§ 3. - Normalizacja wypieku pieczywa w obrocie reglamentowanym i wolnorynkowym.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1948.5.34
Akt utracił moc
Wersja od: 6 lutego 1948 r.
§ 3.
Ustala się przypiek chleba żytniego w obrocie reglamentowanym i wolnorynkowym:
a)
wypiekanego na trzonie:
z mąki o przemiale 97%
w bochenkach 2 kilogramowych - 43%
w bochenkach 1 kilogramowych - 41%
z mąki o przemiale 90%
w bochenkach 2 kilogramowych - 40%
w bochenkach 1 kilogramowych - 38%
z maki o przemiale 80%
w bochenkach 2 kilogramowych - 38%
w bochenkach 1 kilogramowych - 36%
b)
wypiekanego w formach:
z mąki o przemiale 97%
w bochenkach 2 kilogramowych - 46%
w bochenkach 1 kilogramowych - 44%
z mąki o przemiale 90%
w bochenkach 2 kilogramowych - 43%
w bochenkach 1 kilogramowych - 41%
z mąki o przemiale 80%
w bochenkach 2 kilogramowych - 41%
w bochenkach 1 kilogramowych - 38%.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .