§ 2. - Miejsca pierwszej sprzedaży oraz czas wyładunku gatunków ryb, których zasoby wymagają wzmożonej ochrony lub wzmożonego nadzoru.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2011.238.1426
Akt utracił moc
Wersja od: 9 listopada 2011 r.
§ 2.
1.
Ryby z gatunków, o których mowa w § 1, mogą być wyładowywane w celu wprowadzenia do pierwszej sprzedaży w miejscach określonych w § 1 od poniedziałku do soboty, w godzinach 700-2300.
2.
W przypadku gdy w miejscach pierwszej sprzedaży określonych w § 1 jest zainstalowany system telewizji przemysłowej, który zapewnia całodobowo, w sposób ciągły:
1)
identyfikację statku rybackiego dokonującego wyładunku,
2)
monitorowanie wyładunku i transportu wewnętrznego,
3)
identyfikację i rejestrację lądowych środków transportu przywożących ryby z gatunków, o których mowa w § 1, oraz monitorowanie ich wyładunku i transportu wewnętrznego,
4)
monitorowanie sortowania, ważenia, a tam, gdzie jest to wymagane - liczenia, wraz z rejestracją danych na informatycznych nośnikach danych, jeżeli dane te będą w sposób należyty utrwalone, przechowywane i zabezpieczone, przy zapewnieniu ich czytelnego odtworzenia i skopiowania na potrzeby organów inspekcji rybołówstwa morskiego
- wyładunki ryb z gatunków, o których mowa w § 1, mogą być dokonywane we wszystkie dni tygodnia, przez całą dobę.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .