§ 3. - Niektóre wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego w rzeźniach o małej zdolności produkcyjnej.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2020.1287 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 23 lipca 2020 r.
§  3. 
Podmiot prowadzący rzeźnię, o której mowa w § 1 ust. 1, która jest połączona z zakładem rozbioru, w którym produkuje się nie więcej niż 5 ton mięsa bez kości w tygodniu lub równoważną ilość mięsa z kością, oprócz wymagań określonych w § 2 zapewnia, że:
1)
są spełnione wymogi określone w rozporządzeniu nr 853/2004 w załączniku III w sekcji I w rozdziale III w ust. 3 albo w sekcji II w rozdziale III w ust. 1 w lit. c albo
2)
rozbiór odbywa się po zakończeniu uboju oraz po odpowiednim oczyszczeniu i odkażeniu pomieszczenia, w którym odbywał się ubój, oraz że przy rozbiorze są spełnione wymogi określone w rozporządzeniu nr 853/2004 w załączniku III w sekcji I w rozdziale V albo w sekcji II w rozdziale V.