Cła wywozowe.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1933.69.515

Akt jednorazowy
Wersja od: 15 września 1933 r.

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRÓW: SKARBU, PRZEMYSŁU I HANDLU ORAZ ROLNICTWA I REFORM ROLNYCH
z dnia 29 sierpnia 1933 r.
w sprawie ceł wywozowych.

Na podstawie art. 7 punkt a) ustawy z dnia 31 lipca 1924 r. w przedmiocie uregulowania stosunków celnych (Dz. U. R. P. Nr. 80, poz. 777) zarządza się co następuje:
Pozycja 258 taryfy celnej, w brzmieniu ustalonem rozporządzeniem z dnia 28 grudnia 1932 r. (Dz. U. R. P. z 1933 r. Nr. 1, poz. 8), otrzymuje brzmienie następujące:
Pozycja taryfy celnejNazwa towaruCło od 100 kg zł
258a) Mięso baranie, cielęce, wieprzowe i wołowe, świeże, solone i mrożone w stanie nieprzerobionym z wyjątkiem oddzielnych głów oraz oddzielnych wnętrzności100
b) Bekony150
c) Peklowane: szynki i przetwory mięsne150
d) Szynki wędzone, również w opakowaniu hermetycznem; przetwory mięsne; wędzone, suszone lub konserwowane również w puszkach; słonina solona lub wędzona; smalec250
Uwaga 1:Towary wymienione w poz. 258, wywożone za zaświadczeniami Ministerstwa Przemysłu i Handlubez cła
Uwaga 2:Towary wymienione w poz. 258, wywożone w małym ruchu granicznym w myśl obowiązujących przepisówbez cła
Rozporządzenie niniejsze wchodzi w życie z dniem 15 września 1933 r.