Kontyngenty taryfowe na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy.
Dz.U.2003.226.2242
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI, PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ 1
z dnia 23 grudnia 2003 r.
w sprawie kontyngentów taryfowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ KONTYNGENTY TARYFOWE
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ KONTYNGENTY TARYFOWE
Numer kontyngentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wysokość kaucji |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
094001 | 0105 | Drób domowy żywy, to znaczy ptactwo z gatunku Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: | 113 t | 200 EUR/t | |
- O masie nieprzekraczającej 185 g: | |||||
0105 11 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus: | ||||
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: | |||||
0105 11 11 0 | - - - - Nioski | 10 | |||
0105 11 19 0 | - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - Pozostałe: | |||||
0105 11 91 0 | - - - - Nioski | 10 | |||
0105 11 99 0 | - - - - Pozostałe | 10 | |||
094002 | 0201 | Mięso z bydła, świeże lub schłodzone: | 1.883 t | 200 EUR/t | |
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | 30 | |||
0201 20 | - Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: | ||||
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | 30 | |||
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone | 30 | |||
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone | 30 | |||
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | 30 | |||
0201 30 00 0 | - Bez kości | 30 | |||
094003 | 0202 | Mięso z bydła, zamrożone: | 5.848 t | 200 EUR/t | |
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | 30 | |||
0202 20 | - Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: | ||||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | 30 | |||
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone | 30 | |||
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone | 30 | |||
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | 30 | |||
0202 30 | - Bez kości: | ||||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wyłączeniem polędwicy, w jednym kawałku | 30 | |||
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder, kawałki | 30 | |||
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | 30 | |||
094004 | 0203 | Mięso ze świń, świeże, schłodzone lub zamrożone: | 15.493 t | 200 EUR/t | |
- Świeże lub schłodzone: | |||||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | ||||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | 30 | |||
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 30 | |||
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 30 | |||
0203 19 | - - Pozostałe: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 30 | |||
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 30 | |||
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 30 | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | 30 | |||
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | 30 | |||
- Zamrożone: | |||||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | ||||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | 30 | |||
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 30 | |||
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 30 | |||
0203 29 | - - Pozostałe: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 30 | |||
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 30 | |||
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 30 | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | 30 | |||
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | 30 | |||
094005 | 0207 | Mięso i podroby jadalne, z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, schłodzone lub zamrożone: | 15.912 t | 200 EUR/t | |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | |||||
0207 11 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone: | ||||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczak 83%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej zgłaszane | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 12 | - - Niecięte na kawałki, zamrożone: | ||||
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej zgłaszane | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub schłodzone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 13 91 0 | - - - - Wątróbki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 14 | - - Kawałki i podroby, zamrożone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 14 91 0 | - - - - Wątróbki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- Z indyków: | |||||
0207 24 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone: | ||||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej zgłaszane | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 25 | - - Niecięte na kawałki, zamrożone: | ||||
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej zgłaszane | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub schłodzone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||||
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 26 91 0 | - - - - Wątróbki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 27 | - - Kawałki i podroby, zamrożone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||||
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 27 91 0 | - - - - Wątróbki | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- Z kaczek, gęsi lub perliczek: | |||||
0207 32 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone: | ||||
- - - Z kaczek: | |||||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej zgłaszane | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - Z gęsi: | |||||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej zgłaszane | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 32 90 0 | - - - Z perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 33 | - - Niecięte na kawałki, zamrożone: | ||||
- - - Z kaczek: | |||||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej zgłaszane | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - Z gęsi: | |||||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej zgłaszane | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 33 90 0 | - - - Z perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 34 | - - Wątróbki otłuszczone, świeże lub schłodzone: | ||||
0207 34 10 0 | - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub schłodzone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
- - - - Bez kości: | |||||
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||||
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||||
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||||
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie lub kacze | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - Podroby: | |||||
0207 35 91 0 | - - - - Wątróbki drobiowe, inne niż wątróbki otłuszczone | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 | - - Pozostałe, zamrożone: | ||||
- - - Kawałki: | |||||
- - - - Bez kości: | |||||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - Z kośćmi: | |||||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie lub kacze | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
- - - Podroby: | |||||
- - - - Wątróbki: | |||||
0207 36 81 0 | - - - - - Wątróbki gęsie, otłuszczone | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 85 0 | - - - - - Wątróbki kacze, otłuszczone | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 EUR/kg | |||
094006 | 0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 1.583 t | 350 EUR/t | |
0402 10 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 1,5% masy: | ||||
- - Niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego: | |||||
0402 10 11 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 30 | |||
0402 10 19 0 | - - - Pozostałe | 30 | |||
- - Pozostałe: | |||||
0402 10 91 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 30 | |||
0402 10 99 0 | - - - Pozostałe | 30 | |||
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu przekraczającej 1,5% masy: | |||||
0402 21 | - - Niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego: | ||||
- - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 27% masy: | |||||
0402 21 11 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: | ||||
0402 21 11 9 | - - - - - Pozostałe | 40 | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
0402 21 17 | - - - - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 11% masy: | ||||
0402 21 17 9 | - - - - - - Pozostałe | 40 | |||
0402 21 19 | - - - - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 11% masy, ale nieprzekraczającej 27% masy: | ||||
0402 21 19 9 | - - - - - - Pozostałe | 40 | |||
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 27% masy: | |||||
0402 21 91 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: | ||||
0402 21 91 9 | - - - - - Pozostałe | 40 | |||
0402 21 99 | - - - - Pozostałe: | ||||
0402 21 99 9 | - - - - - Pozostałe | 40 | |||
- Pozostałe: | |||||
0402 91 | - - Niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego: | ||||
- - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 8% masy: | |||||
0402 91 11 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 40 | |||
0402 91 19 0 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 8% masy, ale nieprzekraczającej 10% masy: | |||||
0402 91 31 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 40 | |||
0402 91 39 0 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 10% masy, ale nieprzekraczającej 45% masy: | |||||
0402 91 51 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 40 | |||
0402 91 59 0 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 45% masy: | |||||
0402 91 91 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 40 | |||
0402 91 99 0 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
0402 99 | - - Pozostałe: | ||||
- - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 9,5% masy: | |||||
0402 99 11 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 40 | |||
0402 99 19 0 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 9,5% masy, ale nieprzekraczającej 45% masy: | |||||
0402 99 31 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 40 | |||
0402 99 39 0 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
- - - O zawartości tłuszczu przekraczającej 45% masy: | |||||
0402 99 91 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 40 | |||
0402 99 99 0 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
0405 | Masło i pozostałe tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania: | 350 EUR/t | |||
0405 10 | - Masło: | ||||
- - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 85% masy: | |||||
- - - Masło naturalne: | |||||
094098 | 0405 10 11 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 40 | 554 t | |
094007 | 0405 10 19 0 | - - - - Pozostałe | 40 | 573 t | |
094008 | 0405 10 30 0 | - - - Masło odtwarzane | 40 | 580 t | |
094009 | 0405 10 50 0 | - - - Masło z serwatki | 40 | 580 t | |
094010 | 0405 10 90 0 | - - Pozostałe | 40 | 577 t | |
0405 20 | - Produkty mleczarskie do smarowania: | ||||
094011 | 0405 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu 39% masy i większej, ale mniejszej niż 60% masy | 40 | 580 t | |
094012 | 0405 20 30 0 | - - O zawartości tłuszczu 60% masy i większej, ale nieprzekraczającej 75% masy | 40 | 550 t | |
094013 | 0405 20 90 0 | - - O zawartości tłuszczu większej niż 75% masy, ale mniejszej niż 80% masy | 40 | 580 t | |
0405 90 | - Pozostałe: | ||||
094014 | 0405 90 10 0 | - - O zawartości tłuszczu 99,3% masy i większej oraz o zawartości wody nieprzekraczającej 0,5% masy | 40 | 496 t | |
094015 | 0405 90 90 0 | - - Pozostałe | 40 | 565 t | |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 1,3 t | 200 EUR/t | ||
- Żółtka jaj: | |||||
094016 | 0408 11 | - - Suszone: | |||
0408 11 20 0 | - - - Nienadające się do spożycia przez ludzi | 25 minimum 2 EUR/kg | |||
0408 11 80 0 | - - - Pozostałe | 25 minimum 2 EUR/kg | |||
940017 | 0408 19 | - - Pozostałe: | 3 t | ||
0408 19 20 0 | - - - Nienadające się do spożycia przez ludzi | 25 minimum 2 EUR/kg | |||
- - - Pozostałe: | |||||
0408 19 81 0 | - - - - Ciekłe | 25 minimum 2 EUR/kg | |||
0408 19 89 0 | - - - - Pozostałe, włącznie z zamrożonymi | 25 minimum 2 EUR/kg | |||
- Pozostałe: | |||||
094018 | 0408 91 | - - Suszone: | 15 t | ||
0408 91 20 0 | - - - Nienadające się do spożycia przez ludzi | 35 minimum 2 EUR/kg | |||
0408 91 80 0 | - - - Pozostałe | 35 minimum 2 EUR/kg | |||
094019 | 0408 99 | - - Pozostałe: | 21 t | ||
0408 99 20 0 | - - - Nienadające się do spożycia przez ludzi | 35 | |||
0408 99 80 0 | - - - Pozostałe | 35 | |||
094020 | 0409 00 00 0 | Miód naturalny | 35 | 113 t | 100 EUR/t |
094021 | 0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe i w kawałkach, świeże, schłodzone, zamrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: | 15 | 112 t | 200 EUR/t |
0504 00 00 1 | - Żołądki drobiowe | ||||
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | 1.000 EUR/t | |||
0603 10 | - Świeże: | ||||
0603 10 10 | - - Róże: | ||||
094023 | 0603 10 10 9 | - - - Od 1 listopada do 31 maja | 35 | 47 t | |
0603 10 20 | - - Goździki: | ||||
094025 | 0603 10 20 9 | - - - Od 1 listopada do 31 maja | 35 | 91 t | |
0603 10 50 | - - Chryzantemy: | ||||
094027 | 0603 10 50 9 | - - - Od 1 listopada do 31 maja | 35 | 91 t | |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub schłodzone: | 50 EUR/t | |||
0707 00 05 | - Ogórki: | ||||
094028 | 0707 00 05 3 | - - Od 1 marca do 30 kwietnia | 60 | 289 t | |
094031 | 0707 00 90 0 | - Korniszony | 60 | 1.537 t | |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: | 50 EUR/t | |||
0808 10 | - Jabłka: | ||||
- - Pozostałe: | |||||
0808 10 20 | - - - Odmiany Golden Delicious: | ||||
094033 | 0808 10 20 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | 60 | 1.710 t | |
094034 | 0808 10 20 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | 20 | 570 t | |
0808 10 50 | - - - Odmiany Granny Smith: | ||||
094036 | 0808 10 50 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | 60 | 1.710 t | |
094037 | 0808 10 50 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | 20 | 570 t | |
0808 10 90 | - - - Pozostałe: | ||||
094039 | 0808 10 90 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | 60 | 2.654 t | |
094040 | 0808 10 90 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | 20 | 885 t | |
094043 | 0910 | Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i pozostałe przyprawy korzenne: | 14 t | 200 EUR/t | |
0910 10 00 0 | - Imbir | 10 | |||
0910 20 | - Szafran: | ||||
0910 20 10 0 | - - Nierozgniatany ani niemielony | 10 | |||
0910 20 90 0 | - - Rozgniatany lub mielony | 10 | |||
0910 30 00 0 | - Kurkuma | 10 | |||
094044 | 0910 40 | - Tymianek; liście laurowe: | 1,2 t | ||
- - Tymianek: | |||||
- - - Nierozgniatany ani niemielony: | |||||
0910 40 11 0 | - - - - Macierzanka piaskowa (Thymus serpyllum) | 10 | |||
0910 40 13 0 | - - - - Pozostały | 10 | |||
0910 40 19 0 | - - - Rozgniatany lub mielony | 10 | |||
094045 | 0910 40 90 0 | - - Liście laurowe | 10 | 11 t | |
0910 50 00 0 | - Curry | 10 | |||
- Pozostałe przyprawy korzenne: | |||||
0910 91 | - - Mieszanki wymienione w uwadze 1(b) do niniejszego działu: | ||||
0910 91 10 0 | - - - Nierozgniatane ani niemielone | 10 | |||
0910 91 90 0 | - - - Rozgniatane lub mielone | 10 | |||
0910 99 | - - Pozostałe: | 10 | 0,1 t | ||
094046 | 0910 99 10 0 | - - - Nasiona kozieradki | |||
094047 | - - - Pozostałe: | 2,5 t | |||
0910 99 91 0 | - - - - Nierozgniatane ani niemielone | 10 | |||
0910 99 99 0 | - - - - Rozgniatane lub mielone | 10 | |||
094048 | 1001 | Pszenica i meslin: | 129.333 t | 30 EUR/t | |
1001 10 00 0 | - Pszenica durum | 20 | |||
1001 90 | - Pozostałe: | ||||
1001 90 10 0 | - - Orkisz do siewu | 25 | |||
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i meslin: | |||||
1001 90 91 | - - - Nasiona pszenicy zwyczajnej i meslin: | ||||
1001 90 91 1 | - - - - Pszenicy zwyczajnej | 25 | |||
1001 90 91 9 | - - - - Meslin | 25 | |||
1001 90 99 0 | - - - Pozostałe | 25 | |||
094049 | 1101 00 | Mąka pszenna lub z meslin: | 3.239 t | 30 EUR/t | |
- Mąka pszenna: | |||||
1101 00 11 0 | - - Z pszenicy durum | 25 | |||
1101 00 15 0 | - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | 25 | |||
1101 00 90 0 | - Mąka z meslin | 25 | |||
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica lub meslin: | 25 | 561 t | 30 EUR/t | |
094050 | 1102 10 00 0 | - Mąka żytnia | |||
094051 | 1102 20 | - Mąka kukurydziana: | 43 t | ||
1102 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 1,5% masy | 25 | |||
1102 20 90 0 | - - Pozostała | 25 | |||
094052 | 1102 90 | - Pozostałe: | 16 t | ||
1102 90 10 0 | - - Mąka jęczmienna | 25 | |||
1102 90 30 0 | - - Mąka owsiana | 25 | |||
1102 90 90 0 | - - Pozostałe | 25 | |||
094053 | 1105 | Mąka, mączka, proszek, płatki i granulki, ziemniaczane: | 212 t | 30 EUR/t | |
1105 10 00 0 | - Mąka, mączka i proszek | 25 minimum 0,2 EUR/kg | |||
1105 20 00 0 | - Płatki i granulki | 25 minimum 0,2 EUR/kg | |||
094054 | 1107 | Słód, nawet palony: | 3.000 t | 30 EUR/t | |
1107 10 | - Niepalony: | ||||
- - Z pszenicy: | |||||
1107 10 11 0 | - - - W postaci mąki | 10 | |||
1107 10 19 0 | - - - Pozostały | 10 | |||
- - Pozostały: | |||||
1107 10 91 0 | - - - W postaci mąki | 10 | |||
1107 10 99 0 | - - - Pozostały | 10 | |||
1107 20 00 0 | - Palony | 10 | |||
094055 | 1108 | Skrobie; inulina: | 833 t | 30 EUR/t | |
- Skrobie: | |||||
1108 11 00 0 | - - Skrobia pszenna | 30 minimum 0,2 EUR/kg | |||
1108 12 00 0 | - - Skrobia kukurydziana | 30 minimum 0,2 EUR/kg | |||
1108 13 00 0 | - - Skrobia ziemniaczana | 30 minimum 0,2 EUR/kg | |||
1108 14 00 0 | - - Skrobia z manioku (cassava) | 30 minimum 0,2 EUR/kg | |||
1108 19 | - - Pozostałe skrobie: | ||||
1108 19 10 0 | - - - Skrobia z ryżu | 20 minimum 0,2 EUR/kg | |||
1108 19 90 0 | - - - Pozostałe | 35 minimum 0,2 EUR/kg | |||
1108 20 00 0 | - Inulina | 35 minimum 0,2 EUR/kg | |||
094056 | 1205 | Nasiona rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: | 9.745 t | 30 EUR/t | |
1205 10 | - Nasiona rzepaku lub rzepiku, o niskiej zawartości kwasu erukowego: | ||||
1205 10 90 0 | - - Pozostałe | 15 | |||
1205 90 00 | - Pozostałe: | ||||
1205 90 00 9 | - - Pozostałe | 15 | |||
094057 | 1209 | Nasiona, owoce i zarodniki, w rodzaju stosowanych do siewu: | 10 | 1,2 t | 30 EUR/t |
1209 10 00 0 | - Nasiona buraków cukrowych | ||||
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | 100 EUR/t | |||
1210 20 | - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | ||||
094058 | 1210 20 10 0 | - - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny; lupulina | 20 minimum 1,5 EUR/kg | 5 t | |
094059 | 1210 20 90 0 | - - Pozostałe | 20 minimum 1,5 EUR/kg | 9 t | |
1302 | Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i pozostałe śluzy i zagęszczacze, nawet modyfikowane, pochodzące z produktów roślinnych: | 300 EUR/t | |||
- Soki i ekstrakty roślinne: | |||||
094060 | 1302 13 00 0 | - - Z chmielu | 20 | 0,7 t | |
1302 19 | - - Pozostałe: | ||||
- - - Pozostałe: | |||||
1302 19 98 | - - - - Pozostałe: | ||||
094061 | 1302 19 98 9 | - - - - - Pozostałe | 20 | 1,5 t | |
094062 | 1302 20 | - Substancje pektynowe, pektyniany i pektany: | 4,5 t | ||
1302 20 90 0 | - - Pozostałe | 40 | |||
- Śluzy i zagęszczacze, nawet modyfikowane, pochodzące z produktów roślinnych: | |||||
1302 31 00 0 | - - Agar-agar | 15 | |||
094063 | 1514 | Olej rzepakowy, rzepikowy i gorczycowy oraz ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie: | 2.467 t | 80 EUR/t | |
- Olej rzepakowy lub rzepikowy, o niskiej zawartości kwasu erukowego oraz ich frakcje: | |||||
1514 11 | - - Olej surowy: | ||||
1514 11 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | 35 | |||
1514 11 90 0 | - - - Pozostały | 35 | |||
1514 19 | - - Pozostałe: | ||||
1514 19 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | 35 | |||
1514 19 90 | - - - Pozostałe: | ||||
1514 19 90 1 | - - - - Konfekcjonowane | 45 | |||
1514 19 90 9 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
- Pozostałe: | |||||
1514 91 | - - Olej surowy: | ||||
1514 91 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | 35 | |||
1514 91 90 0 | - - - Pozostały | 35 | |||
1514 99 | - - Pozostałe: | ||||
1514 99 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | 35 | |||
094064 | 1514 99 90 | - - - Pozostałe: | 200 t | ||
1514 99 90 1 | - - - - Konfekcjonowane | 45 | |||
1514 99 90 9 | - - - - Pozostałe | 40 | |||
094065 | 1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | 21.762 t(*) | 30 EUR/t | |
- Cukier surowy niezawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: | |||||
1701 11 | - - Cukier trzcinowy: | ||||
1701 11 10 0 | - - - Do rafinacji | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1701 11 90 0 | - - - Pozostały | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1701 12 | - - Cukier buraczany: | ||||
1701 12 10 0 | - - - Do rafinacji | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1701 12 90 0 | - - - Pozostały | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
- Pozostały: | |||||
1701 91 00 0 | - - Zawierający dodatki aromatyzujące lub barwiące | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1701 99 | - - Pozostały: | ||||
1701 99 10 0 | - - - Cukier biały | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1701 99 90 0 | - - - Pozostały | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
094066 | 1702 | Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi: laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; miód sztuczny, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel: | 106 t | 30 EUR/t | |
1702 30 | - Glukoza i syrop glukozowy, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% masy fruktozy: | ||||
1702 30 10 0 | - - Izoglukoza | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
- - Pozostałe: | |||||
- - - Zawierające w stanie suchym 99% masy glukozy lub więcej: | |||||
1702 30 51 0 | - - - - W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet aglomerowanego | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1702 30 59 0 | - - - - Pozostałe | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
- - - Pozostałe: | |||||
1702 30 91 0 | - - - - W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet aglomerowanego | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1702 30 99 0 | - - - - Pozostałe | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1702 40 | - Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20% masy, ale mniej niż 50% masy fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego: | ||||
1702 40 10 0 | - - Izoglukoza | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1702 40 90 0 | - - Pozostałe | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1702 90 | - Pozostałe, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz mieszankami syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50% masy fruktozy: | ||||
1702 90 50 0 | - - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
- - Karmel: | |||||
1702 90 71 0 | - - - Zawierający w substancji suchej 50% masy sacharozy lub więcej | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
- - - Pozostały: | |||||
1702 90 75 0 | - - - - W postaci proszku, nawet aglomerowanego | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
1702 90 79 0 | - - - - Pozostały | 40 minimum 0,17 EUR/kg | |||
094067 | 1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: | 30 | 43 t | 200 EUR/t |
1901 90 | - Pozostałe: | ||||
- - Pozostałe: | |||||
1901 90 99 | - - - Pozostałe: | ||||
1901 90 99 9 | - - - - Pozostałe | ||||
094068 | 2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym: | 1.153 t | 200 EUR/t | |
2002 90 | - Pozostałe: | ||||
- - O zawartości suchej masy mniejszej niż 12% masy: | |||||
2002 90 11 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg: | ||||
2002 90 11 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 30 minimum 0,35 EUR/kg | |||
2002 90 11 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | 25 minimum 0,3 EUR/kg | |||
2002 90 19 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 30 minimum 0,35 EUR/kg | |||
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12% masy, ale nie większej niż 30% masy: | |||||
2002 90 31 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg: | ||||
2002 90 31 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 30 minimum 0,35 EUR/kg | |||
2002 90 31 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | 25 minimum 0,3 EUR/kg | |||
2002 90 39 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 30 minimum 0,35 EUR/kg | |||
- - O zawartości suchej masy większej niż 30% masy: | |||||
2002 90 91 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg: | ||||
2002 90 91 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 30 minimum 0,35 EUR/kg | |||
2002 90 91 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | 25 minimum 0,3 EUR/kg | |||
2002 90 99 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 30 minimum 0,35 EUR/kg | |||
094069 | 2005 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, niezamrożone, inne niż produkty objęte pozycją 2006: | 40 t | 30 EUR/t | |
2005 20 | - Ziemniaki: | ||||
- - Pozostałe: | |||||
2005 20 20 0 | - - - Cienkie plasterki, smażone lub pieczone, nawet solone lub z przyprawami, w hermetycznych opakowaniach, nadające się do bezpośredniego spożycia | 50 | |||
2005 20 80 0 | - - - Pozostałe | 50 | |||
094070 | 2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i mączka, z gorczycy oraz gotowa musztarda: | 35 minimum 0,35 EUR/kg | 230.133 l 100% alk. | 1 EUR/l 100% alk. |
2103 90 | - Pozostałe: | ||||
2103 90 30 0 | - - Gorzkie aromatyczne zaprawy o objętościowej mocy alkoholu od 44,2 do 49,2% obj., zawierające od 1,5 do 6% masy goryczki, przypraw i różnych składników oraz od 4 do 10% masy cukru, w pojemnikach o objętości 0,5 litra lub mniejszej | ||||
2106 | Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: | 55 + 2,5 EUR %/hl | |||
2106 90 | - Pozostałe: | ||||
2106 90 20 0 | - - Preparaty alkoholowe złożone, inne niż na bazie substancji zapachowych, w rodzaju stosowanych do produkcji napojów | ||||
094071 | - - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | 25 t | 200 EUR/t | ||
2106 90 30 0 | - - - Syropy izoglukozowe | 20 minimum 0,17 EUR/kg | |||
- - - Pozostałe: | |||||
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | 20 minimum 0,17 EUR/kg | |||
094072 | 2106 90 59 0 | - - - - Pozostałe | 20 | 65 t | |
- - Pozostałe: | |||||
094073 | 2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | 20 | 307 t | |
094074 | 2204 | Wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy, inny niż ten objęty pozycją 2009: | 2.780 hl | 2,5 EUR/hl | |
2204 10 | - Wino musujące: | ||||
- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: | |||||
2204 10 11 | - - - Szampan: | ||||
2204 10 11 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu większej niż 22% obj. | 30(a) minimum 42 EUR/hl | |||
2204 10 19 | - - - Pozostałe: | ||||
2204 10 19 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu większej niż 22% obj. | 30(a) minimum 42 EUR/hl | |||
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu: | |||||
2204 21 | - - W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej: | ||||
2204 21 10 | - - - Wina, inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności ditlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | ||||
2204 21 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 30(a) minimum 42 EUR/hl | |||
- - - Pozostałe: | |||||
2204 21 99 0 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 75(b) minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
2204 29 | - - Pozostałe: | ||||
2204 29 10 | - - - Wina, inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności ditlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | ||||
2204 29 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 25 minimum 42 EUR/hl | |||
- - - Pozostałe: | |||||
2204 29 99 0 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
2204 30 | - Pozostały moszcz winogronowy: | ||||
2204 30 10 | - - W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu: | ||||
2204 30 10 9 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 45(c) | |||
- - Pozostały: | |||||
- - - Pozostały: | |||||
2204 30 96 | - - - - Skoncentrowany: | ||||
2204 30 96 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 65(d) | |||
2204 30 98 | - - - - Pozostały: | ||||
2204 30 98 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 65(d) | |||
094075 | 2205 | Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | 230.133 l 100% alk. | 2,5 EUR/hl | |
2205 10 | - W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej: | ||||
2205 10 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.: | ||||
2205 10 90 9 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
2205 90 | - Pozostałe: | ||||
2205 90 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.: | ||||
2205 90 90 9 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
2206 00 | Pozostałe napoje fermentowane (na przykład jabłecznik, moszcz gruszkowy i miód pitny); mieszanki napojów fermentowanych oraz mieszanki napojów fermentowanych i napojów bezalkoholowych, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: | ||||
2206 00 10 | - Wzbudzone: | ||||
2206 00 10 9 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 45 minimum 14 EUR/hl | |||
- Pozostałe: | |||||
- - Musujące: | |||||
2206 00 31 | - - - Z jabłek lub gruszek: | ||||
2206 00 31 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 45 minimum 14 EUR/hl | |||
2206 00 39 | - - - Pozostałe: | ||||
2206 00 39 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 45 minimum 14 EUR/hl | |||
- - Spokojne, w pojemnikach o objętości: | |||||
- - - 2 litry lub mniejszej: | |||||
2206 00 51 | - - - - Z jabłek lub gruszek: | ||||
2206 00 51 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 45 minimum 14 EUR/hl | |||
2206 00 59 | - - - - Pozostałe: | ||||
2206 00 59 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 45 minimum 14 EUR/hl | |||
- - - Większej niż 2 litry: | |||||
2206 00 81 | - - - - Z jabłek lub gruszek: | ||||
2206 00 81 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 45 minimum 14 EUR/hl | |||
2206 00 89 | - - - - Pozostałe: | ||||
2206 00 89 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 45 minimum 14 EUR/hl | |||
2207 | Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu 80% obj. lub większej; alkohol etylowy i pozostałe wyroby alkoholowe, o dowolnej mocy, skażone: | 1 EUR/ l | |||
094076 | 2207 10 00 0 | - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu 80% obj. lub większej | 105 minimum 58 EUR/hl | 76.667 l | |
094077 | 2207 20 00 0 | - Alkohol etylowy i pozostałe wyroby alkoholowe, o dowolnej mocy, skażone | 65 minimum 50 EUR/hl | 3.833 l | |
2208 | Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu mniejszej niż 80% obj.; wódki, likiery i pozostałe napoje spirytusowe: | 1.276.667 l 100% alk. | 1 EUR/ l 100% alk. | ||
094078 | 2208 20 | - Napoje spirytusowe otrzymane przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron: | |||
- - W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej: | |||||
2208 20 12 0 | - - - Cognac | 75 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 20 14 0 | - - - Armagnac | 75 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 20 26 0 | - - - Grappa | 75 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 20 27 0 | - - - Brandy de Jerez | 75 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 20 29 0 | - - - Pozostałe | 75 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
- - W pojemnikach o objętości większej niż 2 litry: | |||||
2208 20 40 0 | - - - Surowy destylat | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
- - - Pozostałe: | |||||
2208 20 62 0 | - - - - Cognac | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
2208 20 64 0 | - - - - Armagnac | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
2208 20 86 0 | - - - - Grappa | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
2208 20 87 0 | - - - - Brandy de Jerez | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
2208 20 89 0 | - - - - Pozostałe | 75 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
094079 | 2208 30 | - Whisky: | 443.333 l 100% alk. | ||
- - Whisky burbońskie, w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 30 11 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 85 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 30 19 0 | - - - Większej niż 2 litry | 85 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
- - Szkocka whisky: | |||||
- - - Whisky "malt", w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 30 32 0 | - - - - 2 litry lub mniejszej | 85 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 30 38 0 | - - - - Większej niż 2 litry | 85 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
- - - Whisky "blended", w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 30 52 0 | - - - - 2 litry lub mniejszej | 85 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 30 58 0 | - - - - Większej niż 2 litry | 85 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
- - - Pozostałe, w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 30 72 0 | - - - - 2 litry lub mniejszej | 85 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 30 78 0 | - - - - Większej niż 2 litry | 85 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
- - Pozostałe, w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 30 82 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 85 minimum 21 EUR/hl + 2 EUR %/hl | |||
2208 30 88 0 | - - - Większej niż 2 litry | 85 minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl | |||
094080 | 2208 40 | - Rum i tafia: | 117.467 l 100% alk. | ||
- - W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej: | |||||
2208 40 11 0 | - - - Rum o zawartości lotnych substancji, innych niż alkohol etylowy i metylowy, równej lub przekraczającej 225 g na hektolitr czystego alkoholu (z tolerancją 10%) | 80 minimum 12,5 EUR/hl + 1,3 EUR %/hl | |||
- - - Pozostałe: | |||||
2208 40 31 0 | - - - - O wartości przekraczającej 7,9 EUR za litr czystego alkoholu | 80 minimum 12,5 EUR/hl + 1,3 EUR %/hl | |||
2208 40 39 0 | - - - - Pozostałe | 80 minimum 12,5 EUR/hl + 1,3 EUR %/hl | |||
- - W pojemnikach o objętości większej niż 2 litry: | |||||
2208 40 51 0 | - - - Rum o zawartości lotnych substancji, innych niż alkohol etylowy i metylowy, równej lub przekraczającej 225 g na hektolitr czystego alkoholu (z tolerancją 10%) | 80 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
- - - Pozostałe: | |||||
2208 40 91 0 | - - - - O wartości przekraczającej 2 EUR za litr czystego alkoholu | 80 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
2208 40 99 0 | - - - - Pozostałe | 80 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
094081 | 2208 50 | - Giny i gin Geneva: | 231.733 l 100% alk. | ||
- - Gin, w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 50 11 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 85 minimum 12,5 EUR/hl + 1,3 EUR %/hl | |||
2208 50 19 0 | - - - Większej niż 2 litry | 85 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
- - Gin Geneva, w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 50 91 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 85 minimum 12,5 EUR/hl + 1,3 EUR %/hl | |||
2208 50 99 0 | - - - Większej niż 2 litry | 85 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
2208 60 | - Wódka czysta: | ||||
- - O objętościowej mocy alkoholu 45,4% obj. lub mniejszej, w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 60 11 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 60 19 0 | - - - Większej niż 2 litry | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
- - O objętościowej mocy alkoholu większej niż 45,4% obj., w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 60 91 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 60 99 0 | - - - Większej niż 2 litry | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 70 | - Likiery i kordiały: | ||||
2208 70 10 0 | - - W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 70 90 0 | - - W pojemnikach o objętości większej niż 2 litry | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
094082 | 2208 90 | - Pozostałe: | 231.733 l 100% alk. | ||
- - Arak, w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 90 11 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 90 19 0 | - - - Większej niż 2 litry | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
- - Napoje alkoholowe śliwkowe, gruszkowe i wiśniowe (z wyłączeniem likierów), w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 90 33 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 90 38 0 | - - - Większej niż 2 litry | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
- - Pozostałe wódki i pozostałe napoje spirytusowe, w pojemnikach o objętości: | |||||
- - - 2 litry lub mniejszej: | |||||
2208 90 41 0 | - - - - Ouzo | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
- - - - - Wódki i napoje spirytusowe (z wyłączeniem likierów): | |||||
- - - - - - Destylowane z owoców: | |||||
2208 90 45 0 | - - - - - - - Calvados | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 90 48 0 | - - - - - - - Pozostałe | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
- - - - - - Pozostałe: | |||||
2208 90 52 0 | - - - - - - - Korn | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 90 54 0 | - - - - - - - Tequila | 85 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
2208 90 56 0 | - - - - - - - Pozostałe | 85 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
2208 90 69 | - - - - - Pozostałe napoje spirytusowe: | ||||
2208 90 69 9 | - - - - - - Pozostałe | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
- - - Większej niż 2 litry: | |||||
- - - - Wódki i napoje spirytusowe (z wyłączeniem likierów): | |||||
2208 90 71 0 | - - - - - Destylowane z owoców | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 90 75 0 | - - - - - Tequila | 85 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
2208 90 77 0 | - - - - - Pozostałe | 85 minimum 9 EUR/hl + 0,9 EUR %/hl | |||
2208 90 78 0 | - - - - Pozostałe napoje spirytusowe | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
- - Alkohol etylowy nieskażony, o objętościowej mocy alkoholu mniejszej niż 80% obj., w pojemnikach o objętości: | |||||
2208 90 91 0 | - - - 2 litry lub mniejszej | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
2208 90 99 0 | - - - Większej niż 2 litry | 105 minimum 2,5 EUR %/hl | |||
094083 | 2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, nawet granulowane: | 3.473 t | 30 EUR/t | |
2302 10 | - Kukurydziane: | ||||
2302 10 10 0 | - - O zawartości skrobi nieprzekraczającej 35% masy | 10 | |||
2302 10 90 0 | - - Pozostałe | 10 | |||
2302 30 | - Pszenne: | ||||
094084 | 2302 30 10 0 | - - W których zawartość skrobi nie przekracza 28% masy, i w których część przechodząca przez sito, o wymiarze oczek 0,2 mm, nie przekracza 10% masy, lub alternatywnie, ta część, która przechodzi przez takie sito, zawiera po spopieleniu 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | 10 | 2.127 t | |
094085 | 2302 30 90 0 | - - Pozostałe | 10 | 16.413 t | |
094086 | 2302 40 | - Z pozostałych zbóż: | 1.377 t | ||
2302 40 10 0 | - - W których zawartość skrobi nie przekracza 28% masy, i w których część przechodząca przez sito, o wymiarze oczek 0,2 mm, nie przekracza 10% masy, lub alternatywnie, ta część, która przechodzi przez takie sito, zawiera po spopieleniu 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | 10 | |||
2302 40 90 0 | - - Pozostałe | 10 | |||
2401 | Tytoń nieprzetworzony; odpady tytoniowe: | 700 EUR/t | |||
094087 | 2401 10 | - Tytoń nieodżyłowany: | 538 t | ||
- - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia i suszony powietrzem na jasny typu Burley (włączając hybrydy Burley); suszony powietrzem na jasny typu Maryland i tytoń suszony ogniowo- płomieniowo: | |||||
2401 10 10 0 | - - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 10 20 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley (włącznie z jego hybrydami) | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 10 30 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
- - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | |||||
2401 10 41 0 | - - - - Typu Kentucky | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 10 49 0 | - - - - Pozostały | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
- - Pozostały: | |||||
2401 10 50 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na jasny | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 10 60 0 | - - - Tytoń typu Oriental suszony na słońcu | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 10 70 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 10 80 0 | - - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 10 90 0 | - - - Pozostały tytoń | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
094088 | 2401 20 | - Tytoń częściowo lub całkowicie odżyłowany: | 1.507 t | ||
- - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia i suszony powietrzem na jasny typu Burley (włączając hybrydy Burley); suszony powietrzem na jasny typu Maryland i tytoń suszony ogniowo- płomieniowo: | |||||
2401 20 10 0 | - - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 20 20 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley (włącznie z jego hybrydami) | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 20 30 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
- - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | |||||
2401 20 41 0 | - - - - Typu Kentucky | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 20 49 0 | - - - - Pozostały | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
- - Pozostały: | |||||
2401 20 50 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na jasny | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 20 60 0 | - - - Tytoń typu Oriental suszony na słońcu | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 20 70 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny | 30 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 20 80 0 | - - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2401 20 90 0 | - - - Pozostały tytoń | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
094089 | 2401 30 00 0 | - Odpady tytoniu | 55 minimum 1,13 EUR/kg | 108 t | |
2402 | Cygara, nawet z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu: | 55 | 0,8 t | 700 EUR/t | |
094090 | 2402 10 00 0 | - Cygara, nawet z obciętymi końcami i cygaretki, zawierające tytoń | |||
094091 | 2402 20 | - Papierosy zawierające tytoń: | 25 t | ||
2402 20 10 0 | - - Zawierające goździki | 90 minimum 9 EUR/tys.szt. | |||
2402 20 90 0 | - - Pozostałe | 90 minimum 9 EUR/tys.szt. | |||
094092 | 2402 90 00 0 | - Pozostałe | 90 | 0,8 t | |
094093 | 2403 | Pozostały przetworzony tytoń i przetworzone namiastki tytoniu; tytoń "homogenizowany" lub "odtworzony"; ekstrakty i esencje, z tytoniu: | 100 t | 700 EUR/t | |
2403 10 | - Tytoń do palenia, nawet zawierający namiastki tytoniu w dowolnej proporcji: | ||||
2403 10 10 0 | - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 500 g | 120 | |||
2403 10 90 0 | - - Pozostały | 120 | |||
- Pozostały: | |||||
2403 91 00 0 | - - Tytoń "homogenizowany" lub "odtworzony" | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2403 99 | - - Pozostały: | ||||
2403 99 10 0 | - - - Tytoń do żucia i tabaka | 65 | |||
2403 99 90 | - - - Pozostały: | ||||
2403 99 90 1 | - - - - Tytoń ekspandowany | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
2403 99 90 9 | - - - - Pozostały | 55 minimum 1,13 EUR/kg | |||
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej białek serwatki, zawierające w przeliczeniu na suchą substancję więcej niż 80% masy białka serwatki), albuminiany i pozostałe pochodne albumin: | 300 EUR/t | |||
- Albumina jaja: | |||||
3502 11 | - - Suszona: | ||||
094094 | 3502 11 90 0 | - - - Pozostała | 15 minimum 2 EUR/kg | 0,2 t | |
3503 00 | Żelatyna (włącznie z żelatyną w arkuszach prostokątnych (włączając kwadratowe), nawet powierzchniowo obrobionych lub barwionych) oraz pochodne żelatyny; karuk; pozostałe kleje pochodzenia zwierzęcego, z wyłączeniem klejów kazeinowych objętych pozycją 3501: | ||||
094095 | 3503 00 10 0 | - Żelatyna i jej pochodne | 15 | 23 t | |
094096 | 3503 00 80 0 | - Pozostałe | 15 | 23 t | |
094097 | 3505 | Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (na przykład skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych skrobiach modyfikowanych: | 131 t | 200 EUR/t | |
3505 10 | - Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane: | ||||
3505 10 10 0 | - - Dekstryny | 15 minimum 0,2 EUR/kg | |||
- - Pozostałe skrobie modyfikowane: | |||||
3505 10 50 0 | - - - Skrobie, estryfikowane lub eteryfikowane | 15 minimum 0,2 EUR/kg | |||
3505 10 90 0 | - - - Pozostałe | 15 minimum 0,2 EUR/kg | |||
3505 20 | - Kleje: | ||||
3505 20 10 0 | - - Zawierające mniej niż 25% masy skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | 15 minimum 0,2 EUR/kg | |||
3505 20 30 0 | - - Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 55% masy skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | 15 minimum 0,2 EUR/kg | |||
3505 20 50 0 | - - Zawierające 55% masy lub więcej, ale mniej niż 80% masy skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | 15 minimum 0,2 EUR/kg | |||
3505 20 90 0 | - - Zawierające 80% masy lub więcej skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | 15 minimum 0,2 EUR/kg |
(a) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych, stawkę celną w wysokości 20% minimum 42 EUR/hl.
(b) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych, stawkę celną w wysokości 65% minimum 17 EUR/hl + 1,7 EUR %/hl.
(c) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych, stawkę celną w wysokości 35%.
(d) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych, stawkę celną w wysokości 55%.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »