§ 3. - Kwalifikacje osób uprawnionych do zawodowego uboju oraz dopuszczalne metody uboju i uśmiercania zwierząt.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.70.643
Akt utracił moc
Wersja od: 21 kwietnia 2004 r.
§ 3.
1.
Unieruchamianie, ogłuszanie, uśmiercanie lub wykrwawianie zwierząt przeprowadzają osoby posiadające:
1)
ukończone 18 lat;
2)
wykształcenie co najmniej zasadnicze zawodowe;
3)
trzymiesięczną praktykę na stanowisku ubojowym odbytą pod stałym nadzorem osoby posiadającej kwalifikacje do zawodowego uboju, wyznaczonej przez właściciela zakładu, w którym dokonuje się uboju zwierząt.
2.
Zaświadczenie potwierdzające kwalifikacje, o których mowa w ust. 1 pkt 3, jest przechowywane w zakładzie.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .