§ 2. - Graniczna kontrola sanitarna żywności, dozwolonych substancji dodatkowych oraz innych składników żywności.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2003.27.234
Akt utracił moc
Wersja od: 17 lutego 2003 r.
§ 2.
Ilekroć w rozporządzeniu jest mowa o:
1)
"ustawie" - oznacza to ustawę z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia;
2)
"partii środka spożywczego" - oznacza to określoną ilość środka spożywczego, dozwolonej substancji dodatkowej, substancji pomagających w przetwarzaniu lub innego składnika żywności pochodzących z tego samego źródła oraz przechowywanych i przewożonych w tych samych warunkach i w tym samym czasie;
3)
"importerze" - oznacza to osobę fizyczną i prawną oraz jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej, a także osobę krajową, w rozumieniu ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny (Dz. U. z 2001 r. Nr 75, poz. 802, Nr 89, poz. 972, Nr 110, poz. 1189, Nr 125, poz. 1368 i Nr 128, poz. 1403 oraz z 2002 r. Nr 41, poz. 365, Nr 89, poz. 804, Nr 112, poz. 974, Nr 141, poz. 1178, Nr 169, poz. 1387 i Nr 188, poz. 1572), wprowadzającą partię środka spożywczego na polski obszar celny.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .