§ 1. - Najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą znajdować się w środkach spożywczych lub na ich powierzchni.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.85.801

Akt utracił moc
Wersja od: 21 stycznia 2008 r.
§  1.
Rozporządzenie określa:
1)
najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą znajdować się w środkach spożywczych pochodzenia roślinnego lub na na ich powierzchni, z wyłączeniem ziarna zbóż, stanowiące załącznik nr 1 do rozporządzenia;
2)
najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą znajdować się w ziarnie zbóż lub na jego powierzchni, a także stosowanych przy fumigacji ziarna zbóż, stanowiące załącznik nr 2 do rozporządzenia;
3)
najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą znajdować się w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego lub na ich powierzchni, stanowiące załącznik nr 3 do rozporządzenia;
4)
najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości chemicznych środków ochrony roślin w środkach spożywczych przeznaczonych dla niemowląt i małych dzieci, określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 10 ust. 3 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, stanowiące załącznik nr 4 do rozporządzenia.