§ 13. - Komisje nadzorcze nad obrotem zwierzętami gospodarskimi i drobiem, nad hurtowym obrotem mięsem oraz nad organizacją targowisk.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1939.14.88

Akt utracił moc
Wersja od: 25 lutego 1939 r.
§  13.
(1)
Koszty działalności komisyj nadzoru rynku mięsnego pokrywane są:
1)
z opłat targowych,
2)
z ewentualnych dotacyj samorządu gospodarczego i terytorialnego oraz organizacyj społecznych.
(2)
Minister Rolnictwa i Reform Rolnych ustala corocznie w porozumieniu z Ministrem Spraw Wewnętrznych ogólny plan finansowy, zawierający globalne sumy budżetów komisyj nadzoru rynku mięsnego.
(3)
Minister Spraw Wewnętrznych określa na podstawie planu finansowego wysokość udziału komisyj nadzoru rynku mięsnego w opłatach targowych.
(4)
Szczegółowe budżety komisyj okręgowych i lokalnych zatwierdzają właściwi wojewodowie.
6.
Przepisy końcowe.