Czasowe ograniczenia przywozu brojlerów.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1994.137.715

Akt utracił moc
Wersja od: 28 grudnia 1994 r.

ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 29 listopada 1994 r.
w sprawie czasowego ograniczenia przywozu brojlerów.

Na podstawie art. 9 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312) zarządza się, co następuje:
1.
Ustanawia się do dnia 31 grudnia 1995 r. czasowe ograniczenie przywozu towarów wymienionych w załączniku do rozporządzenia.
2.
Ograniczenie przywozu, o którym mowa w ust. 1, polega na obowiązku uzyskania pozwolenia.
Ograniczenie przywozu, o którym mowa w § 1, nie dotyczy towarów przywożonych z zagranicy, wolnych od cła i zwolnionych od wymogu uzyskania pozwolenia na przywóz na podstawie art. 12 oraz art. 14 ust. 1 pkt 13-17, 22 i 29 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312).
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 1995 r.

ZAŁĄCZNIK

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM OGRANICZENIEM PRZYWOZU

PozycjaKod PCNWyszczególnienie
123
02070207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:
0207 10- Drób nie cięty na kawałki, świeży lub chłodzony:
- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:
0207 10 11 0- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami,

znane jako "kurczaki 83%"

0207 10 15 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale

z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami,

znane jako "kurczaki 70%"

0207 10 19 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane

jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

- - Indyki:
0207 10 31 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale

z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami,

znane jako "indyki 80%"

0207 10 39 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako

"indyki 73%" lub inaczej prezentowane

- Drób nie cięty na kawałki, mrożony:
0207 21- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:
0207 21 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale

z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami,

znane jako "kurczaki 70%"

0207 21 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako

"kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

0207 22- - Indyki:
0207 22 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale

z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami,

znane jako "indyki 80%"

0207 22 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i

bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako

"indyki 73%" lub inaczej prezentowane

- Drób w kawałkach i podroby (łącznie z wątrobami),

świeże lub chłodzone:

0207 39- - Pozostałe:
- - - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus:
- - - - Kawałki:
0207 39 11 0- - - - - Bez kości
- - - - - Z kośćmi:
0207 39 13 0- - - - - - Połówki i ćwiartki
0207 39 15 0- - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 39 17 0- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 39 21 0- - - - - - Piersi i ich kawałki
0207 39 23 0- - - - - - Nogi i ich kawałki
0207 39 25 0- - - - - - Pozostałe
0207 39 27 0- - - - Podroby inne niż wątroby
- - - Z indyków:
- - - - Kawałki:
0207 39 31 0- - - - - Bez kości
- - - - - Z kośćmi:
0207 39 33 0- - - - - - Połówki albo ćwiartki
0207 39 35 0- - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 39 37 0- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 39 41 0- - - - - - Piersi i ich kawałki
- - - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 39 43 0- - - - - - - Uda i ich kawałki
0207 39 45 0- - - - - - - Pozostałe
0207 39 47 0- - - - - - Pozostałe
0207 39 51 0- - - - Podroby inne niż wątroby
- Drób w kawałkach i podroby inne niż wątroby,

mrożone:

0207 41- - Z ptactwa gatunku Gallus dometicus:
- - - Kawałki:
0207 41 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 41 11 0- - - - - Połówki i ćwiartki
0207 41 21 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 41 31 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 41 41 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 41 51 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 41 71 0- - - - - Pozostałe
0207 41 90 0- - - Podroby inne niż wątroby
0207 42- - Z indyków:
- - - Kawałki:
0207 42 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 42 11 0- - - - - Połówki i ćwiartki
0207 42 21 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 42 31 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z

szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 42 41 0- - - - - Piersi i ich kawałki
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 42 51 0- - - - - - Uda i ich kawałki
0207 42 59 0- - - - - - Pozostałe
0207 42 71 0- - - - - Pozostałe
0207 42 90 0- - - Podroby inne niż wątroby