Art. 1. - Obowiązek dodawania oleju sezamowego do margaryny i do innych sztucznych tłuszczów jadalnych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1928.25.217
Akt utracił moc
Wersja od: 7 marca 1928 r.
Art. 1.
Do tłuszczów i olejów, używanych przy wyrobie margaryny, smalcu margarynowego, oleomargaryny i sera margarynowego, oraz przy wyrobie wszelkich innych sztucznych tłuszczów jadalnych, przeznaczonych do obiegu w celach spożycia, należy dodawać oleju sezamowego (łogowego), jako środka, ułatwiającego rozpoznawanie tych produktów.
Dodatek ten ma wynosić na 100 części wagi tłuszczów i olejów, użytych do wyrobu sera margarynowego - co najmniej 5 części wagi, zaś do wyrobu margaryny, smalcu margarynowego, oleomargaryny oraz innych sztucznych tłuszczów jadalnych - co najmniej 10 części wagi.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .