§ 1. - Obiekty hotelarskie i inne obiekty, w których są świadczone usługi hotelarskie.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2017.2166 t.j.
Akt obowiązujący
Wersja od: 24 listopada 2017 r.
§ 1.
Rozporządzenie określa:
1)
wymagania dla poszczególnych rodzajów i kategorii obiektów hotelarskich co do wyposażenia oraz zakresu świadczonych usług, w tym usług gastronomicznych;
2)
minimalne wymagania co do wyposażenia innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie;
3)
warunki dopuszczenia odstępstw od wymagań, o których mowa w pkt 1;
4)
sposób dokumentowania spełnienia wymagań budowlanych, przeciwpożarowych i sanitarnych;
5)
szczegółowe zasady i tryb zaliczania obiektów hotelarskich do poszczególnych rodzajów i kategorii;
6)
tryb sprawowania kontroli nad przestrzeganiem w poszczególnych obiektach wymagań co do wyposażenia i świadczenia usług odpowiadających rodzajowi i kategorii obiektu;
7)
sposób prowadzenia ewidencji obiektów hotelarskich oraz innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .