§ 10. - Konkurs ofert na oddanie w użytkowanie obwodu rybackiego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2007.27.181

Akt utracił moc
Wersja od: 20 lutego 2007 r.
§  10.
1.
Komisja, dokonując oceny:
1)
kwalifikacji i doświadczenia zawodowego osoby, o której mowa w § 7 ust. 1 pkt 6, oblicza sumę punktów za wykształcenie i doświadczenie zawodowe oferenta, zgodnie ze sposobem przyznawania punktów określonym w pkt I załącznika nr 1 do rozporządzenia;
2)
wysokości stawki opłaty rocznej, porównuje zaoferowaną przez oferentów stawkę ze stawką maksymalną dla wód obwodu rybackiego, określoną w załączniku nr 2 do rozporządzenia;
3)
wysokości nakładów rzeczowo-finansowych, ustala wartość materiału zarybieniowego podanego w nakładach rzeczowo-finansowych;
4)
gatunków materiału zarybieniowego, ustala ich znaczenie dla wód obwodu rybackiego, dla którego jest przeprowadzany konkurs.
2.
Komisja dokonuje oceny w zakresie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4, zgodnie ze sposobem określonym w załączniku nr 3 do rozporządzenia.
3.
Komisja dokonuje punktowej oceny poszczególnych elementów oferty zgodnie ze sposobem określonym w załączniku nr 1 do rozporządzenia i przyznaje:
1)
punkty za kwalifikacje i doświadczenie zawodowe osoby, o której mowa w § 7 ust. 1 pkt 6;
2)
od 0 do 20 punktów - za wysokość zaproponowanej stawki opłaty rocznej;
3)
od 0 do 20 punktów - za wartość materiału zarybieniowego zaproponowanego w nakładach rzeczowo-finansowych;
4)
od 0 do 40 punktów - za znaczenie zaproponowanych gatunków materiału zarybieniowego dla wód obwodu rybackiego, dla którego jest przeprowadzany konkurs.
4.
Wartość materiału zarybieniowego, o którym mowa w ust. 1 pkt 3, stanowi:
1)
iloczyn ceny materiału zarybieniowego określonego rodzaju i zaproponowanej w ofercie jego ilości - dla materiału zarybieniowego tego samego gatunku;
2)
sumę iloczynów ceny materiału zarybieniowego określonego gatunku i rodzaju i zaproponowanej w ofercie jego ilości - dla materiału zarybieniowego różnych gatunków lub rodzajów.
5.
Komisja dokonuje wyboru tej oferty, która otrzymała największą liczbę punktów.