§ 2. - Obiekty hotelarskie i inne obiekty, w których są świadczone usługi hotelarskie.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2017.2166 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 24 listopada 2017 r.
§  2. 
1. 
Ustala się wymagania co do wyposażenia oraz zakresu świadczonych usług, w tym usług gastronomicznych, dla poszczególnych rodzajów i kategorii obiektów hotelarskich.
2. 
Wymagania, o których mowa w ust. 1, z zastrzeżeniem ust. 4, dla:
1)
hoteli i moteli - określa załącznik nr 1 do rozporządzenia;
2)
pensjonatów - określa załącznik nr 2 do rozporządzenia;
3)
kempingów (campingów), pól biwakowych - określa załącznik nr 3 do rozporządzenia;
4)
domów wycieczkowych - określa załącznik nr 4 do rozporządzenia;
5)
schronisk młodzieżowych - określa załącznik nr 5 do rozporządzenia;
6)
schronisk - określa załącznik nr 6 do rozporządzenia.
3. 
Minimalne wymagania co do wyposażenia innych obiektów, świadczących usługi hotelarskie, o których mowa w art. 35 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych, określa załącznik nr 7 do rozporządzenia.
4. 
Minimalne wymagania co do wyposażenia w zakresie dostosowania obiektów hotelarskich do potrzeb osób niepełnosprawnych określa załącznik nr 8 do rozporządzenia.