§ 23. - Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach przemysłu piwowarskiego i napojów gazowanych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.160.1669
Akt obowiązujący
Wersja od: 14 lipca 2004 r.
§ 23.
1.
Zgarnianie słodu z siatek suszarni odbywa się mechanicznie.
2.
Ręcznego zgarniania pozostałości słodu z siatek suszarni dokonuje się po unieruchomieniu przegarniacza, jeżeli temperatura w suszarni nie przekracza 35 °C (308 K).
3.
Temperaturę powietrza w suszarni kontroluje się przy użyciu elektrycznych czujników pomiaru temperatury.
4.
Pracę urządzeń do mieszania słodu kontroluje się przez okna wzierne.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .