Rozdział 3 - Kwalifikacje kucharzy okrętowych - Kwalifikacje zawodowe i skład załóg polskich statków morskich.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1992.49.227
Akt utracił moc
Wersja od: 10 kwietnia 1998 r.
Rozdział 3
Kwalifikacje kucharzy okrętowych
§ 33.
Ustala się stopień kucharza okrętowego.
§ 34.
Do uzyskania stopnia kucharza okrętowego wymagane jest:
1)
posiadanie wykształcenia zasadniczego zawodowego w zawodzie kucharza lub średniego wykształcenia gastronomicznego oraz 12-miesięczna praktyka pływania na statkach morskich na stanowisku młodszego kucharza oraz złożenie egzaminu albo
2)
posiadanie dyplomu mistrza kucharskiego oraz 3-miesięczna praktyka pływania na statkach morskich na stanowisku młodszego kucharza, albo
3)
posiadanie 24-miesięcznej praktyki pływania na statkach morskich na stanowisku młodszego kucharza oraz złożenie egzaminu.
§ 35.
Ustala się następujące stanowiska dla kucharzy zatrudnionych na statkach morskich:
1)
młodszy kucharz,
2)
kucharz.
§ 36.
Stanowisko kucharza może zajmować osoba posiadająca stopień kucharza okrętowego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .