Art. 23. - Narodowy Plan Gospodarczy na rok 1949.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1949.26.189

Akt utracił moc
Wersja od: 1 stycznia 1949 r.
Art.  23.
1.
Zbiory brutto ważniejszych ziemiopłodów kształtować się winny przy przeciętnych warunkach klimatycznych na następującym poziomie:

pszenica około 1.710 tys. ton

żyto około 5.622 tys. ton

jęczmień około 1.229 tys. ton

owies około 2.000 tys. ton

ziemniaki około 29.800 tys. ton

buraki cukrowe około 4.260 tys. ton

rośliny oleiste około 108 tys. ton

rośliny włókniste (nasiona) około 53 tys. ton

rośliny włókniste (włókno) około 34 tys. ton

2.
Pogłowie inwentarza żywego osiągnąć winno stan na 1.VII 1949 r.:

koni około 2.550 tys. szt.

bydła około 6.300 tys. szt.

w tym krów około 4.060 tys. szt.

trzody chlewnej około 5.900 tys. szt.

owiec około 1.600 tys. szt.

3.
Produkcja wytworów zwierzęcych wynieść winna:

mięsa wołowego około 121 tys. ton

mięsa wieprzowego około 488 tys. ton

w tym tłuszczu handlowego około 98 tys. ton

mleka około 6.090 mil. l

jaj około 3.200 mil. szt.

wełny około 2.080 ton.