§ 16. - Obiekty hotelarskie i inne obiekty, w których są świadczone usługi hotelarskie.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2017.2166 t.j.
Akt obowiązujący Wersja od: 24 listopada 2017 r.
§ 16.
1.
Karta ewidencyjna obiektu hotelarskiego zawiera:1)
określenie przedsiębiorcy świadczącego usługi hotelarskie wraz z adresem jego siedziby, a w przypadku gdy przedsiębiorcą jest osoba fizyczna - wraz z adresem miejsca zamieszkania;2)
nazwę i adres obiektu;3)
określenie rodzaju i kategorii obiektu;4)
informację o stałym lub sezonowym charakterze świadczonych usług, wraz z podaniem czasu trwania sezonu;5)
opis obiektu zawierający informacje o liczbie miejsc noclegowych, liczbie jednostek mieszkalnych oraz ich strukturze, zakresie świadczonych usług, położeniu obiektu, numerze telefonu, a także - o ile obiekt posiada - numerze faksu, adresie poczty elektronicznej oraz adresie strony internetowej;6)
informacje o promesach, decyzjach dotyczących rodzaju i kategorii obiektu oraz o dopuszczonych odstępstwach od wymagań co do wyposażenia i zakresu świadczonych usług;7)
informacje o przeprowadzonych kontrolach i ocenach spełniania wymagań dla rodzaju i kategorii obiektu hotelarskiego.2.
Karta ewidencyjna innego obiektu, w którym są świadczone usługi hotelarskie, zawiera informacje określone w ust. 1 pkt 1, 2 i 4 oraz informację o liczbie miejsc noclegowych.3.
Karta ewidencyjna obiektu posiadającego promesę zawiera:1)
określenie przedsiębiorcy, który zamierza rozpocząć świadczenie usług hotelarskich w obiekcie hotelarskim, wraz z adresem jego siedziby, a w przypadku gdy przedsiębiorcą jest osoba fizyczna - wraz z adresem miejsca zamieszkania;2)
nazwę obiektu, jeżeli usługi będą świadczone z użyciem nazwy własnej obiektu;3)
określenie położenia obiektu, wraz z podaniem jego adresu;4)
wskazanie rodzaju obiektu hotelarskiego i kategorii, o które zamierza ubiegać się przedsiębiorca, który uzyskał promesę;5)
termin ważności promesy.