§ 1. - Maksymalne poziomy zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, składnikach żywności, dozwolonych substancjach dodatkowych, substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.120.1257

Akt utracił moc
Wersja od: 10 maja 2005 r.
§  1. 1
 Na wszystkich etapach produkcji i obrotu żywności zawartość zanieczyszczeń musi być utrzymywana na najniższym, możliwym do uzyskania poziomie przy zastosowaniu zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz przestrzeganiu dobrej praktyki higienicznej (GHP), szczególnie w przypadku środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
1 § 1 zmieniony przez § 1 pkt 2 rozporządzenia z dnia 22 grudnia 2004 r. (Dz.U.05.2.9) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 14 stycznia 2005 r.