§ 3. - Metody ustalania parametrów służących do określenia podstawy opodatkowania piwa.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2009.32.224
Akt obowiązujący Wersja od: 27 lutego 2009 r.
§ 3.
1.
Przy ustalaniu podstawy opodatkowania piwa za 1 stopień Plato uważa się ułamek masowy o wartości 1 procent m/m ekstraktu brzeczki podstawowej, obliczony na podstawie zawartości alkoholu oraz zawartości ekstraktu rzeczywistego w gotowym wyrobie.2.
Zawartość ekstraktu brzeczki podstawowej oblicza się z dokładnością do 0,1 procenta.3.
Metody badań stosowane przy oznaczaniu zawartości alkoholu i ekstraktu rzeczywistego w celu ustalenia ekstraktu brzeczki podstawowej, o którym mowa w ust. 1, określa Polska Norma PN-A-79093-2:2000, ustanowiona przez Polski Komitet Normalizacyjny.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »
Orzeczenia i pisma urzędowe liczba obiektów na liście: (119)
Pisma urzędowe liczba obiektów na liście: (3)
- 0111-KDIB3-3.4013.71.2023.1.MS, Obowiązek legalizacji i normalizacji zbiorników w browarze - Pismo wydane przez: Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej
- 0111-KDIB3-3.4013.212.2017.1.MAZ, Sposób ustalania ilości piwa stanowiącego podstawę opodatkowania akcyzą. - Pismo wydane przez: Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej
- IBPP3/443-605/09/DG, Ustalenie podstawy opodatkowania podatkiem akcyzowym piwa smakowego. - Pismo wydane przez: Izba Skarbowa w Katowicach