§ 1. - Graniczna kontrola sanitarna żywności, dozwolonych substancji dodatkowych oraz innych składników żywności.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.27.234

Akt utracił moc
Wersja od: 17 lutego 2003 r.
§  1.
Rozporządzenie określa:
1)
warunki i zakres przeprowadzania granicznej kontroli sanitarnej jakości zdrowotnej przywożonych z zagranicy środków spożywczych, dozwolonych substancji dodatkowych oraz innych składników żywności oraz przydatności do produkcji przywożonych z zagranicy substancji pomagających w przetwarzaniu;
2)
wskazania dotyczące częstotliwości wykonywania badań laboratoryjnych i rodzaje badań laboratoryjnych artykułów, o których mowa w pkt 1;
3)
wzory świadectwa o braku zastrzeżeń do jakości zdrowotnej artykułów, o których mowa w pkt 1, oraz świadectwa o przydatności do produkcji substancji pomagających w przetwarzaniu.