Art. 23. - Narodowy Plan Gospodarczy na rok 1949.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1949.26.189
Akt utracił moc Wersja od: 1 stycznia 1949 r.
Art. 23.
1.
Zbiory brutto ważniejszych ziemiopłodów kształtować się winny przy przeciętnych warunkach klimatycznych na następującym poziomie:pszenica około 1.710 tys. ton
żyto około 5.622 tys. ton
jęczmień około 1.229 tys. ton
owies około 2.000 tys. ton
ziemniaki około 29.800 tys. ton
buraki cukrowe około 4.260 tys. ton
rośliny oleiste około 108 tys. ton
rośliny włókniste (nasiona) około 53 tys. ton
rośliny włókniste (włókno) około 34 tys. ton
2.
Pogłowie inwentarza żywego osiągnąć winno stan na 1.VII 1949 r.:koni około 2.550 tys. szt.
bydła około 6.300 tys. szt.
w tym krów około 4.060 tys. szt.
trzody chlewnej około 5.900 tys. szt.
owiec około 1.600 tys. szt.
3.
Produkcja wytworów zwierzęcych wynieść winna:mięsa wołowego około 121 tys. ton
mięsa wieprzowego około 488 tys. ton
w tym tłuszczu handlowego około 98 tys. ton
mleka około 6.090 mil. l
jaj około 3.200 mil. szt.
wełny około 2.080 ton.