Rozdział 5 - Produkcja wyrobów wschodnich. - Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach przemysłu cukierniczego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1967.48.235
Akt utracił moc
Wersja od: 29 grudnia 1967 r.
Rozdział 5
Produkcja wyrobów wschodnich.
§ 52.
1.
Podstawa urządzenia do ręcznej przeróbki masy chałwowej powinna być statyczna i umożliwiać bezpieczne przechylenie misy w czasie przerobu.
2.
Przerabianie masy chałwowej przy uszkodzonej podstawie misy jest zabronione.
§ 53.
Piły tarczowe powinny posiadać osłony zabezpieczające pracowników przed urazami.
§ 54.
Temperatura wody przeznaczonej do ręcznego mycia form, puszek i pojemników nie powinna przekraczać 450C.
§ 55.
1.
Wyparzanie beczek powinno odbywać się w izolowanej kabinie z wyciągiem pary.
2.
Przy parowaniu beczek ich nakładanie oraz zdejmowanie powinno odbywać się po wyłączeniu pary.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .