Cenę minimalną buraków A i B o zawartości cukru powyżej 16 % zwiększa się o dopłatę w wysokości:
1)
0,9 % ceny, o której mowa w § 1 pkt 1 albo pkt 2 - za każde 0,1 % zawartości cukru powyżej 16 % do 18 % włącznie;
2)
0,7 %, o której mowa w § 1 pkt 1 albo pkt 2 - za każde 0,1 % zawartości cukru powyżej 18 % do 19 % włącznie;
3)
0,5 % ceny, o której mowa w § 1 pkt 1 albo pkt 2 - za każde 0,1 % zawartości cukru powyżej 19 % do 20 % włącznie.
2.
Cena minimalna buraków A i B o zawartości cukru powyżej 20 % nie może być niższa niż cena minimalna buraków A i B o zwartości cukru 20 %.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .