§ 10. - Ogólne wymagania sanitarne przy przewozie środków spożywczych, używek i substancji dodatkowych dozwolonych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1996.64.313

Akt utracił moc
Wersja od: 11 czerwca 1996 r.
§  10.
1.
Dla środka transportu, o którym mowa w § 2 ust. 1, należy prowadzić książkę kontroli sanitarnej przy odpowiednim zastosowaniu przepisów dotyczących książek kontroli sanitarnej prowadzonych przez zakłady pracy na podstawie przepisów odrębnych, z uwzględnieniem ust. 2-4.
2.
W książce kontroli sanitarnej, należy odnotować czynności wykonane w celu przygotowania środka transportu do przewozu.
3.
Książki kontroli sanitarnej jest prowadzona przez kierowcę środka transportu lub inną osobę, pod której nadzorem znajdują się transportowane środki spożywcze.
4.
Kierowca lub osoba, o której mowa w ust. 3, jest obowiązana posiadać książkę kontroli sanitarnej w czasie przewozu.