§ 18. - Egzaminy na tytuły czeladnika i mistrza w zawodzie, przeprowadzane przez komisje egzaminacyjne izb rzemieślniczych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2005.215.1820

Akt utracił moc
Wersja od: 31 października 2005 r.
§  18.
1.
Szczegółowe kryteria oceniania etapu praktycznego i teoretycznego egzaminu czeladniczego i egzaminu mistrzowskiego w danym zawodzie opracowuje komisja. Przewodniczący komisji przedstawia szczegółowe kryteria oceniania do zatwierdzenia izbie rzemieślniczej.
2.
Oceny ustala zespół egzaminacyjny, w stopniach według następującej skali:
  1)
stopień celujący - 6;
  2)
stopień bardzo dobry - 5;
  3)
stopień dobry - 4;
  4)
stopień dostateczny - 3;
  5)
stopień niedostateczny - 2.
3.
Ocenę etapu praktycznego ustala się na podstawie ocen wystawionych za każde zadanie egzaminacyjne.
4.
Ocenę części pisemnej etapu teoretycznego ustala się na podstawie ocen wystawionych z każdego tematu egzaminu.
5.
Ocenę części ustnej etapu teoretycznego ustala się na podstawie ocen wystawionych z każdego tematu egzaminu.
6.
Ocenę etapu teoretycznego ustala się na podstawie ocen wystawionych za część pisemną i ustną.
7.
Ocenę końcową egzaminu ustala się na podstawie ocen wystawionych z obu etapów egzaminu.