Ogólne odstępstwa od wymagań higienicznych w zakładach produkujących żywność tradycyjną niezwierzęcego pochodzenia.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2009.37.294
Akt obowiązujący Wersja od: 10 marca 2009 r.
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ZDROWIA1)
z dnia 18 lutego 2009 r.
w sprawie ogólnych odstępstw od wymagań higienicznych w zakładach produkujących żywność tradycyjną niezwierzęcego pochodzenia
Na podstawie art. 69 ust. 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 oraz z 2008 r. Nr 214, poz. 1346, Nr 223, poz. 1463 i Nr 234, poz. 1570) zarządza się, co następuje:
______
1) Minister Zdrowia kieruje działem administracji rządowej - zdrowie, na podstawie § 1 ust. 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 listopada 2007 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Zdrowia (Dz. U. Nr 216, poz. 1607).