§ 3. - Ogólne wymagania sanitarne przy przewozie środków spożywczych, używek i substancji dodatkowych dozwolonych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1996.64.313
Akt utracił moc
Wersja od: 11 czerwca 1996 r.
§ 3.
1.
Powierzchnię ładunkową środka transportu należy przed załadowaniem odpowiednio przygotować, w szczególności:
1)
usunąć resztki poprzednich ładunków i uszkodzenia powierzchni ładunkowej,
2)
poddać dezynsekcji, jeżeli jest to konieczne ze względu na stwierdzone szkodniki,
3)
doprowadzić do stanu należytej czystości z użyciem właściwych roztworów myjących i dezynfekujących.
2.
Jeżeli środek transportu ma wyposażenie, o którym mowa w § 1 ust. 2, to przed załadowaniem środka spożywczego należy sprawdzić funkcjonowanie tego wyposażenia.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .