§ 3. - Normalizacja wypieku pieczywa w obrocie reglamentowanym i wolnorynkowym.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1948.5.34

Akt utracił moc
Wersja od: 6 lutego 1948 r.
§  3.
Ustala się przypiek chleba żytniego w obrocie reglamentowanym i wolnorynkowym:
a)
wypiekanego na trzonie:

z mąki o przemiale 97%

w bochenkach 2 kilogramowych - 43%

w bochenkach 1 kilogramowych - 41%

z mąki o przemiale 90%

w bochenkach 2 kilogramowych - 40%

w bochenkach 1 kilogramowych - 38%

z maki o przemiale 80%

w bochenkach 2 kilogramowych - 38%

w bochenkach 1 kilogramowych - 36%

b)
wypiekanego w formach:

z mąki o przemiale 97%

w bochenkach 2 kilogramowych - 46%

w bochenkach 1 kilogramowych - 44%

z mąki o przemiale 90%

w bochenkach 2 kilogramowych - 43%

w bochenkach 1 kilogramowych - 41%

z mąki o przemiale 80%

w bochenkach 2 kilogramowych - 41%

w bochenkach 1 kilogramowych - 38%.