§ 9. - Nabywanie uprawnień do wykonywania niektórych czynności związanych z oceną jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz dokumentowania tych czynności.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2020.444 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 20 czerwca 2023 r.
§  9. 
Określa się:
1)
wzór:
a)
zaświadczenia o wpisaniu do rejestru rzeczoznawców - stanowiący załącznik nr 1 do rozporządzenia,
b)
pieczęci imiennej rzeczoznawcy - stanowiący załącznik nr 2 do rozporządzenia;
2)
wzory protokołów z czynności przeprowadzanych przez rzeczoznawców:
a)
ustalenia klas jakości tusz wołowych - stanowiący załącznik nr 3 do rozporządzenia,
b)
ustalenia klas jakości tusz wieprzowych - stanowiący załącznik nr 4 do rozporządzenia,
c)
pobrania próbek - stanowiący załącznik nr 5 do rozporządzenia,
d)
pobrania próbek chmielu w ramach procedury jego certyfikacji - stanowiący załącznik nr 6 do rozporządzenia,
e)
ustalenia klas jakości świeżych owoców i warzyw - stanowiący załącznik nr 7 do rozporządzenia.