§ 2. - Miejsca pierwszej sprzedaży oraz czas wyładunku gatunków ryb, których zasoby wymagają wzmożonej ochrony lub wzmożonego nadzoru.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2011.238.1426

Akt utracił moc
Wersja od: 9 listopada 2011 r.
§  2.
1.
Ryby z gatunków, o których mowa w § 1, mogą być wyładowywane w celu wprowadzenia do pierwszej sprzedaży w miejscach określonych w § 1 od poniedziałku do soboty, w godzinach 700-2300.
2.
W przypadku gdy w miejscach pierwszej sprzedaży określonych w § 1 jest zainstalowany system telewizji przemysłowej, który zapewnia całodobowo, w sposób ciągły:
1)
identyfikację statku rybackiego dokonującego wyładunku,
2)
monitorowanie wyładunku i transportu wewnętrznego,
3)
identyfikację i rejestrację lądowych środków transportu przywożących ryby z gatunków, o których mowa w § 1, oraz monitorowanie ich wyładunku i transportu wewnętrznego,
4)
monitorowanie sortowania, ważenia, a tam, gdzie jest to wymagane - liczenia, wraz z rejestracją danych na informatycznych nośnikach danych, jeżeli dane te będą w sposób należyty utrwalone, przechowywane i zabezpieczone, przy zapewnieniu ich czytelnego odtworzenia i skopiowania na potrzeby organów inspekcji rybołówstwa morskiego

- wyładunki ryb z gatunków, o których mowa w § 1, mogą być dokonywane we wszystkie dni tygodnia, przez całą dobę.