Rozdział 4 - Magazynowanie towarów. - Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach gastronomicznych i przemysłu garmażeryjnego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1966.22.142
Akt utracił moc
Wersja od: 21 czerwca 1966 r.
Rozdział 4.
Magazynowanie towarów.
§ 24.
W czasie przyjmowania lub ekspedycji towarów powinien być ograniczony ruch pracowników przez pomieszczenia, w których odbywa się wyładowanie lub ładowanie towarów. W pomieszczeniu tym należy zapewnić bezpieczne przejścia podczas wyładowywania lub ładowania towarów.
§ 25.
1.
Szerokość przejść w magazynach o powierzchni od 15 do 30 m2 powinna wynosić nie mniej niż 0,9 m, a w magazynach o powierzchni powyżej 30 m2 - nie mniej niż 1,20 m. W magazynach o powierzchni do 15 m2 może nie być przejść albo przejścia mogą być mniejsze niż 0,90 m, w zależności od potrzeb funkcjonalnych magazynu.
2.
Niedozwolone jest ustawianie w przejściach i na traktach komunikacyjnych magazynów paczek, worków, skrzyń lub innych przedmiotów.
§ 26.
Górne półki regałów nie powinny znajdować się wyżej niż 180 cm od poziomu podłogi.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .