Dozór nad mięsem i przetworami mięsnymi.
Dz.U.1936.92.643
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA OPIEKI SPOŁECZNEJ
z dnia 10 grudnia 1936 r.
wydane w porozumieniu z Ministrem Rolnictwa i Reform Rolnych i Ministrem Przemysłu i Handlu o dozorze nad mięsem i przetworami mięsnymi. *
Przepisy ogólne.
Przepisy ogólne.
Oczyszczanie powłok wymienionych w pkt 1), może odbywać się jedynie w szlamiarniach urządzonych zgodnie z postanowieniami § 23 wyłącznie przy rzeźniach. Postanowienie to nie dotyczy kiełbaśnic, które po pierwszym oczyszczeniu w rzeźni mogą być szlamowane w wytwórniach wędliniarskich.
Sprzedaż i inne wprowadzanie w obieg mięsa.
Sprzedaż i inne wprowadzanie w obieg mięsa.
W szczególności:
Wytwórnie przetworów mięsnych.
Wytwórnie przetworów mięsnych.
Sprzedaż i inne wprowadzanie w obieg przetworów mięsnych.
Sprzedaż i inne wprowadzanie w obieg przetworów mięsnych.
Przepisy końcowe.
Przepisy końcowe.
Jednocześnie traci moc obowiązującą rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 30 czerwca 1932 r. o dozorze nad mięsem i przetworami mięsnymi, wydane w porozumieniu z Ministrem Rolnictwa i Ministrem Przemysłu i Handlu (Dz. U. R. P. Nr 64, poz. 603) oraz rozporządzenie Ministra Opieki Społecznej z dnia 3 lipca 1936 r. (Dz. U. R. P. Nr 56, poz. 409).
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »