§ 6. - Konserwowanie artykułów żywności.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1931.68.559

Akt utracił moc
Wersja od: 30 kwietnia 1959 r.
§  6. 3
Środki konserwujące, wyszczególnione w §§ 4 i 5, dodawane do artykułów żywności, przeznaczonych do obiegu dla spożycia nie mogą zawierać zanieczyszczeń ani wywierać wpływu szkodliwego na zapach i naturalne właściwości danego artykułu żywności.

W przypadku użycia jednego ze środków wyszczególnionych w §§ 4 i 5 do konserwowania danego produktu wytwórca jest obowiązany do umieszczenia na etykiecie oznaczenia, że produkt jest »konserwowany«

3 § 6 zmieniony przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 czerwca 1949 r. (Dz.U.49.40.289) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 12 lipca 1949 r.