Art. 53. - [Obowiązek przestrzegania wymagań w zakresie dobrej praktyki produkcyjnej oraz związanych z recyklingiem] - Bezpieczeństwo żywności i żywienia.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2023.1448 t.j.
Akt obowiązujący
Wersja od: 28 lipca 2023 r.
Art. 53. [Obowiązek przestrzegania wymagań w zakresie dobrej praktyki produkcyjnej oraz związanych z recyklingiem]
1.
Podmioty działające na rynku materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością są obowiązane przestrzegać wymagań w zakresie dobrej praktyki produkcyjnej określonych w rozporządzeniu nr 2023/2006.
2.
Podmioty zajmujące się recyklingiem i przetwórcy są obowiązani przestrzegać wymagań określonych w rozporządzeniu nr 282/2008.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .