§ 4. - Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach przemysłu cukierniczego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2002.97.875
Akt obowiązujący
Wersja od: 2 września 2002 r.
§ 4.
1.
W pomieszczeniach, w których zachodzi niebezpieczeństwo wybuchu pyłu cukrowego, kakaowego lub z innego surowca sypkiego, wyznacza się strefę zagrożenia wybuchem.
2.
Prace związane z przesiewaniem, mieleniem i przesypywaniem produktów sproszkowanych połączone z wydzielaniem ciepła wykonuje się w wydzielonych pomieszczeniach. Pomieszczenia te wyposaża się w urządzenia odpylające oraz w wentylację mechaniczną.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .