 3 rozporządzenia z dnia 17 sierpnia 1920 r. w sprawie zmiany cen obiadów, ustanowionych w Rozporządzeniu z dnia 24 marca 1920 r. (Monitor Polski Nr 96), obowiązujących w m.st. Warszawie, oraz - częściowe uchylenie Rozp. Ministra Aprow. z dnia 31 grudnia 1919 r. Dz. Ust. Nr 4 (poz. 21). (Dz.U.20.79.536) z dniem 20 sierpnia 1920 r.