§ 2. - Ceny minimalne buraków A i B.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.49.417

Akt utracił moc
Wersja od: 24 marca 2003 r.
§  2.
1.
Cenę minimalną buraków A i B o zawartości cukru powyżej 16% zwiększa się o dopłatę w wysokości:
1)
0,9% ceny, o której mowa w § 1 pkt 1 albo pkt 2 - za każde 0,1% zawartości cukru powyżej 16% do 18% włącznie;
2)
0,7% ceny, o której mowa w § 1 pkt 1 albo pkt 2 - za każde 0,1% zawartości cukru powyżej 18% do 19% włącznie;
3)
0,5% ceny, o której mowa w § 1 pkt 1 albo pkt 2 - za każde 0,1% zawartości cukru powyżej 19%.
2.
Cenę minimalną buraków A i B o zawartości cukru poniżej 16% zmniejsza się o opust w wysokości:
1)
0,9% ceny, o której mowa w § 1 pkt 1 albo pkt 2 - za każde 0,1% zawartości cukru poniżej 16% do 15% włącznie;
2)
0,7% ceny, o której mowa w § 1 pkt 1 albo pkt 2 - za każde 0,1% zawartości cukru poniżej 15%.