Kontyngenty taryfowe na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej.
Dz.U.2003.226.2238
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI, PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ1)
z dnia 23 grudnia 2003 r.
w sprawie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej
1) Minister Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej kieruje działem administracji rządowej - gospodarka, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 7 stycznia 2003 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej (Dz. U. Nr 1, poz. 5).
2) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 89, poz. 972, Nr 110, poz. 1189, Nr 125, poz. 1368 i Nr 128, poz. 1403, z 2002 r. Nr 41, poz. 365, Nr 89, poz. 804, Nr 112, poz. 974, Nr 141, poz. 1178, Nr 169, poz. 1387 i Nr 188, poz. 1572 oraz z 2003 r. Nr 120, poz. 1122.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI ESTOŃSKIEJ, OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI
WYKAZ TOWARÓW POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI ESTOŃSKIEJ, OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI
Numer kontyngentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wysokość kaucji |
094236 | 0202 | Mięso z bydła, zamrożone: | 17 t | 200 EUR/t | |
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | 0 | |||
0202 20 | - Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: | ||||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | 0 | |||
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone | 0 | |||
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone | 0 | |||
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | 0 | |||
0202 30 | - Bez kości: | ||||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wyłączeniem polędwicy, w jednym kawałku | 0 | |||
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder, kawałki | 0 | |||
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | 0 | |||
094237 | 0203 | Mięso ze świń, świeże, schłodzone lub zamrożone: | 167 t | 200 EUR/t | |
- Świeże lub schłodzone: | |||||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | ||||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | 0 | |||
0203 11 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 0 | |||
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 0 | |||
0203 12 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
0203 19 | - - Pozostałe: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 0 | |||
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 0 | |||
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 0 | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | 0 | |||
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
0203 19 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
- Zamrożone: | |||||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | ||||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | 0 | |||
0203 21 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 0 | |||
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 0 | |||
0203 22 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
0203 29 | - - Pozostałe: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 0 | |||
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 0 | |||
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 0 | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | 0 | |||
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
0203 29 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
094238 | 0207 | Mięso i podroby jadalne, z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, schłodzone lub zamrożone: | 167 t | 200 EUR/t | |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | |||||
0207 11 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone: | ||||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | 0 | |||
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 0 | |||
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej zgłaszane | 0 | |||
0207 12 | - - Niecięte na kawałki, zamrożone: | ||||
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 0 | |||
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej zgłaszane | 0 | |||
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub schłodzone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | 0 | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 0 | |||
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 0 | |||
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 0 | |||
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 0 | |||
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 0 | |||
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 13 91 0 | - - - - Wątróbki | 0 | |||
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
0207 14 | - - Kawałki i podroby, zamrożone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | 0 | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 0 | |||
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 0 | |||
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 0 | |||
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 0 | |||
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 0 | |||
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 14 91 0 | - - - - Wątróbki | 0 | |||
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
- Z indyków: | |||||
0207 24 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone: | ||||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 0 | |||
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej zgłaszane | 0 | |||
0207 25 | - - Niecięte na kawałki, zamrożone: | ||||
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 0 | |||
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej zgłaszane | 0 | |||
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub schłodzone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | 0 | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 0 | |||
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 0 | |||
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 0 | |||
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 0 | |||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||||
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | 0 | |||
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |||
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 26 91 0 | - - - - Wątróbki | 0 | |||
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
0207 27 | - - Kawałki i podroby, zamrożone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | 0 | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 0 | |||
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 0 | |||
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 0 | |||
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 0 | |||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||||
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | 0 | |||
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |||
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 27 91 0 | - - - - Wątróbki | 0 | |||
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
- Z kaczek, gęsi lub perliczek: | |||||
0207 32 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone: | ||||
- - - Z kaczek: | |||||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | 0 | |||
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 0 | |||
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej zgłaszane | 0 | |||
- - - Z gęsi: | |||||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 0 | |||
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej zgłaszane | 0 | |||
0207 32 90 0 | - - - Z perliczek | 0 | |||
0207 33 | - - Niecięte na kawałki, zamrożone: | ||||
- - - Z kaczek: | |||||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 0 | |||
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej zgłaszane | 0 | |||
- - - Z gęsi: | |||||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 0 | |||
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej zgłaszane | 0 | |||
0207 33 90 0 | - - - Z perliczek | 0 | |||
0207 34 | - - Wątróbki odtłuszczone, świeże lub schłodzone: | ||||
0207 34 10 0 | - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek | 0 | |||
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub schłodzone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
- - - - Bez kości: | |||||
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | 0 | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||||
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | 0 | |||
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | 0 | |||
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 0 | |||
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 0 | |||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||||
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 0 | |||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||||
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 0 | |||
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie lub kacze | 0 | |||
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 35 91 0 | - - - - Wątróbki drobiowe, inne niż wątróbki otłuszczone | 0 | |||
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
0207 36 | - - Pozostałe, zamrożone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
- - - - Bez kości: | |||||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | 0 | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | 0 | |||
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | 0 | |||
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 0 | |||
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 0 | |||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 0 | |||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | 0 | |||
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 0 | |||
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie lub kacze | 0 | |||
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - Podroby: | |||||
- - - - Wątróbki: | |||||
0207 36 81 0 | - - - - - Wątróbki gęsie, odtłuszczone | 0 | |||
0207 36 85 0 | - - - - - Wątróbki kacze, odtłuszczone | 0 | |||
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
094201 | 0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 333 t | 350 EUR/t | |
0402 10 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 1,5% masy: | ||||
- - Niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego: | |||||
0402 10 11 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 0 | |||
0402 10 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
- - Pozostałe: | |||||
0402 10 91 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 0 | |||
0402 10 99 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu przekraczającej 1,5% masy: | |||||
094239 | 0402 21 | - - Niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego: | 167 t | 350 EUR/t | |
- - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 27% masy: | |||||
0402 21 11 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: | ||||
0402 21 11 1 | - - - - - Dla niemowląt | 0 | |||
0402 21 11 9 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
0402 21 17 | - - - - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 11% masy: | ||||
0402 21 17 1 | - - - - - - Dla niemowląt | 0 | |||
0402 21 17 9 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |||
0402 21 19 | - - - - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 11 % masy, ale nieprzekraczającej 27% masy: | ||||
0402 21 19 1 | - - - - - - Dla niemowląt | 0 | |||
0402 21 19 9 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 27% masy: | |||||
0402 21 91 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: | ||||
0402 21 91 1 | - - - - - Dla niemowląt | 0 | |||
0402 21 91 9 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
0402 21 99 | - - - - Pozostałe: | ||||
0402 21 99 1 | - - - - - Dla niemowląt | 0 | |||
0402 21 99 9 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
- Pozostałe: | |||||
0402 91 | - - Niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego: | ||||
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 45% masy: | |||||
094240 | 0402 91 91 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 0 | 200 t | 350 EUR/t |
0406 | Sery i twarogi: | 350 EUR/t | |||
0406 10 | - Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser serwatkowy i twaróg: | ||||
094203 | 0406 10 80 0 | - - Pozostały | 0 | 67 t | |
0406 30 | - Ser przetworzony (ser topiony), inny niż tarty lub proszkowany: | ||||
- - Pozostały: | |||||
- - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie: | |||||
094241 | 0406 30 31 0 | - - - - Nieprzekraczającej 48% masy | 0 | 200 t | |
0406 90 | - Pozostałe sery: | ||||
- - Pozostałe: | |||||
- - - Pozostałe: | |||||
- - - - Pozostałe: | |||||
- - - - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej: | |||||
- - - - - - Nieprzekraczającej 47% masy: | |||||
094204 | 0406 90 69 0 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | 67 t | |
094205 | 0406 90 99 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | 133 t | |
094206 | 0409 00 00 0 | Miód naturalny | 0 | 1,7 t | 100 EUR/t |
094207 | 0811 | Owoce i orzechy, niegotowane lub gotowane na parze lub w wodzie, zamrożone, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 220 t | 50 EUR/t | |
0811 10 | - Truskawki i poziomki: | ||||
- - Zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | |||||
0811 10 11 0 | - - - O zawartości cukru przekraczającej 13% masy | 0 | |||
0811 10 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
0811 10 90 0 | - - Pozostałe | 0 | |||
0811 20 | - Maliny, jeżyny, morwy, owoce mieszańców malin z jeżynami, porzeczki czarne, białe lub czerwone i agrest: | ||||
- - Zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | |||||
0811 20 11 0 | - - - O zawartości cukru przekraczającej 13% masy | 0 | |||
0811 20 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
- - Pozostałe: | |||||
0811 20 31 0 | - - - Maliny | 0 | |||
0811 20 39 0 | - - - Porzeczki czarne | 0 | |||
0811 20 51 0 | - - - Porzeczki czerwone | 0 | |||
0811 20 59 0 | - - - Jeżyny i morwy | 0 | |||
0811 20 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
0811 90 | - Pozostałe: | ||||
- - Zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | |||||
- - - O zawartości cukru przekraczającej 13% masy: | |||||
0811 90 11 0 | - - - - Owoce tropikalne i orzechy tropikalne | 0 | |||
0811 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - - Pozostałe: | |||||
0811 90 31 0 | - - - - Owoce tropikalne i orzechy tropikalne | 0 | |||
0811 90 39 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
- - Pozostałe: | |||||
0811 90 50 0 | - - - Owoce z gatunku Vaccinium myrtillus | 0 | |||
0811 90 70 0 | - - - Owoce z gatunków Vaccinium myrtilloides i Vaccinium angustifolium | 0 | |||
- - - Wiśnie i czereśnie: | |||||
0811 90 75 0 | - - - - Wiśnie (Prunus cerasus) | 0 | |||
0811 90 80 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
0811 90 85 0 | - - - Owoce tropikalne i orzechy tropikalne | 0 | |||
0811 90 95 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
094208 | 0901 | Kawa, nawet palona lub bezkofeinowa; łupinki i łuski kawy; substytuty kawy zawierające kawę naturalną w każdej proporcji: | 0 | 133 t | 200 EUR/t |
- Kawa, palona: | |||||
0901 21 00 0 | - - Niepozbawiona kofeiny | ||||
0910 | Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i pozostałe przyprawy korzenne: | ||||
091209 | 0910 50 00 0 | - Curry | 0 | 1,7 t | |
- Pozostałe przyprawy korzenne: | |||||
0910 91 | - - Mieszanki wymienione w uwadze 1(b) do niniejszego działu: | ||||
091210 | 0910 91 90 0 | - - - Rozgniatane lub mielone | 0 | 1,7 t | |
094211 | 1107 | Słód, nawet palony: | 267 t | 30 EUR/t | |
1107 10 | - Niepalony: | ||||
- - Z pszenicy: | |||||
1107 10 11 0 | - - - W postaci mąki | 5 | |||
1107 10 19 0 | - - - Pozostały | 5 | |||
- - Pozostały: | |||||
1107 10 91 0 | - - - W postaci mąki | 5 | |||
1107 10 99 0 | - - - Pozostały | 5 | |||
1107 20 00 0 | - Palony | 5 | |||
094212 | 1601 00 | Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe na bazie tych wyrobów: | 0 | 67 t | 200 EUR/t |
- Pozostałe: | |||||
1601 00 99 0 | - - Pozostałe | ||||
094213 | 1602 | Pozostałe mięso, podroby lub krew, przetworzone lub zakonserwowane: | 42 t | 200 EUR/t | |
- Ze świń: | |||||
1602 49 | - - Pozostałe, włącznie z mieszankami: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
- - - - Zwierające 80% masy lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: | |||||
1602 49 11 0 | - - - - - Schaby (z wyłączeniem karkowych) i ich części, włącznie z mieszankami schabów lub szynek | 0 | |||
1602 49 13 0 | - - - - - Karki i ich części, włącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | 0 | |||
1602 49 15 0 | - - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części | 0 | |||
1602 49 19 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
1602 49 30 0 | - - - - Zwierające 40% masy lub więcej, ale mniej niż 80% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 0 | |||
1602 49 50 0 | - - - - Zawierające mniej niż 40% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 0 | |||
1602 49 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
094214 | 1602 50 | - Z bydła: | 42 t | ||
1602 50 10 0 | - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | 0 | |||
- - Pozostałe: | |||||
- - - W opakowaniach hermetycznych: | |||||
1602 50 31 0 | - - - - Wołowina peklowana (corned beef) | 0 | |||
1602 50 39 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |||
1602 50 80 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
094215 | 1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | 0 | 2,7 t | 30 EUR/t |
- Pozostały: | |||||
1701 91 00 0 | - - Zawierający dodatki aromatyzujące lub barwiące | ||||
094216 | 1704 | Wyroby cukiernicze (włącznie z białą czekoladą), niezawierające kakao: | 3,3 t | 100 EUR/t | |
1704 10 | - Guma do żucia, nawet pokryta cukrem: | ||||
- - Zawierająca mniej niż 60% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): | |||||
1704 10 11 0 | - - - Guma w paskach | 0 | |||
1704 90 | - Pozostałe: | ||||
- - Pozostałe: | |||||
- - - Pozostałe: | |||||
1704 90 75 0 | - - - - Toffi, karmelki i podobne cukierki | ||||
094242 | ex 1704 90 75 0 | Cukierki toffi, karmelki i podobne, zawierające mniej niż 70% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) | 0 | 100 t | 100 EUR/t |
1806 | Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao: | 100 EUR/t | |||
- Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach: | |||||
1806 32 | - - Bez nadzienia: | ||||
094217 | 1806 32 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | 67 t | |
1806 90 | - Pozostałe: | ||||
- - Czekolada i wyroby czekoladowe: | |||||
- - - Czekolady, nawet z nadzieniem: | |||||
094218 | 1806 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | 67 t | |
094219 | 1806 90 50 0 | - - Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao | 0 | 33 t | |
094220 | 1806 90 90 0 | - - Pozostałe | 9 + 0,2 DCC | 8 t | |
1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: | 200 EUR/t | |||
1901 90 | - Pozostałe: | ||||
- - Ekstrakt słodowy: | |||||
094221 | 1901 90 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | 10 t | |
- - Pozostałe: | |||||
1901 90 99 | - - - Pozostałe: | ||||
094222 | 1901 90 99 9 | - - - - Pozostałe | 0 | 33 t | |
1905 | Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i pozostałe wyroby piekarnicze, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby: | 100 EUR/t | |||
094223 | 1905 10 00 0 | - Chleb chrupki | 7 | 7 t | |
1905 20 | - Piernik z dodatkiem imbiru i podobne: | ||||
094243 | 1905 20 30 0 | - - Zawierający 30% masy lub więcej, ale mniej niż 50% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) | 0 | 27 t | |
- Słodkie herbatniki; gofry i wafle: | |||||
1905 31 | - - Słodkie herbatniki: | ||||
- - - Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą, lub innymi przetworami zawierającymi kakao: | |||||
094224 | 1905 31 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | 7 t (łącznie z poz. 1905 32 19 0) | |
- - - Pozostałe: | |||||
094225 | 1905 31 30 0 | - - - - Zawierające 8% masy tłuszczu z mleka lub więcej | 0 | 5 t | |
- - - - Pozostałe: | |||||
094226 | 1905 31 99 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | 10 t | |
1905 32 | - - Gofry i wafle: | ||||
- - - Pozostałe: | |||||
- - - - Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao: | |||||
094224 | 1905 32 19 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | 7 t (łącznie z poz. 1905 31 19 0) | |
2001 | Warzywa, owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym: | ||||
091227 | 2001 10 00 0 | - Ogórki i korniszony | 0 | 17 t | |
2001 90 | - Pozostałe: | ||||
091228 | 2001 90 99 0 | - - Pozostałe | 0 | 7 t | |
091229 | 2005 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, niezamrożone, inne niż produkty objęte pozycją 2006: | 5 t | ||
2005 10 00 0 | - Warzywa homogenizowane | 0 | |||
2007 | Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, otrzymane przez gotowanie, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej: | ||||
2007 10 | - Przetwory homogenizowane: | ||||
091230 | 2007 10 10 0 | - - O zawartości cukru przekraczającej 13% masy | 0 | 3,3 t | |
- Pozostałe: | |||||
2007 99 | - - Pozostałe: | ||||
- - - O zawartości cukru przekraczającej 30% masy: | |||||
- - - - Pozostałe: | |||||
091231 | 2007 99 39 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | 5 t | |
- - - O zawartości cukru przekraczającej 13% masy, ale nieprzekraczającej 30% masy: | |||||
091232 | 2007 99 57 | - - - - Pozostałe: | 7 | 2,3 t | |
2007 99 57 1 | - - - - - Przecier i pasta, z kasztanów | ||||
2007 99 57 9 | - - - - - Pozostałe | ||||
2009 | Soki owocowe (włączając moszcz winogronowy) i soki warzywne niesfermentowane i niezawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: | 200 EUR/t | |||
- Sok pomarańczowy: | |||||
2009 11 | - - Zamrożony: | ||||
- - - O liczbie Brixa nieprzekraczającej 67: | |||||
094244 | 2009 11 99 0 | - - - - Pozostały | 0 | 83 t | |
- Sok winogronowy (włączając moszcz winogronowy): | |||||
2009 61 | - - O liczbie Brixa nieprzekraczającej 30: | ||||
094245 | 2009 61 90 0 | - - - O wartości nieprzekraczającej 18 EUR za 100 kg masy netto | 0 | 83 t | |
094233 | - Sok jabłkowy: | 50 t | |||
2009 71 | - - O liczbie Brixa nieprzekraczającej 20: | ||||
- - - Pozostały: | |||||
2009 71 99 0 | - - - - Niezawierający dodatku cukru | 0 | |||
2009 79 | - - Pozostały: | ||||
- - - O liczbie Brixa przekraczającej 67: | |||||
2009 79 19 0 | - - - - Pozostały | 0 | |||
- - - O liczbie Brixa przekraczającej 20, ale nieprzekraczającej 67: | |||||
- - - - Pozostały: | |||||
2009 79 99 0 | - - - - - Niezawierający dodatku cukru | 0 | |||
2009 80 | - Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu lub z dowolnego warzywa: | ||||
- - O liczbie Brixa przekraczającej 67: | |||||
- - - Sok gruszkowy: | |||||
2009 80 19 0 | - - - - Pozostały: | 0 | |||
- - - Pozostały: | |||||
- - - - Pozostałe: | |||||
2009 80 38 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |||
094234 | 2102 | Drożdże (aktywne lub nieaktywne); pozostałe mikroorganizmy jednokomórkowe, martwe (z wyłączeniem szczepionek objętych pozycją 3002); gotowe proszki do pieczenia: | 0 | 25 t | 200 EUR/t |
2102 30 00 0 | - Proszki do pieczenia, gotowe | ||||
094235 | 2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i mączka, z gorczycy oraz gotowa musztarda: | 0 | 38 t | 200 EUR/t |
2103 90 | - Pozostałe: | ||||
2103 90 90 0 | - - Pozostałe | ||||
2104 | Zupy i buliony i przetwory z nich; złożone przetwory spożywcze, homogenizowane: | ||||
2104 10 | - Zupy i buliony i przetwory z nich: | ||||
091236 | 2104 10 90 0 | - - Pozostałe | 0 | 33 t | |
091237 | 2104 20 00 0 | - Złożone przetwory spożywcze, homogenizowane | 0 | 10 | |
094246 | 2201 | Wody, włącznie z naturalnymi lub sztucznymi wodami mineralnymi i gazowanymi, niezawierające dodatku cukru lub innej substancji słodzącej ani aromatyzującej; lód i śnieg: | 67 t | 100 EUR/t | |
2201 10 | - Wody mineralne i wody gazowane: | ||||
- - Wody mineralne naturalne: | |||||
2201 10 11 0 | - - - Nienasycone dwutlenkiem węgla | 0 | |||
2201 10 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |||
2201 10 90 0 | - - Pozostałe | 0 | |||
2201 90 00 0 | - Pozostałe | 0 | |||
094247 | 2309 | Preparaty, w rodzaju stosowanych do karmienia zwierząt: | 500 t | 5 EUR/t | |
2309 10 | - Karma dla psów lub kotów, pakowana do sprzedaży detalicznej: | ||||
- - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne: | |||||
- - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: | |||||
- - - - Niezawierająca skrobi lub zawierająca 10% masy skrobi lub mniej: | |||||
2309 10 11 0 | - - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca tych produktów mniej niż 10% masy | 0 | |||
2309 10 13 0 | - - - - - Zawierająca nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 10 15 0 | - - - - - Zawierająca nie mniej niż 50% masy, ale mniej niż 75% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 10 19 0 | - - - - - Zawierająca nie mniej niż 75% masy produktów mlecznych | 0 | |||
- - - - Zawierająca więcej niż 10% masy, ale nie więcej niż 30% masy skrobi: | |||||
2309 10 31 0 | - - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca tych produktów mniej niż 10% masy | 0 | |||
2309 10 33 0 | - - - - - Zawierająca nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 10 39 0 | - - - - - Zawierająca nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
- - - - Zawierająca więcej niż 30% masy skrobi: | |||||
2309 10 51 0 | - - - - - Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca tych produktów mniej niż 10% masy | 0 | |||
2309 10 53 0 | - - - - - Zawierająca nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 10 59 0 | - - - - - Zawierająca nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 10 70 0 | - - - Niezawierająca skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierająca produkty mleczne | 0 | |||
2309 10 90 0 | - - Pozostała | 0 | |||
2309 90 | - Pozostałe: | ||||
2309 90 10 0 | - - Roztwory z ryb lub ssaków morskich | 0 | |||
2309 90 20 0 | - - Produkty spełniające wymagania określone w uwadze dodatkowej 5 do niniejszego działu | 0 | |||
- - Pozostałe, włącznie z przedmieszkami: | |||||
- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne: | |||||
- - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: | |||||
- - - - - Niezawierające skrobi lub zawierające 10% masy skrobi lub mniej: | |||||
2309 90 31 | - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające tych produktów mniej niż 10% masy: | ||||
2309 90 31 1 | - - - - - - - Przedmieszki | 0 | |||
2309 90 31 9 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |||
2309 90 33 0 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 90 35 0 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 50% masy, ale mniej niż 75% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 90 39 0 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 75% masy produktów mlecznych | 0 | |||
- - - - - Zawierające więcej niż 10% masy, ale nie więcej niż 30% masy skrobi: | |||||
2309 90 41 | - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające tych produktów mniej niż 10% masy: | ||||
2309 90 41 1 | - - - - - - - Przedmieszki | 0 | |||
2309 90 41 9 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |||
2309 90 43 0 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 90 49 0 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
- - - - - Zawierające więcej niż 30% masy skrobi: | |||||
2309 90 51 | - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające tych produktów mniej niż 10% masy: | ||||
2309 90 51 1 | - - - - - - - Przedmieszki | 0 | |||
2309 90 51 9 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |||
2309 90 53 0 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 10% masy, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 90 59 0 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych | 0 | |||
2309 90 70 0 | - - - - Niezawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne | 0 | |||
- - - Pozostałe: | |||||
2309 90 91 0 | - - - - Wysłodki buraczane z dodatkiem melasy | 0 | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
2309 90 95 | - - - - - Zawierające 49% masy chlorku choliny lub więcej, na bazie organicznej lub nieorganicznej: | ||||
2309 90 95 1 | - - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów | 0 | |||
2309 90 95 9 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |||
2309 90 99 | - - - - - Pozostałe: | ||||
2309 90 99 1 | - - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów | 0 | |||
2309 90 99 3 | - - - - - - Przedmieszki | 0 | |||
2309 90 99 9 | - - - - - - Pozostałe | 0 |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »