Dozór nad mlekiem i jego przetworami.
Dz.U.1933.19.128
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA OPIEKI SPOŁECZNEJ
z dnia 9 grudnia 1932 r.
wydane w porozumieniu z Ministrem Rolnictwa i Reform Rolnych i Ministrem Przemysłu i Handlu o dozorze nad mlekiem i jego przetworami. *
Postanowienia ogólne.
Postanowienia ogólne.
Postanowienie co do procentowej zawartości tłuszczu w mleku nie dotyczy takiego mleka, które jest dostarczane z miejsca produkcji bezpośrednio do wytwórni na przeróbkę pod warunkiem, że przewożący lub przenoszący mleko na żądanie władzy lub organu dozoru udowodni, iż wieziona względnie niesiona ilość mleka (liczba litrów) jest dostarczana do wytwórni przez danego producenta.
Ser śmietankowy w substancji suchej winien zawierać tłuszczu co najmniej 50%.
Ser tłusty w substancji suchej winien zawierać tłuszczu co najmniej 40%.
Ser półtłusty w substancji suchej winien zawierać tłuszczu co najmniej 20%.
Ser chudy w substancji suchej winien zawierać tłuszczu co najmniej 10%.
Miejsca produkcji mleka i jego przetworów, przeznaczonych do sprzedaży lub innego obiegu.
Miejsca produkcji mleka i jego przetworów, przeznaczonych do sprzedaży lub innego obiegu.
Sprzedaż i inne wprowadzanie w obieg mleka i jego przetworów.
Sprzedaż i inne wprowadzanie w obieg mleka i jego przetworów.
Oznaczanie przetworów mlecznych.
Oznaczanie przetworów mlecznych.
Naczynia i przyrządy do mleka i jego przetworów, przeznaczonych do sprzedaży lub innego obiegu.
Naczynia i przyrządy do mleka i jego przetworów, przeznaczonych do sprzedaży lub innego obiegu.
Przepisy dla personelu, zajętego przy mleku i jego przetworach.
Przepisy dla personelu, zajętego przy mleku i jego przetworach.
Postanowienia końcowe.
Postanowienia końcowe.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »