§ 6. - Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach przemysłu piwowarskiego i napojów gazowanych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.160.1669
Akt obowiązujący
Wersja od: 14 lipca 2004 r.
§ 6.
1.
Pobieranie próbek zacieru lub brzeczki do analizy odbywa się:
1)
po zmniejszeniu temperatury i unieruchomieniu urządzenia mieszającego, chyba że próbki pobierane są automatycznie;
2)
przy użyciu naczynia znajdującego się na wysięgniku.
2.
Wprowadzanie do kotła warzelnego listwy do mierzenia objętości brzeczki wybitej odbywa się po wyłączeniu dopływu energii elektrycznej do kotła warzelnego oraz wyłączeniu urządzenia mieszającego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .