§ 2. - Metody ustalania parametrów służących do określenia podstawy opodatkowania piwa.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2009.32.224
Akt obowiązujący Wersja od: 27 lutego 2009 r.
§ 2.
Użyte w rozporządzeniu określenia oznaczają:1)
zawartość alkoholu - ułamek masowy alkoholu etylowego w gotowym wyrobie, wyrażony w procentach m/m, odpowiadający gęstości destylatu otrzymanego po destylacji próbki piwa, oznaczony w sposób określony w § 3 ust. 3;2)
zawartość ekstraktu rzeczywistego - ułamek masowy ekstraktu w gotowym wyrobie, bez względu na fazę produkcji, w której ten ekstrakt został wprowadzony do piwa, wyrażony w procentach m/m, obliczony na podstawie zawartości alkoholu oraz ekstraktu w gotowym wyrobie, oznaczony w sposób określony w § 3 ust. 3;3)
zawartość ekstraktu brzeczki podstawowej - ułamek masowy ekstraktu brzeczki piwnej, wyrażony w procentach m/m, obliczony na podstawie zawartości alkoholu oraz ekstraktu rzeczywistego w gotowym wyrobie, oznaczony w sposób określony w § 3 ust. 3.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »
Orzeczenia i pisma urzędowe liczba obiektów na liście: (45)
Orzeczenia sądów liczba obiektów na liście: (44)
- I SA/Lu 306/17, Ekstrakt rzeczywisty w wyrobie gotowym. - Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Lublinie
- I GSK 806/16, Ustalanie podstawy opodatkowania piwa. - Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego
- I GSK 785/16, Określenie podstaw opodatkowania piwa. - Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego