§ 2. - Nadzór sanitarny nad produkcją i obrotem mięsem mielonym lub siekanym chłodzonym lub mrożonym.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1961.4.27
Akt utracił moc
Wersja od: 31 stycznia 1961 r.
§ 2.
1.
Mięso może być wytwarzane tylko w uspołecznionych zakładach przemysłu mięsnego, chłodniczego lub garmażeryjnego, wyznaczonych przez jednostki nadrzędne tych zakładów w porozumieniu z właściwym wojewódzkim inspektorem sanitarnym (inspektorem miasta wyłączonego z województwa) i wojewódzkim lekarzem weterynarii.
2.
Produkcja mięsa powinna być prowadzona pod stałą kontrolą lekarzy weterynarii sprawujących nadzór sanitarno-weterynaryjny w zakładach, o których mowa w ust 1.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .