§ 4. - Normalizacja wypieku pieczywa w obrocie reglamentowanym i wolnorynkowym.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1948.5.34

Akt utracił moc
Wersja od: 6 lutego 1948 r.
§  4.
Ustala się przypiek chleba pszennego w obrocie reglamentowanym i wolnorynkowym:
a)
wypiekanego na trzonie:

z mąki o przemiale 97%

w bochenkach 2 kilogramowych - 37%

w bochenkach 1 kilogramowych - 35%

z mąki o przemiale 80%

w bochenkach 2 kilogramowych - 34%

w bochenkach 1 kilogramowych - 32%

z mąki o przemiale 70%

w bochenkach 2 kilogramowych - 32%

w bochenkach 1 kilogramowych - 30%

b)
wypiekanego w formach:

z mąki o przemiale 97%

w bochenkach 2 kilogramowych - 40%

w bochenkach 1 kilogramowych - 38%

z mąki o przemiale 80%

w bochenkach 2 kilogramowych - 37%

w bochenkach 1 kilogramowych - 34%

z mąki o przemiale 70%

w bochenkach 2 kilogramowych - 35%

w bochenkach 1 kilogramowych - 32%.