§ 4. - Nabywanie uprawnień do wykonywania niektórych czynności związanych z oceną jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz dokumentowania tych czynności.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2020.444 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 20 czerwca 2023 r.
§  4. 
1. 
Egzamin dla pracowników przeprowadza się w formie pisemnego testu, mającego na celu sprawdzenie znajomości zagadnień określonych w art. 22 ust. 2 pkt 2 ustawy.
2. 
Główny Inspektor opracowuje pytania testowe oraz ustala czas trwania egzaminu.
3. 
O wyniku egzaminu decyduje liczba punktów uzyskanych z testu, o którym mowa w ust. 1, przy czym za każdą prawidłową odpowiedź przyznaje się 1 punkt, a za każdą nieprawidłową odpowiedź lub brak odpowiedzi - 0 punktów.
4. 
Warunkiem zdania egzaminu jest uzyskanie co najmniej 70% punktów.