§ 1. - Grzyby dopuszczone do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych albo artykułów spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnienia klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2003.21.178
Akt utracił moc
Wersja od: 1 maja 2004 r.
§ 1.
Rozporządzenie określa:
1)
wykaz grzybów dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych albo artykułów spożywczych zawierających grzyby;
2)
wykaz przetworów grzybowych dopuszczonych do obrotu;
3)
organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej właściwe do nadawania i pozbawiania uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy oraz warunki i tryb uzyskiwania tych uprawnień;
4)
wykaz prac, przy których powinny być zatrudnione osoby posiadające uprawnienia klasyfikatora grzybów lub grzyboznawcy.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .