Bezpłatne wyżywienie żołnierzy zawodowych i żołnierzy pełniących służbę kandydacką.
Dz.U.2019.1604 t.j.
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA OBRONY NARODOWEJ
z dnia 4 grudnia 2014 r.
w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy zawodowych i żołnierzy pełniących służbę kandydacką
- w wymiarze 200% tej normy, w przypadkach, w których wypłata równoważnika pieniężnego, określonego w przepisach wydanych na podstawie art. 137b ust. 6 pkt 2 ustawy z dnia 11 września 2003 r. o służbie wojskowej żołnierzy zawodowych, nie jest celowa;
- od dnia przekroczenia granicy państwowej Rzeczypospolitej Polskiej do dnia jej przekroczenia w drodze powrotnej;
w § 3.
ZAŁĄCZNIK
SKŁAD ILOŚCIOWY I ASORTYMENT ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH ZAWARTYCH W ZASADNICZYCH ORAZ DODATKOWYCH NORMACH WYŻYWIENIA ŻOŁNIERZY ZAWODOWYCH I ŻOŁNIERZY PEŁNIĄCYCH SŁUŻBĘ KANDYDACKĄ1)
SKŁAD ILOŚCIOWY I ASORTYMENT ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH ZAWARTYCH W ZASADNICZYCH ORAZ DODATKOWYCH NORMACH WYŻYWIENIA ŻOŁNIERZY ZAWODOWYCH I ŻOŁNIERZY PEŁNIĄCYCH SŁUŻBĘ KANDYDACKĄ1)
Symbol grupy produktów spożywczych | Nazwa grupy produktów spożywczych | Normy wyżywienia | |||||||
zasadnicze | dodatkowe | ||||||||
żołnierska | szkolna | specjalna | operacyjna | ogólna | chleba | napoju | |||
010 | 020 | 030 | 040 | 044 | 110 | 111 | 160 | ||
01 | Strączkowe | 27 | 27 | 28 | 28 | 75 | - | - | - |
02 | Przetwory zbożowe | 73 | 73 | 62 | 52 | 234 | - | - | - |
03 | Pieczywo | 670 | 670 | 600 | 500 | 633 | 100 | 700 | - |
04 | Mięso i przetwory w przeliczeniu na mięso | 259 | 292 | 400 | 430 | 423 | 83 | - | - |
05 | Tłuszcze zwierzęce w przeliczeniu na smalec | 17 | 19 | 19 | 19 | 20 | - | - | - |
06 | Tłuszcze roślinne w przeliczeniu na olej | 20 | 10 | 10 | 10 | 10 | - | - | - |
07 | Mleko i przetwory mleczne w przeliczeniu na mleko | 850 | 850 | 975 | 1050 | 450 | 370 | - | - |
08 | Masło i śmietana w przeliczeniu na masło | 36 | 46 | 64 | 66 | 45 | 20 | - | - |
09 | Jaja | 25 (0,5)x | 25 (0,5)x | 50 (l)x | 50 (l)x | - | 25 (0,5)x | - | - |
10 | Ryby i przetwory rybne w przeliczeniu na filety ryb morskich | 49 | 58 | 90 | 90 | 60 | - | - | - |
11 | Ziemniaki | 700 | 700 | 600 | 500 | 360 | - | - | - |
12 | Warzywa i owoce bogate w witaminę C | 120 | 132 | 160 | 170 | - | 65 | - | - |
13 | Warzywa i owoce karotenowe | 160 | 160 | 160 | 160 | 206 | 110 | - | - |
14 | Inne warzywa i owoce | 320 | 365 | 560 | 695 | 397 | 420 | - | - |
15 | Cukry i słodycze w przeliczeniu na cukier | 71 | 73 | 84 | 97 | 117 | 20 | - | - |
16 | Woda pitna butelkowana | - | - | - | - | (3,0)* | - | - | (3,0)* |
1) Skład ilościowy i asortyment środków spożywczych został określony dziennie w gramach na osobę.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »