§ 4. - Normalizacja wypieku pieczywa w obrocie reglamentowanym i wolnorynkowym.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1948.5.34
Akt utracił moc
Wersja od: 6 lutego 1948 r.
§ 4.
Ustala się przypiek chleba pszennego w obrocie reglamentowanym i wolnorynkowym:
a)
wypiekanego na trzonie:
z mąki o przemiale 97%
w bochenkach 2 kilogramowych - 37%
w bochenkach 1 kilogramowych - 35%
z mąki o przemiale 80%
w bochenkach 2 kilogramowych - 34%
w bochenkach 1 kilogramowych - 32%
z mąki o przemiale 70%
w bochenkach 2 kilogramowych - 32%
w bochenkach 1 kilogramowych - 30%
b)
wypiekanego w formach:
z mąki o przemiale 97%
w bochenkach 2 kilogramowych - 40%
w bochenkach 1 kilogramowych - 38%
z mąki o przemiale 80%
w bochenkach 2 kilogramowych - 37%
w bochenkach 1 kilogramowych - 34%
z mąki o przemiale 70%
w bochenkach 2 kilogramowych - 35%
w bochenkach 1 kilogramowych - 32%.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .